Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kāpēc Virslīga šogad būs interesanta?

Kāpēc Virslīga šogad būs interesanta?
RFS futbolisti priecājas par pagājušās sezonas čempiontitulu. Foto: RFS

Jau piektdien Liepājā starp vietējo vēju pilsētas klubu un debitanti Salaspils “Super Nova” tiks dots starts “Optibet” Latvijas futbola Virslīgai, kas šogad izspēlēs savu 31. sezonu. Sportacentrs.com palūkojās uz dažādām intrigām, kas mūs šosezon sagaida!

# Pēc viena gada izlaišanas Virslīgā atkal būs desmit komandas, un solās būt liela intriga un neprognozējamība ne tikai par medaļu pozīcijām, bet arī vietas saglabāšanu čempionātā.

# Kuri futbolisti būs Virslīgas lielās zvaigznes? Tas varētu būt Latvijas izlases kapteinis Kaspars Dubra, kurš nupat no Ukrainas atgriezies RFS komandā, tāpat sevi noteikti pieteiks no Īrijas atbraukušais Raivis Andris Jurkovskis (“Riga”) un pagājušās sezonas čempions Roberts Savaļnieks (“Liepāja”). Katrs no šiem izlases futbolistiem pārstāv savu klubu, un būs interesanti pavērot, kā viņi, uz papīra būdami vieni no labākajiem Virslīgas spēlētājiem, apliecinās to dzīvē. Savu vārdu noteikti gatavs teikt arī viens no "Valmieras" līderiem Raimonds Krollis.

# Kuri šogad būs spilgtākie leģionāri? Pirms diviem gadiem skaļu pāreju no Virslīgas uz Vācijas Bundeslīgu veica nigēriešu snaiperis Tolu Arokodare, bet viņa tautietis Činonso Ofors pārcēlās uz MLS. Latvijas čempionātā atgriezies serbu uzbrucējs Nemaņa Belakovičs, kurš 2020. gadā “Spartakā” 26 mačos atzīmējās ar 15 vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet brazīlietis Emersons jau trešo sezonu pēc kārtas būs līderis RFS uzbrukumā. Ar leģionāriem bagāta ir arī “Riga”, un viens no spilgtākajiem uz papīra ir ukraiņu pussargs Vladlens Jurčenko, kurš ar slaveno Leverkūzenes “Bayer” spēlējis pat UEFA Čempionu līgā!

# Palielinoties vienību skaitam, turnīrā būs arī lielāks Latvijas futbolistu skaits. Būs intriģējoši, kuri jaunie spēlētāji liks par sevi runāt kā pērn Lūkass Vapne vai Raimonds Krollis pirms diviem gadiem. Salaspils “Super Novā” ir daudz jaunu puišu, un atliek tikai kādam no viņiem izlauzties saulītē, lai parādītos runas par šī talanta pārcelšanos uz kāda spēcīga ārzemju kluba sistēmu. Tāds pats stāsts arī par spēlētājiem “Tukums 2000/Telms”, “Metta” un “Daugavpili” sastāvos – šīs komandas ierasti pulcē valsts talantīgākos futbolistus.

# Katra komanda šosezon Virslīgā aizvadīs 36 mačus – tika daudz spēļu nav bijis kopš 2014. gada. Tas būs liels pārbaudījums vienību sastāviem. Gara sezona, daudz spēļu, liela rotācija. Šajā sezonā izpaudīsies treneru māksla sabalansēt savu komandu spēkus, lai nebūtu sāpīgu kritumu un varētu veiksmīgi startēt ne tikai Virslīgā, bet arī kausā un Eirokausos.

# Pirms šīs sezonas uz papīra izkristalizējies ļoti spēcīgs un ambiciozs četrinieks – RFS, “Riga”, “Liepāja” un “Valmiera”. Tieši šīs komandas savā starpā, visticamākais, sadalīs medaļas un ceļazīmes uz Eirokausiem, un šo vienību savstarpējie mači būs mūsu futbola saldais ēdiens!

# Čempione RFS ir nokomplektējusi lielisku centra aizsardzības līniju (Jagodinskis, Dubra, Lipuščeks, Stuglis) – tā varētu būt stiprākā Virslīgā. Būs interesanti pavērot, kā treneris Viktors Morozs rotēs ar šiem spēlētājiem, jo visi spēlēt vienlaikus nevarēs. Lieli jautājumi RFS gadījumā gan ir par uzbrukuma jaudu.

# Viena no sezonas lielākajām intrigām – kā vācietis Torstens Finks būs sakārtojis “Riga” komandu un salicis to tā, lai sezonas laikā nebūtu lielu kritumu. Šajā vienībā atkal daudz kas ir mainījies, taču šobrīd viņi uz papīra ir čempioni. Atšķirībā no iepriekšējām sezonām šoreiz arī uzbrukuma līnijā “Riga” uzaicinājusi ļoti spēcīgus spēlētājus, kuri sevi apliecinājuši spēcīgākos čempionātos, tāpat pussargi ar lielu pieredzi Vācijas un Austrijas bundeslīgās. Vai Finks būs pirmais, kurš sezonu sāk un arī pabeidz kā “Riga” galvenais treneris?

# “Liepājai” – kā jau pēdējos gados ierasts – potenciāls ir ļoti labs, bet vai būs arī rezultāts? Liepājnieku sastāvs kļuvis jaudīgāks, jautājums, cik ilgu laiku jaunajam trenerim Kirilam Aļševskim vajadzēs, lai saliktu visus punktus uz i. Ar interesi jāraugās, vai kārtējo atdzimšanu piedzīvos viens no savas paaudzes spilgtākajiem spēlētājiem Artūrs Karašausks. Kiprā viņš spēlēja sev neierastā pozīcijā zem uzbrucējiem, bet visefektīgākais Virslīgā bijis kreisajā malā, kur gan šobrīd priekšā Belakovičs.

# Ļoti interesants treneru duets būs “Valmierā” – Jurģis Kalns un Gatis Kalniņš. Vai viņi spēs aizstāt kolorīto gruzīnu Tamazu Pertiju? Bez viņa tā tomēr būs mazliet citādāka komanda un sudraba pozīcijas būs grūti nosargāt, taču, iespējams, Raimonds Krollis spers soli uz priekšu un būs turnīra galvenā zvaigzne. Ja tas izdosies šādā konkurencē, tad arī viņa sapnis par spēlēšanu Spānijā kļūs gluži reāls.

# Intriģējošas būs cīņas starp pārējām sešām komandām, no kurām uzreiz trīs nāk no pirmās līgas. “Super Nova” ir debitante, bet “Tukums 2000/Telms” nesen vēl spēlēja Virslīgā un ar savu nepiekāpīgo raksturu atkal jauks gaisu, jo arī Tukumā prot spēlēt futbolu. Vēl vienai jaunpienācējai “Audai” šosezon ir atgriešanās Virslīgā pēc gandrīz 20 gadu pārtraukuma un, iespējams, tai būs pretenzijas uz vietu pirmajā pieciniekā. Šīm komandām, satiekoties ar “Mettu”, “Daugavpili” un “Spartaku”, būs bezkompromisa cīņas. Šī sešinieka izkārtojums sezonas gaitā būs ļoti neprognozējams, un noteikti ik pa laikam sitienus pa dibenu saņems vadošās vienības.

# Desmit komandu formātam ir priekšrocības attiecībā pret astoņām, īpaši tāpēc, ka ir 8+3 leģionāru limits un līdz ar to būs vairāk vietējo spēlētāju, kas gūs pieredzi Latvijas augstākajā līmenī. Taču vienlaikus jārēķinās, ka būs vairāk spēļu bez intrigas – pirmās četras komandas budžeta un sastāva ziņā ir tālu priekšā divām trim lejasgala vienībām. Cerēsim, ka visas desmit komandas arī pabeigs sezonu ar to naudas apjomu, kādu paredzējušas – atsevišķus klubus sankciju vilnis var skart tieši, bet dažus tikai pastarpināti.

# Lielais Latvijas futbols šogad atklās jaunu ģeogrāfiju. RFS droši vien spēlēs Valdlaučos, “Super Nova” savus mājas mačus aizvadīs Salaspilī, vēl nav zināms, kur vasaras sezonā spēlēs “Auda”. Latvijas augstākā līmeņa futbolu līdz ar desmit komandu Virslīgu varēs redzēt vairāk vietās.

# Arī šogad Virslīga piedāvās "Fantasy" spēli, kurā katrs varēs iejusties savas Virslīgas komandas menedžera ādā, komplektējot sastāvu no reāliem spēlētājiem un cīnoties pret citiem lietotājiem, draugiem un kolēģiem. Pēc katras kārtas tiks sveikti labākie, kuri saņems balvas.

Vairums šīs sezonas Virslīgas spēļu tiešraidē būs skatāmas portālā Sportacentrs.com un kanālā TV4.

     [+] [-]

, 2022-03-10 12:53, pirms 2 gadiem
Kā jau katru gadu var dzirdēt, ka šī sezona būs visinteresantākā utt. Tikai reti, kad izspēlē visas komandas līdz sezonas noslēgumam, jo kādu jāizslēdz par toto

  -1 [+] [-]

, 2022-03-10 15:04, pirms 2 gadiem
Vis interesantākā sezona jo neviens nezin cik klubi pabeigs sezonu.
100% ka ne visi 10
Slēpts komentārs: zaxx

  +3 [+] [-]

, 2022-03-10 17:53, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Virslīga jau sen nav interesanta, tikai mazie bērneļi un žurnaļugas kuri paši bur drāmu par šo līgu, domā citādāk..
Kā nu kuram. Latvijā sekoju līdzi futbola, hokeja, florbola, basketbola čempionātiem. Futbola līga ir pirmā vietā. Šosezon virslīga varētu būt ļoti saistoša. Tiem , kuriem futbols sākas un beidzas tikai ar ČL, Pasaules kausu, Anglijas premjerlīgu , varbūt virslīga nav saistoša. Ir pietiekoši liela daļa, kuri interesējas arī par virslīgu.

  -3 [+] [-]

, 2022-03-10 20:03, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Kā nu kuram. Latvijā sekoju līdzi futbola, hokeja, florbola, basketbola čempionātiem. Futbola līga ir pirmā vietā. Šosezon virslīga varētu būt ļoti saistoša. Tiem , kuriem futbols sākas un beidzas tikai ar ČL, Pasaules kausu, Anglijas premjerlīgu , varbūt virslīga nav saistoša. Ir pietiekoši liela daļa, kuri interesējas arī par virslīgu.
Kuri tad ir tie kuriem interesē šī toto līga?
Tas ir farss, kā var toto kantoris būt ģenerālsponsors??

  +4 [+] [-]

, 2022-03-10 20:11, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Kuri tad ir tie kuriem interesē šī toto līga?
Tas ir farss, kā var toto kantoris būt ģenerālsponsors??
It kā Virslīga būtu vienīgā tāda līga. Anglijā, piemēram, Championship arī sponsorē toto.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-10 21:04, pirms 2 gadiem
par Daugavpils uzvaru

  +2 [+] [-]

, 2022-03-10 21:42, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Kuri tad ir tie kuriem interesē šī toto līga?
Tas ir farss, kā var toto kantoris būt ģenerālsponsors??
Tev neinteresē, man interesē.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-11 10:56, pirms 2 gadiem
zaxx, protams, kārtējo reizi "izcēlās "

  +1 [+] [-]

, 2022-03-11 11:01, pirms 2 gadiem
Papis_Diane rakstīja: par Daugavpils uzvaru
varbūt uzreiz par Minskas Dinamo- nekautrējies

     [+] [-]

, 2022-03-11 16:58, pirms 2 gadiem
specha rakstīja: zaxx, protams, kārtējo reizi "izcēlās "
Bet, protams, bezsmadzeņu radījums, kuram labākas komentārs ir - Super malači, nekāda analīze un tad kad abloms vai daudz mīnusi, izdzēš komentārus Bet ko par to..

Cerams, ka šogad nebūs nekādas aizķeršanās un beidzot būs pilna sezona, to arī novēlu!