Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS pārstāvis Krivuņecs: "Primārais uzdevums ir saglabāt vietu Virslīgā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

RFS pārstāvis Krivuņecs: "Primārais uzdevums ir saglabāt vietu Virslīgā"
RFS ģenerāldirektors Maksims Krivuņecs (pa labi) pēc līguma parakstīšanas ar Germanu Māliņu
Foto: RFS

Svētdien, 6.martā, Radio "NABA" raidījuma “Ole” vadītāji intervēja 2016.gada Virslīgas jaunpienācējas "Rīgas Futbola skolas" ģenerāldirektoru Maksimu Krivuņevu. Piedāvājam tekstuālu ieskatu raidījumā runātajā.

Par "LNK Group" darbību: ""LNK Group" darbojas trīs virzienos - celtniecībā (tilti, osta, termināli), aviācijā (aviācijas tehniku testēšana, apskate) un nekustamie īpašumi (kopējais portfelis ir 100 000 kvadrātmetru platībā). Kopumā pie mums strādā vairāk nekā 1 000 cilvēki."

Par sadarbības uzsākšanu futzāla lauciņā: "Pirmkārt, visiem "LNK Group" darbiniekiem ir pašiem iespēja nodarboties ar sportu par brīvu. Otrkārt, jau ilgu laiku mēs esam atbalstītāji labi zināmajam futzāla klubam FK "Nikars", kas UEFA rangos atrodas otrajā desmitā - tātad esam augstākajā līmenī. Šobrīd ir grūti spert vēl vienu soli, jo Latvijā trūkst iekšējās konkurences."

Par ideju pārnešanu no "LNK Group" uz RFS: "Jau pirmajās trīs nedēļās izdarīts bija daudz. Svarīgi bija izveidot menedžmenta komandu, kura ātri var izveidot pašu komandu, kas ne tikai neizkritīs, bet arī ilgtermiņā attīstīsies un būs vadošs spēks Virslīgā. Piesaistījām arī LNK juristus, kas vienas nedēļas laikā sagatavoja tik daudz līgumus. Iesaistītajiem cilvēkiem tiešām ir vēlme iesaistīties un izveidot kaut ko grandiozu. Mēs esam jauni cilvēki un šajā brīdī nedarbojamies pēc standartiem, bet sekojam saviem instinktiem, darām tā, kā mums pašiem šķiet pareizi."

Par plānu pirms RFS ieguva iespēju piedalīties Virslīgā: "Tad plāns bija mierīgs. Gribējām spēlēt 1. līgā, izveidot komandu, piesaistot jauniešus. Bija doma piesaistīt jauniešu arī no Latvijas provincēm. Bija doma izveidot zīmolu, lēnām saplānot logo, mājas lapu, izveidot ofisu (pagaidām atrodamies "LNK Group" centrā). Šobrīd ir doma izveidot jaunu ofisu gan klubam, menedžmenta cilvēkiem, presei. Grūti gan šobrīd pateikt kad un kur, bet tāds plāns ir."

Par sava stadiona plāniem: "Šobrīd savas mājas spēles aizvadīsim stadiona "Arkādijas" dabīgajā laukumā. Mums ir plāns uztaisīt savu (līdzīgi kā FS Metta plāno) nākamajos gados, tas ir tāds kā sapnis. Katrā ziņā strādāsim pie šī jautājuma."

Par potenciālo sadarbību ar FC "Skonto": "Mums bija ļoti maz laika, lai sagatavotu komandu spēlēšanai Virslīgā. Mēs ar "Skonto" vadību runājām par to, lai viņu spēlētājus piesaistītu mūsu komandai. Vairāki līdzjutēji domā, ka esam pārtapuši par "Skonto-2" vai kaut ko tamlīdzīgu. Tādu pieņēmumu varu noliegt. Mēs piesaistījām arī spēlētājus no Ventspils, Daugavpils."

Par Alekseja Višņakova piesaisti: "Pirmās pārrunas ar spēlētājiem kopumā bija grūtas, jo esam jauns klubs Virslīgā. Tādā ziņā mums ļoti palīdzēja Aleksejs. Viņš bija pirmais spēlētājs, kas mums noticēja, pārrunas ar viņu notika 10 minūtes. Tajā brīdī, kad parakstījām ar viņu līgumu, sajūtas bija ļoti labas. Sapratām, ka viss būs kārtībā. Pēc tam mums jau bija daudz vieglāk runāt ar citiem potenciālajiem kandidātiem. Neskatoties uz to, ka visi cilvēki kolektīvā ir jauni, esam diezgan vienoti, gandrīz kā ģimene."

Par leģionāriem komandā: "No Ukrainas mums ir pievienojies Vitālijs Poļanskis, liela auguma aizsargs, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Lietuvā. Uz īres tiesībām pievienojās arī Darius Kazubovičus no FK "Žalgiris". Tāpat pievienojies arī spēlētājs no Francijas komandas "Nice" dublieru sastāva Hičems El Hamdui. Tāpat būs spēlētāji arī no Nigērijas un Spānijas."

Par ambīcijām jau šajā sezonā: "Pats primārais uzdevums ir saglabāt vietu Virslīgā, jo, atgriežoties atpakaļ 1. līgā, tas būtu gandrīz tas pats, kas atkal sākt visu no nulles. Par labu rezultātu uzskatīsim vietu no 4.-6. vietai. Tas ir rezultāts, ko noteikti varam sasniegt. Pirmais trijnieks būtu fantastika."

Par spēlētājiem, kas izcīnīja vietu Virslīgā: "Ja nemaldos, tad no tā sastāva komandā ir palikuši 10 futbolisti. Protams, ka daļa no šiem spēlētājiem spēlēs dublieru sastāvā. Tas pats attiecas arī uz vairākiem mūsu jaunajiem leģionāriem, lai varētu adaptēties mūsu klimata apstākļiem, futbolam. Ja runājam par jaunajiem spēlētājiem, tad prieks, ka ir izdevies piesaistīt Kristapu Liepu - ļoti talantīgu 17 gadīgu pussargu, kurš jau šobrīd pārbaudes spēlēs izskatījās ļoti labi. Jaunos un talantīgos cilvēkus arī pēc lielo plānu izmaiņām gribējām paturēt komandā, jo skatamies arī uz perspektīvām. Kopumā komandā šobrīd ir ap 30 spēlētājiem. Daļa spēlētāju nepalika, jo negribēja palikt profesionālajā līmenī."

Par akadēmiju: "Mums ir sadarbības līgums ar akadēmiju, mēs tajā investējam un gribam to attīstīt. Šī akadēmija ir ar lielu vēsturi, tā dibināta jau 1962. gadā. Gribam attīstīt tādu struktūru, lai bērniem būtu mērķis izaugt mūsu akadēmijā, mācīties un pēc tam kļūt par profesionālu futbolistu un palikt tajā komandā, kas ir tuvumā. Komandā, kam ir tādas pašas krāsas, lieli mērķi, lai viņiem būtu sapnis spēlēt šajā komandā. Tas būtu tas galvenais rezultāts, ko gribam panākt."

Par kluba logo izskatu un krāsu: "Šobrīd tas tiešām ir melnbalts, tādā minimālisma stilā. Mēs palēnām gribam attīstīt arī to. Tajā pagaidām attēlota futbola bumba un lauva, tāda agresīva, bet tomēr simpātiska. Ar laiku, iespējams, ka pievienosim kādas zvaigznes vai ko tamlīdzīgu."

Par ekipējumu: "Šobrīd mums ir sadarbība ar "Nike" zīmolu un "Sportland" veikaliem. Tā kā nebija daudz laiks, tad varam būt pateicīgi, ka viņi mums ir palīdzējuši ar šo nodrošinājumu. Ceru, ka ar viņiem izdosies ilgstoša sadarbība."

Par informācijas dienu un informācijas apmaiņu: "Mūsu informācijas diena paredzēta jau trešdien, 9. martā, plkst. 12.00 "Mercure hotel" telpās. Šobrīd notiek mājas lapas veidošana un drīzumā arī to palaidīsim. Šobrīd aktīvi cenšamies darboties sociālajos tīklos, varat mūs jau tur apskatīt."

Par gaidāmajām prezidenta vēlēšanām un topošo futbola stadionu: "Ja godīgi, tad pēdējās pāris nedēļas esmu gulējis 3-4 stundas dienā un neesmu lietas kursā par to, kas šobrīd notiek ar vēlēšanām.

Mēs gribam nodarboties ar futbolu, tas ir pats svarīgākais. Vietas, kausi, futbols - tam ir jābūt pirmajā vietā. Tikai pēc tam varam domāt par kandidātiem - kurš labs, kurš slikts.

Stadioni kā tādi Rīgā ir nepieciešami. Vakar bijām Lietuvas pilsētā Kedaiņos, kur spēlē 1. līgas klubs "Nevežis". Viņiem ir laba sporta bāze ar labu futbola laukumu. Latvijā ir vajadzīgs tas pats - katrā pilsētā pa labam stadionam, Rīgā, protams, vairāki. Līdz ar to es būšu tikai priecīgs, ja Rīgā, Barona ielā būs vēl viens stadions. Ja tur būs iespēja arī futbola klubiem spēlēt - pavisam labi."

Pilns raidījuma ieraksts pieejams šeit.

Informāciju sagatavoja:
Raidījuma "Ole" vadītāji

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-08 19:01, pirms 9 gadiem
Izskatās, kas līdzīgs Lesterai! Katrā ziņā veiksmi, lai izdodas sastādīt nopietnu konkurenci pirmajam trijniekam

  +1 [+] [-]

, 2016-03-08 19:14, pirms 9 gadiem
Oriģinālās ''Carambas'' pārstāvji pirms gada palīdzēja arī komandai, kuras nosaukums šobrīd ir ''Riga FC'', iekļūt Latvijas futbola apritē (tobrīd: licencēties 1.līgai).

  +4 [+] [-]

, 2016-03-08 19:37, pirms 9 gadiem
Kur jaunums par to, ka Ribolovļevs nopircis Riga? Tas var radikāli mainīt spēku samērus Virslīgā (tiesa, uz sezonas pirmo pusi neviens vairs nevar pastiprināties).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-08 21:27, pirms 9 gadiem
amiks rakstīja: neuztraucies Maksimka , pirmie kandidaati uz pirmo liigu ir met-telji , ar jums viss buus labi
Domāju, ka šogad kandidāti uz 1.līgu ir miglā tīti - joprojām sliecos, ka tie būs Riga FC bet viņi nebūs ar pliku roku ņemami!

  +2 [+] [-]

, 2016-03-08 22:49, pirms 9 gadiem
Ja ziņa par Ribolovļevu nav preses pīle, tad Latvijas futbolā ienāk figūra, salīdzinot ar kuru Indriksons nav pat bandinieks. Protams, jautājums, kādi ir Ribolovļeva mērķi, tomēr viņš var atvēlēt savai komandai tādu budžetu, ka konkurenti paliks vaļā mutēm.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-08 23:50, pirms 9 gadiem
Abiem jaunpienācējiem galvenais šogad būs nevis palikt Virslīgā, iegūstot vismaz 7.vietu turnīra tabulā, bet gan izveidojot savas (vai kādu esošo iekļaujot savā juridiskajā formējumā) futbola akadēmijas, jo no 2017.gada uz sadarbības pamata ar kādu no esošajām akadēmijām licenci dalībai Virslīgā vairs nevarēs saņemt