Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Grigorčuks: "Pret Liepāju, visticamāk, spēlēs tāds pats sastāvs"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Grigorčuks: "Pret Liepāju, visticamāk, spēlēs tāds pats sastāvs"
Romans Grigorčuks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

"Paskatīsimies, bet es domāju, ka spēlēsim ar tādu pašu sastāvu kā šodien. Nospēlējām tīri labi," uz jautājumu par to, ar kādu sastāvu pret "Liepājas metalurgu" Virslīgas pēdējā spēlē izies "Ventspils", sarunā ar eSports.lv atbildēja Latvijas čempionu galvenais treneris Romans Grigorčuks.

"Šodien atpūtu devām vairākiem ierastajiem pamatsastāva spēlētājiem, devām iespēju jaunajiem. Kādi iespaidi? Normāli, principā viņi izdarīja to, ko biju gaidījis un uz ko cerēju. Treniņprocesā redzu, ka šie spēlētāji progresē, šodien viņiem bija iespēja spēlēt Virslīgā un parādīt, ka viņi var būt noderīgi nākamsezon. Nākamās sezonas sastāvs gan vēl nevar būt zināms - vēl ir viena spēle šosezon, turklāt spēlētāji uzklausīs mūsu piedāvājumu, iespējams, arī no kāda cita kluba un tad izlems. Sadraudzības kausa laikā visiem jautājumiem jau būtu jābūt atrisinātiem. Kas attiecas uz Jurģi Kalnu, viņš komandā nepaliks noteikti. Nonācām pie secinājuma, ka viņš nākamsezon spēlēs citur. Katram futbolistam jāatrod sava komanda. Nekādā gadījumā nesaku, ka Kalns ir slikts futbolists. Labs uzbrucējs, taču acīmredzot savu vietu komandā neatrada" pēc šodienas uzvaras pār "Rīgu" jau nākotnē raudzījās Romans Grigorčuks, "Ventspils" galvenais treneris.

Jautāts par to, kāds sastāvs spēlēs pēdējā sezonas spēlē pret "Liepājas metalurgu", Grigorčuks atbildēja visai konkrēti: "Paskatīsimies, bet es domāju, ka spēlēsim ar tādu pašu sastāvu kā šodien. Nospēlējām tīri labi. Nedomāju par to, ar kādu sastāvu spēlēs "Rīga", baidījos tikai no tā, ka pretinieki var uz spēli neiznākt vispār. Ļoti svarīgi, ka spēle notika, un, kad ieraudzīju protokolu un redzēju, ka "Rīga" spēlēs ar iespējami spēcīgāko sastāvu, biju tikai priecīgs, jo svarīgi bija pārbaudīt spēlētājus, dot tiem iespēju."

"Rimkus šodien centās, taču viņam neizdevās gūt vārtus - tagad viņam ir par vieniem vairāk nekā Grebim rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, un viss izšķirsies pēdējā kārtā - būs interesanti," intrigu par labākā bombardiera titulu komentēja Grigorčuks.

Sliktākā noskaņojumā, protams, bija Jurijs Meļņičenko, "Rīgas" galvenais treneris: "Uzskatu, ka zaudēt Latvijas čempionei ar 0:2 nevienai komandai nedara kaunu. šodien pusotru puslaiku nospēlējām 0:0. Protams, vienmēr gribās uzvarēt, taču puiši ir malači - visu, ko šādā situācijā var izdarīt, viņi paveica - cīnījās līdz galam. Nevienam nav, ko pārmest - pašatdeve bija simtprocentīga. Dažās epizodēs skaidri bija redzams, ka mums pietrūka meistarības pāris spēlētājiem - tieši uzbrukuma noslēdzošajās epizodēs. Kā, piemēram, Silagailis vienā momentā varēja nospēlēt labāk.

Arī tie vārti, kurus ielaidām, varēja nebūt. Nevēlos teikt, ka bijām spēcīgāki vai "Ventspils" neuzvarēja pelnīti - protams, ventspilnieki uzvarēja likumsakarīgi, taču uzvara viņiem nenāca tik vienkārši kā Liepājai, kura trīs punktus dabūja bez spēlēšanas. Darām visu, ko šobrīd var izdarīt, un ceram, ka sarežģītā situācija klubā atrisināsies, esam pateicīgi žurnālistiem un presei, kas mūs atbalsta grūtajā brīdī. Atliek tikai ticēt mūsu vadībai, kas sola, ka situācija uzlabosies, komanda būs arī turpmāk utt. - mēs ticam labākajam variantam."

"Mūsu situācija ir tāda, ka pirms katra mača ir jauni solījumi no kluba puses, vadība tiekas ar spēlētājiem, komanda kontrolē izdarīto. Pirms katras spēles spēlētāji un personāls satiekas un nolemj - braukt vai nebraukt uz maču. Vienu spēli izlaidām - tehniskais zaudējums ar 0:3 un brīdinājums. Tomēr pievērsām uzmanību. Turklāt ticam un ceram, kas palīdz. Šī "akcija" bija diezgan nopietna, tomēr tā bija pareiza, jo vajadzēja pievērst uzmanību. Šodien, ja nebūtu izgājuši laukumā, pēc reglamenta komandu izslēgtu no čempionāta pilnībā, kas kolektīvam būtu pašnāvība. Protams, man kā trenerim nepatīk, ka pirms katras spēles futbolisti ir tādā kā šoka stāvoklī - spēlēt vai nespēlēt, paši nezina, kā būtu labāk. Arī es nezinu, ko darīt - ielikt spēlētāju pamatsastāvā vai nē, ja tas nav bijis treniņos četras dienas. Es nezinu, kas šajā laika posmā darīts - viens slimoja, otrs vispār neko nedarīja, trešais trenējās pēc sava režīma. Grūti ir visiem, jāpalīdz otram, ko arī parādījām uz laukuma - bija komandas spēks un vienotība."

  +1 [+] [-]

, 2008-11-02 18:16, pirms 16 gadiem
Paldies autoram!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-02 18:18, pirms 16 gadiem
Jurijam veiksmi!
Viņš ir labs treneris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-11-02 21:56, pirms 16 gadiem
januks117 rakstīja: ceru, ka izlaidiis pashu optimalako sastavu un samizos LM, jo es negribu lai LM beigaas ienem 2. vietu
daudz tu vari gribēt!!!

     [+] [-]

, 2008-11-02 22:10, pirms 16 gadiem
Ir interesanta situācija un var saprast Grigorčuku.Pamatsastāvam vairs nav nekādas motivācijas,bet otram sastāvam gan jābūt.Man jau gribētos lai
Romans laistu laukumā stiprāko sastāvu,bet kā te agnesīte raksta,daudz tu vari gribēt.Bet vēl labāk būtu,ja otrais sastāvs atņemtu LM punktus.Tas būtu trekns punkts šai sezonai.

  -2 [+] [-]

, 2008-11-02 23:04, pirms 16 gadiem
Nav ne mazāko šaubu, ka LM gribēs ne tikai izcīnīt 2.vietu, bet arī skaļi aizcirst durvis. Teiksim iesist 4 bezatbildes vārtus, kā tas iepriekš izdevies. Nu, bet, kā jau rakstīja Agnese, gribēt var daudz.

Tikai redzot, cik nestabili šosezon spēlē Skonto, man nav pārliecības, ka viņi spēs dāvanu no FKV izmantot un nepakāsīs Rīgai, kas arī noteikti gribēs durvis skaļi aizcirst.