Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"LMT Virslīga" jaunās sezonas gaidās

Jānis Pārums

"LMT Virslīga" jaunās sezonas gaidās
"Ventspils" galvenais treneris R. Grigorčuks.
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien notika preses konference par godu gaidāmajai "LMT Virslīgas" sezonai. Savās cerībās dalījās Latvijas futbola federācijas prezidents, bet klubu pārstāvji atklāja kādus mērķus ir izvirzījuši šai sezonai.

Guntis Indriksons: "Ceru, ka sportiskajā ziņā šī sezona būs daudz niknāka, futbols kļūs kvalitatīvāks. Tāpat ceru, ka klubi radīs iespēju uzlabot infrastruktūru, stadionus. Jāvēl, lai maksimāli daudz klubu cīnītos par godalgotajām vietām. Pērn pieņēmām kardinālu lēmumu paplašināt Virslīgu līdz 10 komandām un domāju, ka tas ir bijis pareizs solis. Ticu, ka "Vindava" un "Blāzma" attaisnos cerības. Iepriekšējā sezona bija viena no intriģējošākajām, ceru, ka šī būs līdzīga."

Indriksons arī uzsvēra: "Ceru, ka visi rezultāti tiks sasniegti godīgā cīņā. Jebkurš negodīgs mēģinājums netiks piedots. Cilvēki, kas būs rīkojušies negodīgi, no futbola tiks atvirzīti pēc iespējas tālāk."

"LMT Virslīgas" sponsori arī šogad būs "Latvijas Mobilais Telefons" un "Nordea" banka. Kā atklāja LMT prezidents Juris Binde, tad uzņēmums šogad futbolā ieguldīs 400000 latus. Savukārt "Nordea" bankas kredītkarte būs kā brīvbiļete uz visām "LMT Virslīgas" spēlēm.

Klubu mērķi.

Blāzma. Žanis Ārmanis: "Mēs cīnīsimies par katru bumbu un par katru epizodi. Darīsim visu, lai saglabātu vietu virslīgā. Domāju, ka labākā dāvana līdzjutējiem ir tā, ka mēs šosezon spēlēsim virslīgā. Līdz 2009. gadam ceram pabeigt stadionu."
Vindava.Andrejs Lapsa, galvenais treneris: "Pēc iespējas labāk debitēt virslīgā, dot iespēju jaunajiem spēlētājiem. Pirmajā posmā centīsimies iekļūt labāko sešiniekā."
Olimps. Raimonds Laizāns, prezidents: "Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad viens no kluba galvenajiem uzdevumiem būs veidot konkurētspējīgus jaunos spēlētājus."
Dinaburg. Kluba prezidents Oļegs Gavrilovs pauda mērķi iekļūt labāko sešu komandu pulkā.
Jūrmala. Treneris Vladimirs Babičevs par mērķi izvirzījis iekļūt sešiniekā. Kluba prezidents Aleksandrs Bašarins atklāja, ka komandai ir grūtības ar treniņbāzēm. Galvenais atbalstītājs būs "Interhaus", taču tiks meklēti arī citi sponsori.
Daugava. Mihails Zemļinskis, treneris: "Ja es teiktu, ka mēs cīnīsimies par medaļām, daudzi domātu, ka pārvērtējam sevi, taču manuprāt par pirmo četrinieku varam reāli cīnīties."
Skonto. Genādijs Karavajevs, tehniskais direktors: "Mērķis ir uzvara ikvienā spēlē, lai kādā turnīrā mēs arī startētu. Pagaidām Baltijas Futbola līgā mums tas arī sekmīgi izdodas. Mūsu budžets ir trīs labāko klubu līmenī."
Rīga. Kluba izpilddirektors Andrejs Šakurovs atzina, ka mērķis ir nostartēt ne sliktāk kā pērn. Interesanti, ka Intertoto kausa izcīņas mājas spēles "Rīga" aizvadīs Liepājā.
Liepājas Metalurgs. Vladimirs Osipovs, treneris: "Gan "LMT Virslīgā", gan visos citos turnīros mūsu mērķis ir tikai un vienīgi uzvarēt."
Ventspils. Sergejs Barkovskis, direktors: "Ilgtermiņa mērķis – piecu gadu laikā iekļūt Čempionu līgas grupu turnīrā vai UEFA kausa izcīņas pamatturnīrā. Lai to sasniegtu, līgums ar galveno treneri Romānu Grigorčuku pagarināts līdz 2012. gadam." Barkovskis bija arī vienīgais klubu pārstāvis, kas neslēpa kluba budžetu – "Ventspils" budžets šogad ir divi miljoni latu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-04-03 17:32, pirms 17 gadiem
piecu gadu laikā iekļūt Čempionu līgas grupu turnīrā vai UEFA kausa izcīņas pamatturnīrā.

ČL?? piedodiet, bet lai kaads patriots es buutu, neticu ka tas vispaar kaadreiz notiks,kameer nebuus izveidots klubs kaadu Koziols tagad iecereejis izdariit.

     [+] [-]

, 2008-04-03 17:32, pirms 17 gadiem
ventiņiem augsti mērķi!!! nu jācer ka ar izdosies!!

  +4 [+] [-]

, 2008-04-03 17:33, pirms 17 gadiem
pilnīgi piekrītu Demar.
kāda velna pēc, man, kā fk Rīga līdzjutējam, tagad būtu jāperas uz Liepāju, lai redzētu komandas dalību eirokausos???
Fk Rīga vadība kārtējo reizi nāk klajā ar lieliskiem jaunumiem. a varbūt mājas spēles vajag aizvadīt Lietuvā, piemēram?
tā tik turpināt līdz šim lieliskajam veidojumam, ko pieņemts devēt par futbola klubu, nebūs vairs neviena līdzjutēja.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-03 17:33, pirms 17 gadiem
"piecu gadu laikā iekļūt Čempionu līgas grupu turnīrā vai UEFA kausa izcīņas pamatturnīrā. "

4alis bik pa daudz fantazee!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-03 17:36, pirms 17 gadiem
Demar rakstīja: ''Rīga.Interesanti, ka Intertoto kausa izcīņas mājas spēles "Rīga" aizvadīs Liepājā''

Par to būtu ļoti,ļoti jākaunās...


Njaa nav tas labaakais variants. Abas speeles Riigai jaaaizvada var teikt izbraukumaa.. Vareeja jau sarunaat kkaa Skonto stadionaa..

     [+] [-]

, 2008-04-03 17:39, pirms 17 gadiem
juzella rakstīja: pilnīgi piekrītu Demar.
kāda velna pēc, man, kā fk Rīga līdzjutējam, tagad būtu jāperas uz Liepāju, lai redzētu komandas dalību eirokausos???
Fk Rīga vadība kārtējo reizi nāk klajā ar lieliskiem jaunumiem. a varbūt mājas spēles vajag aizvadīt Lietuvā, piemēram?
tā tik turpināt līdz šim lieliskajam veidojumam, ko pieņemts devēt par futbola klubu, nebūs vairs neviena līdzjutēja.


Liidzjuteeji jau atbalsta komandu, nevis kluba vadiibas cilveekus vai atseviskus speeleetaajus.. Domaaju bez neviena liidzjuteeja FK Riiga tik driiz nepaliks. Protams maajas speele Liepaajaa ir suudiigi, bet ko dariit, ja nav sava normaala stadiona..

  +1 [+] [-]

, 2008-04-03 17:42, pirms 17 gadiem
Grigis rakstīja: Liidzjuteeji jau atbalsta komandu, nevis kluba vadiibas cilveekus vai atseviskus speeleetaajus.. Domaaju bez neviena liidzjuteeja FK Riiga tik driiz nepaliks. Protams maajas speele Liepaajaa ir suudiigi, bet ko dariit, ja nav sava normaala stadiona..



nu šitādā veidā turpinot apsviedīgie fk Rīga darboņi varētu palikt arī bez komandas, t.i., bez sakarīgiem spēlētājiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-03 17:53, pirms 17 gadiem
ventinji ka vienmer temee augstu!

  -4 [+] [-]

, 2008-04-03 17:58, pirms 17 gadiem
Par Cempionas ligas turniru....lidz sim limenim talu,bet UEFA grupas turnirs...kapec ne,nu protams ar laimes palidzibu!
Ka FKV parvares pirmo kartu,domaju ka saubas nav,ja paveicas,tad otraja karta nebus tik specigs pretenieks,kuru parvaret bus izredzes,un tad jau UEFA grupas turnirs ir garantets!

Ceru ka merkis tiks sasniegts!
Go FKV!

  -1 [+] [-]

, 2008-04-03 18:02, pirms 17 gadiem
Hee, Barkovskis sapņotājs. Varbūt pēc 5 gadiem tā pati Vindava būs viņiem jau priekšā.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-03 18:04, pirms 17 gadiem
Demar, vnk Rīga paarak ilgi ir dziivojusies pa tabulas lejasgalu, taapeec nav briinums, ka tagad (peec pagaajushaas sezonas 3. vietas) gribaas panaakumus uzreiz!

  +3 [+] [-]

, 2008-04-03 18:08, pirms 17 gadiem
Daugava jau tiešām priecē.... tas ar laiku varētu pārvērsties par tādu pašu LV flagmani, kā Skonto, LM un Ventspils, jo ja visa sistēma buus kārtība, tad panākumi vnk nevarēs neizpalikt!!! re, Liepāja pamazām pamazām panāca Skonto, no sākuma viena nepaveicās gada, tad otra... a pie sava titula ta tika... un ar tādu bāzi... un sistēmu jau citādāk nevar!
vienīgi ar tādiem ļoti augstiem mērķiem, piem, kā Vpils, un nešaubos, ka arī Skonto tādi ir... ir arī katru gadu tas budžets jāpalielina! protams, jo vairāk pašmāju spēlētāju, kas var spēlēt augstā līmenī, jo klubam tas izdevīgāk, jo var jau noslēgt tajos 18 gados ligumus par samera nelielam summam, bet labus legionarus jau gan par sviestmaizi nenopirksi! Vispār jau gribētos, lai Eirokausos aizsitās tālāk mūsu komandas...
vēl tik Valmierā virslīgas komandu, un tad ar nosacījumu, ka Jūrmalaa viss atkal uzlabojas, tad caurmērā visa LV teritorijaa buutu pa savam klubam, kas rūpētos par jaunatnes fotbolu ar savu infrastrukturu! tas ir tas celš kas jāiet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-03 18:33, pirms 17 gadiem
Demar rakstīja: Nu jā bet kad dzīvojās pa tabulas lejasgalu, neviens jau nebija aizliedzis meklēt iespējas sakārtot stadionu, vismaz kaut cik normālā līmenī, lai nav tā, ka bez sportexpress apsēsties nevar Arī Daugavai (agrāk kā Ditton) nebija baigie panākumi virslīgā, pat nācās to atstāt, bet tas netraucēja attīstīt kluba infrastruktūru...Tāpēc domāju, ka fk Rīga problēma ir kkur citur...


Var jau tev tikai piekrist. Tikai jautaajums: probleema ir nevareeshanaa vai negribeeshnaa. Un vispaar besii, ka Riigas domei gandriiz pilniigi pajaat futbols. Vareeja jau kkaa vairaak atbalstiit klubu, kas nes galvaspilseetas vaardu. Tie 15000, ko iedeva starpsezonaa ir pilniigs suuds. A ta jaanjem nauda no kkaada slovaaku-krievu investora un peec tam visi breec, ka par daudz krievu komandaa, nav stadiona, tas nav nav labi, tas nav labi utt.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-03 18:34, pirms 17 gadiem
pērn LMT virslīgas pirmā kārta bija otra apmekletakaa visā sezonā... cerams, ka šosezon vismaz tā interese paliks nemainiga un kārtā vidēji uz spēli kādi 800- 1200 skatitaji buus! jo uz vadoso komandu dueliem tam paris stukam vajadzetu buut!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-03 18:47, pirms 17 gadiem
nu gan jau tak buus skatitaji... bet tomeer, kkas ir jādara ar to stadionu! Indriksons var atļauties... uzcelt augstas klases.. a šitie laikam tādi baigi nabagie... ka pat ar domes palidzibu neko nevar izdariit!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-03 19:03, pirms 17 gadiem
JohnnyEnglissh rakstīja: liepājnieki atnāks atbalstīt, neesam jau ne pret vienu klubu Latvijā.

es protams nezinu kaada supergrupeejuma vaardaa tu runaa, bet prieksh metalurgu aktiivajiem faniem skonto bija, ir un buus pats niistaakais klubs. ar Rīgu gan ir savaadaak - aktiivi atbalstiit citu klubu ir muljkjiigi, bet kaapeec gan neaizpildiit vietas stadionaa un radiit maajas speeleem kaut attaali pielidziinamu atmosfeeru "pilseetniekiem".

     [+] [-]

, 2008-04-03 19:06, pirms 17 gadiem
Demar rakstīja: to Grigis

Vai tad RD tikai 15 štukas fk Rīgai dod? Es neesmu sīkāk pētijis, bet liekas, ka no sporta kluba Rīga viņi arī diezgan pieklājīgu summu saņem(arī tā daļēji ir RD nauda)...Un agrāk, kad vēl nebija piesaistīti ārzemju investori tieši pilsētas nauda bija tā uz kā ši komanda vispār turējās...Tadat cik dzirdēts, tad finansiālā situācija ir uzlabojusies...

par 15 k nezinu, bet SK Riiga prioritaate ir TTT, taapeec paareejaam komandaam pashvaldiibas atbalsts mazinaajies. finansiaalaa situaacija uzlabojusies uz privaato sponsoru reekjina

  +3 [+] [-]

, 2008-04-03 19:07, pirms 17 gadiem
Nopublicējat komandu pieteikumus, jo termiņš ir jau beidzies!!!

     [+] [-]

, 2008-04-03 19:20, pirms 17 gadiem
Es par Blāzmu.Kaimiņpilsēta

  +1 [+] [-]

, 2008-04-03 19:29, pirms 17 gadiem
liepājā spēlēs tapēc, ka notiks dziesmu svētki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-03 21:19, pirms 17 gadiem
1. kaart jau Riigu atbalstit Liepaajaa nebuutu probleemas. sheit futbols ir cienjaa un videeji uz katru speeli atnaak krietni vairaak kaa uz jebkuru cita stadiona speeli Latvijaa

2. veepilij nav sava apgaismojuma. ČL grupas turniira speeles Skonto stadionaa. feini un smiekliigi

     [+] [-]

, 2008-04-04 10:53, pirms 17 gadiem
UEFA grupu turniiraa kaapec ne!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-05 00:04, pirms 17 gadiem
Vindavu gaida Ventas liktenis....