Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Tuvākajā nākotnē Virslīgas organizēšanu plānojam nodrošināt LFF paspārnē"

Andrejs Siliņš

Gorkšs: "Tuvākajā nākotnē Virslīgas organizēšanu plānojam nodrošināt LFF paspārnē"
Kaspars Gorkšs. Foto: Vladislavs Proškins, f64

"LFF, sadarbojoties ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA), saredz milzīgu potenciālu Virslīgas čempionāta kvalitātes celšanai, tādēļ jau tuvākajā nākotnē turnīra organizēšanu plānojam nodrošināt pilnībā federācijas paspārnē," dienu pirms jaunās "Optibet" Virslīgas sezonas sākuma norāda Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs.

"Jauno Virslīgas čempionātu gaidu ar nepacietību, jo esam soli tuvāk tam, lai 2020. gadā Virslīgas sezonu uzsāktu ar desmit komandām. Ir patiess gandarījums par to, ka šis pārejas process norit veiksmīgi," uzsver Gorkšs. LFF prezidents atzīst, ka sacensību organizēšanas kvalitāte pakāpeniski ir uzlabojusies. Viņaprāt, uzslavas vērta ir Virslīgas vadības cilvēku enerģija un entuziasms, kā arī uzlabojumi biedrības Latvijas Futbola Virslīga darba kvalitātē.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, "Optibet" Virslīgas turnīrs tiek organizēts, LFF deleģējot noteiktas turnīra komerctiesības biedrībai Latvijas Futbola Virslīga. Abu pušu sadarbības līgums noslēgts līdz šīs sezonas beigām, turklāt pēc LFF valdes lēmuma LFF uzņēmusies gaidāmās sezonas tiesnešu un inspektoru darba apmaksu, novirzot čempionāta organizēšanai papildus aptuveni 100 000 eiro. 2020. gada sezonā LFF plāno pilnībā organizēt Virslīgas čempionātu un nodrošināt tā tālāku attīstību.

"Mūsu galvenā vērtība ir mūsu spēlētāji, tādēļ vienmēr cenšamies aizstāvēt Latvijas futbolistu iespējas spēlēt augstākajā vietējā līmenī augstas konkurences apstākļos. Tas ilgtermiņā ceļ gan paša turnīra, gan Latvijas izlases līmeni. Virslīgas čempionāts ir lielisks atspēriena punkts jaunajiem spēlētājiem, kurā attīstīties kā profesionāliem futbolistiem un pievērst sev lielāku ārvalstu klubu uzmanību. Tā ir milzīga vērtība, kas čempionātam ir jāsaglabā," uzsver Gorkšs.

LFF atgādina, ka, sākot ar šo sezonu, Latvijas klubu futbola sacensībās tiek ieviests federācijā sagatavota spēlētāja regulējums, kas nosaka pakāpeniski ieviešamas izmaiņas pašmāju un citu federāciju sagatavotu spēlētāju izmantošanas ierobežojumos. Adaptējot iepriekšējo kārtību un dodot klubiem skaidru izpratni par pakāpenisko izmaiņu ieviešanu, jau pērn tika nolemts, ka šosezon Virslīgas spēlē laukumā vienā komandā jābūt vismaz sešiem federācijā sagatavotiem spēlētājiem, 2020. gadā – vismaz pieciem, bet 2021. un 2022. gadā – vismaz četriem. Tāpat, sākot ar 2020. gadu, komandas Virslīgā drīkstēs pieteikt 25 spēlētājus, no kuriem vismaz 13 jābūt federācijā sagatavotiem spēlētājiem.

Viena no galvenajām LFF ilgtermiņa darba prioritātēm ir klubu sacensību reorganizācija, turnīru kvalitātes, kā arī pakāpeniska klubu darba apstākļu uzlabošana. Iesāktās pārmaiņas nav vienkāršas ne federācijai, ne arī pašiem klubiem, jo ir izvirzītas stingras licencēšanas prasības, lai LFF būtu pārliecība par klubu finansiālo stabilitāti un spēju aizvadīt pilnvērtīgu čempionātu, pauž Gorkšs. LFF kā savu mērķi saredz atbalstu klubu ikdienas darba apstākļu uzlabošanai, lai tiem būtu iespējami lielāki resursi, ko veltīt savai stratēģiskajai attīstībai, spēlētāju kvalitātes celšanai un līdzjutēju piesaistīšanai.

"LFF, sadarbojoties ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA), saredz milzīgu potenciālu Virslīgas čempionāta kvalitātes celšanai, tādēļ jau tuvākajā nākotnē turnīra organizēšanu plānojam nodrošināt pilnībā federācijas paspārnē. Mums ir iespēja turnīram iedot vēl lielāku pievienoto vērtību un stratēģisko izaugsmi, un šī mērķa labad turpinām darbu, diskutējot ar UEFA par sadarbības modeļiem, kas varētu tikt ieviesti jau tuvākajā laikā," saka Gorkšs.

UEFA ir gatava ieguldīt ievērojamus finansiālos līdzekļus Virslīgas čempionāta izaugsmē – jo īpaši no līdzjutēju piesaistīšanas un zīmola attīstības skatupunkta, kā arī nodrošināt intelektuālo resursu pieejamību gan LFF, gan pašiem Virslīgas klubiem, piesaistot starptautiskus UEFA speciālistus nepieciešamajās jomās.

"Gaidāmā futbola sezona noteikti būs ļoti aizraujoša. Īpaši tādēļ, ka nav iespējams nosaukt ne izteiktu favorītu, ne arī kādu neapšaubāmu pastarīti. Uz vietu labāko trijniekā var pretendēt kā minimums piecas komandas, un tas pats par sevi pasaka daudz. Vēlu visām komandām veiksmi sacensībās, bet līdzjutējiem – piedzīvot daudz pozitīvu emociju," novēl LFF prezidents.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11614/kaspars-...

  -2 [+] [-]

, 2019-03-08 13:45, pirms 6 gadiem
Kas tad veiksmīgs? Ņemot vērā mistiskās pārspēles par palikšanu virslīgas septītā vieta pret 1 līgas otro, un beigās Valmieras atstāšana virslīgā bez jebkāda sportiskā principa

     [+] [-]

, 2019-03-08 14:56, pirms 6 gadiem
10 komandas labi izklausas!

  -2 [+] [-]

, 2019-03-08 16:14, pirms 6 gadiem
Madzigais rakstīja: 10 komandas labi izklausas!
10 komandas Virslīgā noteikti skan labak nekā 8. Bet cerams, ka vēl pēc gadiem 4-5, varbūt 6... būs visas 12-14 komandas, kas jau dotu iespēju izskatīties Virslīgai daudz nopietnāk.
Reāli skatoties tālākā nākotnē - Rigā / Pierīgā (?) būs noteikti stabili 4-5 klubi. Un stabilie reģionu klubi - Liepāja, Ventspils, Jelgava, Jūrmala, Tukums, Valmiera, Daugavpils, varbūt Rēzekne. Man jau patiktu, ka būtu arī stabili klubi Kuldīgā, Dobelē, Bauskā, Siguldā, Salaspilī, Olainē, Ogrē, Cēsīs, Madonā, Preiļos, Gulbenē, Balvos, Aizkrauklē un Jēkabpilī. Kā arī pierīgas vienības - Mārupe, Babīte, Ķekava/Baldone (Auda), Carnikava utml. Un tad jau tā futbola vide būtu gana interesanta gan Virslīgā, gan 1.līgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-03-08 16:28, pirms 6 gadiem
kas_es_856436297640153088 rakstīja: tas ļautu virslīgai izskatīties pēc amatieru čempionāta vēl vairāk
Šodien jā pie šodienas finanšu iespējām un sponsoru devuma. Bet, redzot, kā attīstās pēdējos 5 gados Virslīga, cik lieli ir jau šī brīža budžeti, tad visam ir savs laiks. Ņem vērā to, ka UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas prēmiju summas arī aug ģeometriskā progresijā. Investēt futbolā šodien ir izdevīgi. Vismaz izdevīgāk kā 5-10 gadus iepriekš.

     [+] [-]

, 2019-03-08 17:04, pirms 6 gadiem
tigereens rakstīja: Šodien jā pie šodienas finanšu iespējām un sponsoru devuma. Bet, redzot, kā attīstās pēdējos 5 gados Virslīga, cik lieli ir jau šī brīža budžeti, tad visam ir savs laiks. Ņem vērā to, ka UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas prēmiju summas arī aug ģeometriskā progresijā. Investēt futbolā šodien ir izdevīgi. Vismaz izdevīgāk kā 5-10 gadus iepriekš.
Pirms krīzes arī auga komandu budžeti, turklāt, joprojām, nekur nav aizdzīti mistiski investori no Kipras, Krievijas un Toto ēna...

     [+] [-]

, 2019-03-08 17:05, pirms 6 gadiem
tigereens rakstīja: 10 komandas Virslīgā noteikti skan labak nekā 8. Bet cerams, ka vēl pēc gadiem 4-5, varbūt 6... būs visas 12-14 komandas, kas jau dotu iespēju izskatīties Virslīgai daudz nopietnāk.
Reāli skatoties tālākā nākotnē - Rigā / Pierīgā (?) būs noteikti stabili 4-5 klubi. Un stabilie reģionu klubi - Liepāja, Ventspils, Jelgava, Jūrmala, Tukums, Valmiera, Daugavpils, varbūt Rēzekne. Man jau patiktu, ka būtu arī stabili klubi Kuldīgā, Dobelē, Bauskā, Siguldā, Salaspilī, Olainē, Ogrē, Cēsīs, Madonā, Preiļos, Gulbenē, Balvos, Aizkrauklē un Jēkabpilī. Kā arī pierīgas vienības - Mārupe, Babīte, Ķekava/Baldone (Auda), Carnikava utml. Un tad jau tā futbola vide būtu gana interesanta gan Virslīgā, gan 1.līgā.
Neesmu pārliecināts, ka pēc 5 gadiem eksistēs tādi klubi kā, piemēram, Riga FC un Spartaks Jūrmala. Kas būs ar "Ventspili" pēc Šišhanova aiziešanas? Pieļauju ka diezgan drīz mēs atkal atgriezīsimies pie 8 klubiem Virslīgā.

     [+] [-]

, 2019-03-08 17:25, pirms 6 gadiem
Latfootball rakstīja: Neesmu pārliecināts, ka pēc 5 gadiem eksistēs tādi klubi kā, piemēram, Riga FC un Spartaks Jūrmala. Kas būs ar "Ventspili" pēc Šišhanova aiziešanas? Pieļauju ka diezgan drīz mēs atkal atgriezīsimies pie 8 klubiem Virslīgā.
Šobrīd zīlēt nākotni nez vai vērts. Cik esmu dzirdējis - FC Rīga domājot par divām lietām - jauna stadiona celtniecību un sporta bāzes izveidi. Kā ar to visu būs patiesībā - nezinu. Pagaidām nekas konkrēts nav dzirdēts. Tad nu diezvai tik ļoti drīz pazudīs.
Par Spartaku - ej nu saproti, bet šaubos, ka baigi grims. Pagaidām viņu lielākais mīnuss ir tas, ka nav normālu un stabilu un redzamu sponsoru kā RFS vai Jelgavai.

     [+] [-]

, 2019-03-08 17:27, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Pirms krīzes arī auga komandu budžeti, turklāt, joprojām, nekur nav aizdzīti mistiski investori no Kipras, Krievijas un Toto ēna...
Bija tolaik tādas lietas, bet tolaik bija viss citādāk - uzcepa komandu, kaut ko pabīdīja un nogrima (FK Riga - nejaukt ar FC Rīga, kā arī Venta, Olimps, visas tās Daugavas utml.) Šodien klubi ir stabilāki un veido savu bāzi, vēsturi.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-08 17:36, pirms 6 gadiem
Jau rīt sākās virslīga,bet tā arī oficiālie komandu spēlētāju pieteikumi nav publicēti.Kas bremzē? Klubi,LFF,jeb atsevišķi sliņķi šajās organizācijās?Mīnuss Kaspar tavai organizācijai.Ja atmiņa neviļ,pērn viss bija kā nākās.

  -4 [+] [-]

, 2019-03-08 17:42, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Jau rīt sākās virslīga,bet tā arī oficiālie komandu spēlētāju pieteikumi nav publicēti.Kas bremzē? Klubi,LFF,jeb atsevišķi sliņķi šajās organizācijās?Mīnuss Kaspar tavai organizācijai.Ja atmiņa neviļ,pērn viss bija kā nākās.
Tas ir katra kluba jautājums un pienākums. LFF tur neko nevar ietekmēt. Jā, LFF varētu salikt savā mājas lapā klubu sastāvus, bet tas ir arī jāizdara klubiem. Viss sākās no klubu puses.
Pie tam daudz kas jau dzirdēts no preses konferencēm un klubu prezentācijām. Jelgava, Ventspils, RFS un FC Rīga cik zinu jau noprezentēja. Pārējiem - kā nu kuram - kaut ko izlobām no intervijām lielākoties.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-08 19:11, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Jau rīt sākās virslīga,bet tā arī oficiālie komandu spēlētāju pieteikumi nav publicēti.Kas bremzē? Klubi,LFF,jeb atsevišķi sliņķi šajās organizācijās?Mīnuss Kaspar tavai organizācijai.Ja atmiņa neviļ,pērn viss bija kā nākās.
Tak viss jau sen nopublicēts https://lff.lv/sacensibas/viriesi/o...

spied tik virsū uz katras komandas un pēti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-03-08 20:24, pirms 6 gadiem
>>>Anonymous187
To ,kas tur publicēts,tas ir kaķim zem astes.Neprecizitātes,spēlētāji,kuri pamatsastāvam nav šāviena tuvumā un kaut kāda mistiska aplama statistika.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-08 20:38, pirms 6 gadiem
>>>tigereens
Piekritīšu ,ka tas ir katra kluba pienākums,bet LFF uzdevums ir uzlikt par obligātu sastāvu iesniegšanu kā minimums dienu pirms virslīgas sākumu ar visu pienācīgo informāciju-spēlētāja numurs(ko nedrīkstētu sezonas laikā mainīt),vārds ,uzvārds ,dzimšanas gads, pozīcija un valsts piederība.Par statistiku es šeit muti neatvēršu,jo pagaidām pat šo minimumu tie slaisti nav spējīgi izpildīt.
Un vēl LFF silti ieteiktu katram klubam likt par pienākumu lidz sezonas sākumām savest kārtībā savas mājas lapas,jo citāti vienam otram redziet mājas lapa ir tikai tapšanas stadijā.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-08 21:27, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: >>>tigereens
Piekritīšu ,ka tas ir katra kluba pienākums,bet LFF uzdevums ir uzlikt par obligātu sastāvu iesniegšanu kā minimums dienu pirms virslīgas sākumu ar visu pienācīgo informāciju-spēlētāja numurs(ko nedrīkstētu sezonas laikā mainīt),vārds ,uzvārds ,dzimšanas gads, pozīcija un valsts piederība.Par statistiku es šeit muti neatvēršu,jo pagaidām pat šo minimumu tie slaisti nav spējīgi izpildīt.
Un vēl LFF silti ieteiktu katram klubam likt par pienākumu lidz sezonas sākumām savest kārtībā savas mājas lapas,jo citāti vienam otram redziet mājas lapa ir tikai tapšanas stadijā.
Jā, situācija ir tāda, kāda nu viņa ir. Pat optibetvirsliga.lv arī nav vēl gatava ar visu jauno identitāti.
Bet nu nedaudz atgriežamies pie realitātes... cilvēku resursi klubiem ir tik cik viņī ir. 80-90% no visiem administrācijas cilvēkiem darbojas uz entuziasma pamata, nesaņemot atalgojumu.
Tas, ka tās mājas lapas un visa info būtu jāsaveido līdz ar sezonas sākumu - tas nu gan ir fakts. Bet ir kā ir... šī joma un ne tikai šī ir jāattīsta un jāsakārto.

Ir klubi, kuros darbojas 4-5 cilvēki, ir klubi, kuros tikai 2, ir tādi, kuros ir visādi līdzpartneri, atbalstītāji un entuziasti. Bet maz ir tādu, kas to visu darbina profesionāli. Naudas ir tik cik ir. Lai cik skumji tas nebūtu.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-09 03:42, pirms 6 gadiem
>>>tigereen
Nerunāsim par cilvēku resursiem ,jo virslīgas klubos domāju Visas vakances aizņemtas.Par LFF pat nerunāsim,tur ir algoti darbinieki,lai šādas problēmas nebūtu .Kas attiecās uz entuziazmu,tad acīm redzot ar to ir vāji.Kāpēc?Es arī esmu entuazists,bet man šo komandu sastāvi jau salaisti gan datorā,gan piezīmju kladē,ko veidoju no pārbaudes spēlēm un visu pieejamo info no neta.Gribējās tikai ātrāk precizēt,lai pirms čempionāta viss būtu kārtībā.Tieši tāpēc gaidīju komandu oficiālos pieteikumus.Nu nekā,būs jākoriģē čempionāta laikā.Es vienkārši ar šo komentu gribu pateikt,ka tāda diemžēl joprojām ir LFF un virslīgas klubu ATTIEKSME pret savu līdzjutēju.Pat elementāras lietas nespēj,negrib izdarīt līdzjutēju labā.Un tā ir arī attieksme pret savu darbu,tiem,kuri par to saņem algu vai nu klubā,vai LFF.Nožēlojami,lai neteiktu vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-09 04:23, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: >>>tigereen
Nerunāsim par cilvēku resursiem ,jo virslīgas klubos domāju Visas vakances aizņemtas.Par LFF pat nerunāsim,tur ir algoti darbinieki,lai šādas problēmas nebūtu .Kas attiecās uz entuziazmu,tad acīm redzot ar to ir vāji.Kāpēc?Es arī esmu entuazists,bet man šo komandu sastāvi jau salaisti gan datorā,gan piezīmju kladē,ko veidoju no pārbaudes spēlēm un visu pieejamo info no neta.Gribējās tikai ātrāk precizēt,lai pirms čempionāta viss būtu kārtībā.Tieši tāpēc gaidīju komandu oficiālos pieteikumus.Nu nekā,būs jākoriģē čempionāta laikā.Es vienkārši ar šo komentu gribu pateikt,ka tāda diemžēl joprojām ir LFF un virslīgas klubu ATTIEKSME pret savu līdzjutēju.Pat elementāras lietas nespēj,negrib izdarīt līdzjutēju labā.Un tā ir arī attieksme pret savu darbu,tiem,kuri par to saņem algu vai nu klubā,vai LFF.Nožēlojami,lai neteiktu vairāk.
Kā vienmēr ar savu kladi, pierakstiem un pārmetumiem.
Atver jaunu lapu un pārstāj kunkstēt! Kaut kas nepatīk? Strādā pats Tu ahujenais grāmatvedi.
Tev kā čekistam pārmaiņas ir nepieņemamas un nevēlamas. Tāpēc aizver žaunas pensionār. Zb jau tavas opozicionāra vaimanas. Nekur nekas nav labi blec, jo atkal kaut kam jaunam jāpielāgojas. Piss nah Alni.

     [+] [-]

, 2019-03-09 04:28, pirms 6 gadiem
tigereens rakstīja: Šobrīd zīlēt nākotni nez vai vērts. Cik esmu dzirdējis - FC Rīga domājot par divām lietām - jauna stadiona celtniecību un sporta bāzes izveidi. Kā ar to visu būs patiesībā - nezinu. Pagaidām nekas konkrēts nav dzirdēts. Tad nu diezvai tik ļoti drīz pazudīs.
Par Spartaku - ej nu saproti, bet šaubos, ka baigi grims. Pagaidām viņu lielākais mīnuss ir tas, ka nav normālu un stabilu un redzamu sponsoru kā RFS vai Jelgavai.
Tu ar tāds pats Pajolis!
"Šodien zīlēt nākotni nez vai vērts! Bet divus komentus iepriekš pats kaut ko zīlē savā helovīnu tukšajā ķirbī. Ko tu lec augstāk par savu dirsu ja esi pamuļķis?

     [+] [-]

, 2019-03-09 06:44, pirms 6 gadiem
>>>KDubriks Kas ir,prātiņu nodzēris esi pa nakti?Izgulies,lai vismaz pirmos Virslīgas mačus redziSveicu visus virslīgas līdzjutējus ar sezonas atklāšanu!

  -1 [+] [-]

, 2019-03-09 07:52, pirms 6 gadiem
Plika dir...ana, ka vienmēr .
LFF Gorkša vadībā nav spējīga normāli 2.ligas čempionātu saorganizēt, bet runā par Virslīgas atgūšanu. Atkal tukši solījumi par līdzekļu ieguldīšanu utt.