Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Nākamie ikaunieki, rakeli, kroļļi - kuriem jaunajiem futbolistiem jāseko šosezon?

Nākamie ikaunieki, rakeli, kroļļi - kuriem jaunajiem futbolistiem jāseko šosezon?
Renārs Varslavāns, Raimonds Krollis, Lūkass Vapne, Maksims Toņiševs. Foto: RFS/Valmiera/Metta

Līdz jaunās "Optibet" Virslīgas sezonas sākumam atlikušas vairs tikai dažas stundas, un portāls Sportacentrs.com sniedz savu ieskatu, kuriem jaunajiem futbolistiem šogad jāpievērš pastiprināta uzmanība. Iespējams, kāds no viņiem ar savi sniegumu iepriecinās kā savulaik brāļi Ikaunieki, Deniss Rakels un Raimonds Krollis.

Lūkass Vapne (“Metta”) – 18 gadi, pussargs

Ar Vapni futbola sabiedrību pēc spilgtas iepriekšējās sezonas īpaši iepazīstināt nevajadzēs, bet vēl joprojām gados ļoti jaunajam futbolistam šī sezona būs nozīmīga, lai apliecinātu, ka tāda līmeņa sniegumu var demonstrēt stabili un ilgi, un lai par savām kvalitātēm pārliecinātu arī U-21 izlases treneru štābu.

Deniss Meļņiks (Jūrmalas “Spartaks”) – 19 gadi, pussargs

Augumā raženais (191 centimetrs) pussargs pirms divarpus gadiem no RFS pievienojās Itālijas elites kluba “Torino” sistēmai. Tajā talantīgajam Meļņikam sevi pierādīt līdz galam neizdevās, un pirms pagājušās sezonas viņš atgriezās Latvijā, pievienojoties “Spartakam”. Pagājušajā sezonā viņam Virslīgā 14 spēles, no kurām 12 tika sāktas starta vienpadsmitniekā. Šosezon Meļņiks noteikti cer uz lielāku lomu.

Renārs Varslavāns (RFS) – 20 gadi, pussargs

Kaut arī Varslavānam jau ir pieaugušo izlases pieraksts un šī viņam būs sestā sezona Virslīgā, nevienā no iepriekšējām viņš nav sācis vairāk par sešām spēlēm. Šai vajadzētu kļūt par pirmo sezonu, kurā uzbrūkošais malējais pussargs spēlē nozīmīgu lomu, turklāt to dara pašreizējā čempionē un titula kandidātē RFS.

Kristers Penkevics (“Valmiera”) – 19 gadi, pussargs

Tieši pirms jaunās sezonas sākuma pussargs atstāja dzimtās pilsētas klubu “Tukums 2000” un pārcēlās uz “Valmieru”, noslēdzot ilgtermiņa līgumu. Jau pirms diviem gadiem Penkevics nieka 17 gadu vecumā sakrāja 22 mačus Virslīgā, bet pagājušajā sezonā viņš spēlēja Nākotnes līgā. Zīmīgi, ka tobrīd Tukuma komandu vadīja Jurģis Kalns, kurš šobrīd pārņēmis tieši “Valmieras” grožus, tā kā varam sagaidīt, ka talantīgais futbolists tiks pie iespējām arī savā jaunajā komandā.

Svetoslavs Čugunovs ("Super Nova") – 20 gadi, uzbrucējs

Regulārs jaunatnes izlašu spēlētājs. Iepriekš uzbrucējs spēlējis "Riga" dublieros un pēdējos divus gadus "Audā". Pēc sekmīgas 2020. gada sezonas Čugunovs pērn bija zaudējis stabilu vietu pamatsastāvā un nu jau pievienojies "Super Nova". Augumā ražens (190 centimetri), bet arī ātrs uzbrucējs, kurš noteikti noderēs uz pretuzbrukumiem spēlējošai Virslīgas debitantei.

Ričards Rullis (“Super Nova”) – 21 gads, pussargs

Talantīgais uzbrūkošais pussargs gatavs spert nākamo soli savā attīstībā un ar jaudu debitēt Virslīgā. Iepriekšējās sezonās Rullis bija viens no Nākotnes līgas komandas “Smiltene” līderiem, šajā līmenī izpelnoties arī atzinību. Sagaidāms, ka nozīmīgu lomu viņš iegūs arī Virslīgas debitantē “Super Novā”, kas akcentu liks tieši uz gados jauniem spēlētājiem.

Oskars Rubenis (FK "Tukums 2000/Telms") – 23 gadi, pussargs

Vecākais sarakstā un nu jau pāraudzis U-21 vecumu. Virslīgas debijai pussargs bija tuvu jau 2016. gadā, kad sezonas vidū regulāri tika RFS pieteikumā un izpelnījās uzslavas no tā brīža komandas galvenā trenera Oļega Vasiļenko. Jaunatnes vecumā pāris sezonas pavadīja Maskavas CSKA akadēmijā un UEFA Jaunatnes līgā uzspēlēja pret Žoau Feliksu un "Benfica". Pēc atgriešanās Latvijā spēlēja otrajā pēc spēka līgā ar "Super Nova". Pēc izcilas sezonas 2019. gadā pārspēlēs guva smagu savainojumu un atkal attālinājās no Virslīgas. Ļoti tehnisks malējais pussargs, kurš, visticamāk, ir pāri nākotnes cerības statusam, taču būs tas spēlētājs, kura sniegums tiks hailaitos.

Niks Dusalijevs (“Valmiera”) – 21 gads, pussargs

Šis labās malas uzbrūkošais pussargs ir “Ventspils” audzēknis, taču pēc kluba sabrukšanas devās uz Vidzemi. Pagājušajā sezonā “Valmierā” piedalījās trīs mačos, bet šosezon pie trenera Jurģa Kalna varētu izpelnīties lielāku lomu. Regulāri saņem izsaukumu uz Latvijas U-21 izlasi.

Ingars Pūlis ("Metta", īrē no "Valmieras") – 21 gads, uzbrucējs

Valmieras futbola audzēknis, kurš iepriekšējās sezonās regulāri bijis kopā ar pirmo komandu, taču Virslīgā sakrājis nieka 119 minūtes. Zīmīgi, ka savā vienīgajā spēlē "Valmieras" pamatsastāvā Pūlis guva ļoti skaistus vārtus pret savu šīs sezonas komandu "Mettu". Talantīgais uzbrucējs, kurš regulāri gūst vārtus dublieru čempionātā par vietu sastāvā konkurēs ar Junusu Muritalu un Artjomu Puzirevski.

Oskars Vientiess (“Metta”) – 19 gadi, pussargs

Iespējams, Vientiess ir nākamais “Mettas” akadēmijas audzēknis, kurš sekos savu komandas biedru iemītajai taciņai un sevi apliecinās jaunā kvalitātē, jo pēc Riharda Ozoliņa un Kristera Čudara aiziešanas vajadzētu pieaugt spēles laikam un lomai centra pussarga pozīcijā. Debiju Latvijas čempionātā viņš piedzīvoja vien 16 gadu vecumā.

Mareks Mikšto ("Daugavpils") – 18 gadi, pussargs

2003. gadā dzimušais uzbrūkošais pussargs, kurš pērn aizvadīja sešus mačus sezonas izskaņā, kā arī ar daugavpiliešu U-19 komandu piedalījās UEFA Jaunatnes līgā. Mikšto apveltīts ar labu sitienu no distances. Bijušais daugavpiliešu treneris Vladimirs Žavoronkovs atzīmē Mareka darba spējas un prasmi atņemt bumbu pretiniekam.

Artūrs Krancmanis ("Auda") – 18 gadi, uzbrucējs

Pagājušās sezonas izskaņas pārsteigums "Riga" sastāvā – svarīgajā spēlē pret "Valmieru" devās pamatsastāvā un guva vārtus. Šīs ziemas sākumā Artūrs vienubrīd bija vienīgais uzbrucējs Torstena Finka rīcībā Dubaijas nometnē. Kvalitatīvs darbs starpsezonā varētu palīdzēt Krancmanim izcīnīt minūtes pagaidām vēl haotiskajā "Audā" un apliecināt sevi Virslīgas līmenī.

Iļja Korotkovs (“Auda”) – 21 gads, aizsargs

Vēl viens mettietis, kurš aizvadīja teicamu sezonu un kuram būs jāpierāda, ka ir spējīgs karjerā spert soli uz priekšu. Aizvadīja ļoti labu nometni "Riga" rindās, kur bija pat ļoti konkurētspējīgs, taču nokļūšana īrē "Audā" ir saprotama – pašlaik Iļjam ir vajadzīgs spēles laiks un pieredzes krāšana, nevis būšana trešajam vai ceturtajam centra aizsargam lielkluba rotācijā. Jau 21 gads, taču Virslīgai vēl jauns – pērn viņam bija pirmā pilnvērtīgā sezona.

Valerijs Lizunovs (“Daugavpils”) – 18 gadi, uzbrucējs

Vēl viens paaugstinājumu nopelnījis jaunietis, kurš ļoti labi izskatījās lielkluba (RFS) pārbaudes spēlēs, tomēr arī viņš minūšu un pieredzes dēļ devies īrē, atgriežoties Daugavpilī. Pagājušajā sezonā guva tikai divus vārtus – šajā sezonā vajadzētu gaidīt vairāk, turklāt "Daugavpilij" uzbrukuma līderis ir ļoti vajadzīgs.

Vairums spēļu tiešraidē būs skatāmas Sportacentrs.com un kanālā TV4.

  +2 [+] [-]

, 2022-03-11 11:45, pirms 2 gadiem
Niks Sliede ("Tukums") - centra aizsargs, 18 gadi.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-11 16:02, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Niks Sliede ("Tukums") - centra aizsargs, 18 gadi.
Paņēmu Sliedi fantasy komandā
Slēpts komentārs: PorcelanaEnkurs

     [+] [-]

, 2022-03-12 11:02, pirms 2 gadiem
vai tad nākamajiem pahariem,verpakovskiem štolceriem,laizāniem,astafjeviem,linardiem nav jāseko?