Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta" un "Daugavpils" savstarpējā cīņā centīsies attālināties no pārspēļu zonas

Emils Ozerinskis

"Metta" un "Daugavpils" savstarpējā cīņā centīsies attālināties no pārspēļu zonas
Emīls Birka. Foto: Optibetvirsliga.com

"Optibet" futbola Virslīgā šovakar norisināsies trīs spēles. No turnīra tabulas viedokļa intriģējoša cīņa gaidāma Daugavas stadionā, kur "Metta" cīkstēsies ar "Daugavpili", lai palielinātu atrāvienu no devītajā vietā esošās "Liepājas". Visas trīs spēles demonstrēs Sportacentrs.com.

Futbola vakars Sportacentrs.com televīzijā sāksies pulksten 18:00 ar "Mettas" dueli pret "Daugavpili". Abas vienības turnīra tabulā atrodas līdzās, ar 12 izcīnītiem punktiem dalot sesto un astoto pozīciju. Abām komandām iepriekšējā kārtā savās spēlēs tiekot pie punkta, izdevās apsteigt "Liepāju", tādējādi nostumjot kurzemniekus uz pārspēļu pozīciju. Skaidrs, ka "Liepāja" samierināties ar esošo pozīciju netaisās, tādēļ gan "Mettas" jauniešiem, gan Latgales komandai nepieciešami punkti, lai palielinātu atstatumu no devītās pozīcijas. Gan Andra Riherta, gan Aleksandra Gorškova trenētās komandas spēlē azartisku un skatāmu futbolu. Abu vienību iepriekšējā spēle noslēdzās ar rezultatīvu 4:2 daugavpiliešu uzvaru, lai gan Latgales komanda lielāko spēles daļu aizvadīja spēlējot mazākumā.

"Mettas" galvenais vārtu guvējs Raimonds Krollis divus no pieciem saviem rezultatīvajiem sitieniem izdarīja tieši pret daugavpiliešiem. Kādu laiku Virslīgas brašākais vārtu guvējs starp latviešu futbolistiem bija kluss, bet iepriekšējās kārtas cīņā pret jelgavniekiem Krollis pārtrauca savu klusuma periodu un atkal guva vārtus. Sevi kā lielisku tālsitienu meistaru "Mettas" rindās apliecinājis Emīls Birka, kuram padevušies divi ļoti glīti un vārtus nesoši bumbas sitieni no tālas distances. "Daugavpils" uzbrukumā šobrīd par galveno un tehniski teju vienīgo vijoli kļuvis Marko Regža, kurš divās Latgales vienībā aizvadītās spēlēs guvis divus vārtus. Taču Gorškovs Regžam nemaz nav uzticējis tik izteiktu smailes uzbrucēja lomu kā to varēja gaidīt, jo Regža spēlē pret tukumniekiem darbojās pat diezgan dziļi laukuma vidū. Ar lielu aktivitāti pēdējos mačos izcēlies Raivis Ķiršs, kurš tieši pret "Mettu" guvis savus pagaidām vienīgos vārtus Virslīgā.

Pulksten 20:00 televīzijas tiešraidē pieslēgsimies mačam "Skonto" stadionā, kur divus Latvijas čempiontitulus pēc kārtas izcīnījusī "Riga" uzņems "Jelgavas" futbolistus. Rīdziniekiem šķietami neviens pretinieks vietējā čempionātā nav īpaši draudīgs. Oļega Kononova trenētā komanda jau desmit spēles pēc kārtas nav zaudējusi punktus. Arī nekas mazāks kā 11. panākums pēc kārtas galvaspilsētas komandu neapmierinās. Tikmēr "Jelgava" par spīti vizuāli otrajam švakākajam sniegumam laukumā, spējusi sakrāt pietiekami daudz punktu, lai turētos turnīra tabulas vidusdaļā. No Eirokausu zonas "aļņus" šķir tikai četri punkti, taču taisnības labad jāsaka, ka līdz pārspēļu pozīcijām ir vēl mazāk - trīs. Mazāk vārtus par "Jelgavu" iesituši tikai tukumnieki un vairāk savos vārtos ielaiduši arī tikai tukumnieki.

Lai gan uz Virslīgas komandu fona "Riga" uzbrukums jau tā ir biedējošs, čempione turpina vākt leģionārus tieši uzbrukuma līnijā. Nesen rīdzinieki pieteica savā sastāvā Brazīlijas flanga uzbrucēju Dariu, kurš debitēja iepriekšējā mačā pret liepājniekiem. Savukārt par jaunāko "Riga" papildinājumu kļuvis portugāļu uzbrūkošais pussargs Pedrinju. Tikmēr "Jelgava" savu nerezultatīvo uzbrukumu cerēs uzlabot ar Gvinejas futbolista Jusufa Sova piesaisti. Malējais uzbrucējs karjeras lielāko daļu pavadījis dažādos Portugāles klubos, spēlējot 2. un 3. līgā. Pēc divu nedēļu pašizolācijas Sovs šodien gatavojas debitēt jelgavnieku rindās.

Pēc abām tiešraidēm Sportacentrs.com TV kanālā varēs vērot "Tukums 2000" un "Valmieras" mača ierakstu. Tukumnieki nav zaudējuši divus mačus pēc kārtas, paņemot pa punktam no ventspilniekiem un daugavpiliešiem. Taču līdz pirmajai uzvarai 12 kārtu laikā Virslīgas jaunpienācējai tikt vēl nav izdevies. Tukumniekiem tuvākās komandas atrāvušās no turnīra debitantes trīs uzvaru attālumā. "Valmiera" tikmēr turpina burāt uz priekšu par spīti pamatīgajiem viļņiem Gaujas lokos. Spēlētāju apvērsums, iestājoties pret Tamazu Pertiju, cieta neveiksmi un komandas galvenais treneris palicis savā pozīcijā. Daži spēlētāji tādēļ ar komandu vairs nav kopā, taču sniegums laukumā "Valmierai" bijis pietiekami saturīgs, lai turpinātu cīņu par medaļām.

Tukumnieki salīdzinājumā ar sezonas sākumu pamatīgi pamainījuši savus vaibstus. Vairāk nekā puse no pēdējos mačos laukumā ejošajiem sākumsastāva spēlētājiem "Tukumam" pievienojušies pavisam nesen uz īres tiesībām no spēcīgākām Virslīgas komandām, kurās šie spēlētāji pie pietiekama spēles laika netika. "Valmierā" tikmēr ir stabils pamatsastāvs ar kuru treneri īpaši nerotē. Visas spēles sācis fiziski spēcīgais Nigērijas jaunietis Tolu Arokodare, kurš pārņēmis pirmo pozīciju Virslīgas labāko vārtu guvēju topā. Jāmin gan, ka šo vietu izdevies iegūt ar diviem realizētiem 11 metru soda sitieniem, kurus valmierieši uztic tieši Arokodarem. No spēles gūtie vārti gan vēl aizvien vairāk ir Nemaņam Belakovičam, taču Tukumā nigērietim ir gana labas iespējas serbu apsteigt arī ar tīri gūtajiem vārtiem.

"Optibet" Virslīgas 13. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraide
7.08.18:00Metta - DaugavpilsSportacentrs.com TV
7.08.18:00Tukums 2000 - ValmieraSportacentrs.com TV
7.08.20:00Riga - JelgavaSportacentrs.com TV
8.08.18:00Ventspils - SpartaksSportacentrs.com TV
8.08.20:00RFS - LiepājaBest4SportTV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga12110130:833
2.RFS1291231:1328
3.Spartaks1151320:1818
4.Valmiera1253419:1918
5.Ventspils1243514:1515
6.Jelgava1242611:2214
7.Daugavpils1233618:1912
8.Metta1233613:2012
9.Liepāja1132618:2011
10.Tukums 2000120488:304

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Tolu ArokodareValmiera9 (2)
2.Nemaņa BelakovičsSpartaks8
3.EmersonsRFS7
4.Činonso OforsDaugavpils/RFS6
Ričards FraidejsLiepāja6
6.Kulē MbomboRiga6 (2)
7.Sedriks KuadioRFS5
Jurijs ZaharkivsJelgava5
9.Raimonds KrolisMetta5 (1)

     [+] [-]

, 2020-08-07 11:58, pirms 4 gadiem
Skaisti jau virsrakstā izskatās, bet tas pārspēles vajag formalitātes pēc, kaut ka neatceros, ka kādreiz kāda virslīgas komanda šādi būtu izlidojusi, vismaz padejos 20 gados noteiktie. Varbūt mums to vispār vajadzetu izsvītrot no reglamenta, jo starp līgām atšķirība ir kosmos.

     [+] [-]

, 2020-08-07 12:04, pirms 4 gadiem
Tas tik būtu kronis ja ļēpāja ar visām mellenēm izlidotu no Virslīgas

     [+] [-]

, 2020-08-07 12:23, pirms 4 gadiem
Zombijs rakstīja: Skaisti jau virsrakstā izskatās, bet tas pārspēles vajag formalitātes pēc, kaut ka neatceros, ka kādreiz kāda virslīgas komanda šādi būtu izlidojusi, vismaz padejos 20 gados noteiktie. Varbūt mums to vispār vajadzetu izsvītrot no reglamenta, jo starp līgām atšķirība ir kosmos.
Uz sitiena varu nosaukt vismaz 1 tādu gadījumu - 2011.gadā Spartaks izsita Olimpu.