Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kurakins: "Vārti-skaistuļi ir Žigajeva firmas zīme"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kurakins: "Vārti-skaistuļi ir Žigajeva firmas zīme"
Antons Kurakins
Foto: fkventspils.lv

Iepriekšējā Virslīgas kārtā "Ventspils" aizsargs Antons Kurakins aizvadīja savu 100. spēli turnīrā. Jubilejas mačā ventspilnieki ar 3:0 pārspēja Jūrmalas "Spartaku", un Kurakins pēc mača sniedza interviju kluba oficiālajai mājas lapai fkventspils.lv.

- Anton, apsveicu ar simto maču!
- Liels paldies.

- Pirms tādām spēlēm futbolistam ir īpašas sajūtas?
- Man tā bija spēle kā spēle. Par kaut ko īpašu pilnīgi nedomāju: tas nav ne sākums ne arī beigas. Vienkārši 100. mačs, un viss.

- Tātad, maģiskais skaitlis 100 psiholoģiski nenospieda?
- Nē, vēl jo vairāk, ka es par savu jubilejas maču nezināju praktiski līdz pēdējam. Savai statistikai kaut kā neesmu pieradis sekot. Kad jau uzzināju, tas piedeva tikai pārliecību, bet nekādi nenospieda.

- Pamēģināsim doties mazā ceļojumā uz maču numur 1. Atceries savu debiju?
- Jā, tas bija Rēzeknē. Mana "Blāzma" uzņēma "Daugavu" no Daugavpils, pret mums vēl Oļegs Timofejevs spēlēja. Toreiz nospēlējām neizšķirti 1:1.

- Atgriezīsimies mačā numur 100. Kad diktors paziņoja, ka Antons Kurakins šodien aizvada 100. maču, aplausus paspēji sadzirdēt?
- Godīgi sakot, nepievērsu tam uzmanību. Visas domas bija par spēli, par pretinieku - biju tam sakoncentrējies. Bet ja man kāds aplaudēja, tad, protams, tas ir ļoti patīkami. Liels paldies.

- Gribas tieši jubilejas mačā izdarīt kaut ko īpašu?
- Nē, domā tikai par komandas uzvaru. Un tas ir pats galvenais, kas bija mačā ar "Spartaku". Bet tā sagadījās, ka ar šo to tiešām paspēju atzīmēties. Tad vēl vārti, pēc kuriem viens futbolists "pamodās" slavens. [smaida]. Tagad mans 100. mačs tiešām neaizmirsīsies. Lieliski, ka viss tā sakrita.

- Par epizodi, kura vienu futbolistu padarīja slavenu, vēl paspēsim parunāt. Bet pagaidām par tavu vārtu piespēli: tā sanāca klasiski teicama.
- Ceru, kaut neko sevišķu, pēc manām domām, es neizdarīju. Vienkārši raidīju bumbu tur, kur vajag. Tas ir vienkāršāk, kā atrast iespēju soda laukumā un iesist. Igors [Tarasovs] liels malacis, lieliski izmantoja momentu un guva skaistus un svarīgus vārtus. Igors vienmēr pratis lieliski spēlēt "otrajā stāvā", arī tagad viņš klasiski izmanto savu māku. Ceru, ka arī turpmāk Tara turpinās tādā pat garā.

- Lūk, mēs arī pietuvojāmies epizodei, kura padarīja tavu 100. maču sevišķu. Ar kādiem vārdiem raksturosi šo Jurija Žigajeva šedevru?
- Teikšu, ka tas bija pilnīgi Jurija stilā. Tā ir tieši Žigas firmas lieta - vārti - skaistuļi. Lielākajam vairākumam futbolistu šāds lēmums pat galvā neienāktu, bet Juram ne tikai ienāca, viņš to arī vēl tehniski spīdoši izpildīja. Ļoti skaisti vārti, īsta čempionāta rota.

- Par ko paspēji padomāt, kad Tara atdeva šo brīnumaino piespēli, bet Žiga pārsteidzoši uzlidoja?
- Tieši tad, kad Jura atradās gaisā, padomāju, ka obligāti būs brīnumvārti. Galvenais, gribējās, lai bumba obligāti lidotu vārtu rāmī! Ļoti priecājos, ka viss tik ideāli sakrita. Bet apziņa, ka gūti neticami vārti, neatnāk uzreiz. Sākumā vienkārši priecājies: "Mēs iesitām, urā!" Bet pēc tam saproti, ka vārti tomēr sanākuši vienkārši super.

- Graujošā uzvara pilnīgi loģiska, vai tiesa?
- Domāju, jā, protams. "Ventspils" acīmredzami apspēlēja pretinieku un panāca rezultātu, kas atbilst tam, kas notika laukumā. Mēs ļoti nopietni gatavojāmies un patīkami, ka mūsu pūliņi izpaudās rezultātā.

- "Ventspils" atkal uzkārusi saviem vārtiem smagu slēdzeni un sen nav ielaidusi vārtus, kas, saprotams, ļoti priecē, un, dod Dievs, lai tā turpinātos pēc iespējas ilgāk. Spēle aizsardzībā sasniegusi harmoniju un pilnīgu sapratni?
- Pēc manām domām, mēs jau sen brīnišķīgi viens otru saprotam. Arī pagājušajā sezonā mums bija līdzīgas sērijas, tā kā brīnīties īpaši nav par ko. Sezonas pirmajā pusē bieži ielaidām nesaprotamus vārtus, bet tas ir futbols, visādi gadās. Tagad viss ir citādi, un mēs esam nopelnījuši šīs spēles uz "0". Nopelnījuši tādēļ, ka daudz apspriežamies, pārrunājam, analizējam savas kļūdas. Daudz strādājam treniņos, un tas nes augļus. Galvenais, turpināt tādā pat garā, nekādā gadījumā neapstāties pie sasniegtā.

- Nākamajā mačā dzelten-zilo aizsardzībai jābūt nevainojamai...
- Jā, saprotams. Bet ne tikai aizsardzībai! Taču tādu "Ventspili" gribas redzēt ne tikai nākamajā spēlē, bet vispār visās spēlēs.

- Divreiz tikāmies ar "Skonto" un divreiz nespējām iesist principiālajiem pretiniekiem. Gribas pārtraukt šo tendenci?
- Neapšaubāmi. Par gaidāmo maču pat nav ko spriest: mums ir, ko teikt pretiniekam... Mēs visu brīnišķīgi saprotam un izdarīsim visu, kas mūsu spēkos. Un, esmu pārliecināts, izdarīsim pat vairāk.

- Divreiz "Ventspils" šajā sezonā "Skonto" stadionā aizvadīja brīnišķīgus mačus. Latvijas kausa finālu un divkauju ar "Maccabi". Atlicis trešais labais solis.
- Tas būtu vienkārši lieliski, un saprotams, ka mēs visi "Ventspilī" to ļoti gribam.

- Mēs ar tevi runājām februārī Turcijas treniņnometnē, un tad, iezīmējot sezonas piecas tēzes, cita starpā tu nosauci vēlēšanos dzirdēt Daniila Turkova dziedāšanu ģitāras pavadījumā. Nekas nav mainījies?
- Nē, protams. Vēl jo vairāk, ka Danikam ģitāra gandrīz vienmēr ir pa rokai [smaida]. Bet par to domāt par agru: jānoved darāmais līdz galam. Pašreiz "Ventspils" tam ir tuvāk, nekā mūsu februāra sarunā, un tas ir lieliski. Bet izdarīt "Ventspilij" vēl vajag daudz, un mēs to zinām.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

  +3 [+] [-]

, 2013-10-03 00:40, pirms 11 gadiem
Jā, Turkovam pat savs kanāls youtubā ar dziesmām ģitāras pavadījumā. Kam patīk, var paskatīties. Arī es ar nepacietību gaidu Skonto-FKV maču, viennozīmīgi var teikt, ka tas būs zelta mačs.