Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karašausks: "Man ļoti pietrūkst Mingazova"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Karašausks: "Man ļoti pietrūkst Mingazova"
Artūrs Karašausks
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Mājas lapa skontofc.com piedāvā interviju ar Virslīgas šī brīža rezultatīvāko futbolistu Artūru Karašausku. "Skonto" uzbrucējs neslēpj, ka pēdējā laikā viņam laukumā ļoti pietrūkst Ruslana Mingazova, kurš izlaidis jau trīs spēles.

Kā "Daugavas" - "Skonto" spēles pārcelšana ietekmēja gatavošanos? Pieļāvi iespēju, ka spēle tomēr notiks pirmdien un jau biji psiholoģiski gatavs vai arī paļāvies uz to, ka spēle tiks izspēlēta vēlāk un jums pirmdien būs tikai ierastais treniņš?
- Spēli tas noteikti ietekmēja, jo mēs tai negatavojāmies kā ierasts. Mums vienpadsmitos bija paredzēts treniņš, bet, kad ieradāmies uz treniņu, Tamazs pateica, ka spēle šodien tomēr notiks. Tas visiem bija liels pārsteigums. Es personīgi nebiju par 100% gatavs spēlei, bet, ja jau iesitu vārtus un komanda uzvarēja, tad mums šoreiz arī ar šādu gatavību pietika.

Pirmos vārtus tu izkārtoji uzbrukuma partnerim Valērijam Šabalam, nodemonstrējot lielisku ātrumu uz šāda laukuma. Kā tev izdodas sevi visas sezonas gaitā uzturēt tik lieliskā formā, ka reti kurš tiek līdz?
- Atkal jāpiemin mūsu darbs ziemas periodā, kad gan mēs, gan treneri darīja maksimumu, lai pietiktu spēki visai sezonai. Tagad redzam, ka tas atmaksājas un cerams, ka tā tas būs arī atlikušajās spēlēs.

Vai skatoties video, kurā guvi komandas otros vārtus, tev nešķiet, ka vajadzēja sist mazliet ātrāk?
- Varbūt vajadzēja, bet ieturēju pauzi un pretinieki mazliet satraucās un apjuka - tas ļāva gūt vārtus un justies mazliet drošāk par rezultātu.

Komandai pēdējās spēles ir jāiztiek bez Ruslana Mingazova, kurš nereti uzbrucējus apgādāja ar lieliskām piespēlēm. Vai tagad uzbrucējiem bez viņa ir grūtāk tikt pie momentiem?
- Ja godīgi, tad viņš man ļoti pietrūkst. Laikam lielāko daļu no saviem vārtiem esmu guvis pateicoties viņam. Ruslanam esmu ļoti pateicīgs par laiku, ko esam kopā pavadījuši uz laukuma, un ceru, ka viņš pēc iespējas ātrāk atgriezīsies.

Uz valstsvienību spēlēm pret Slovākiju un Lietuvu tu neesi iekļauts kandidātu sarakstā. Vai tu jūties vīlies, ņemot vērā, ka ir izsaukts Valērijs Šabala, par kuru Virslīgā esi rezultatīvāks un kura lielu daļu no gūtajiem vārtiem esi izkārtojis tieši tu?
- Nē, neesmu vīlies. Es Šabalam vēlu tikai veiksmi, kā arī, lai viņam izdodas nostiprināties izlases pamatsastāvā, bet apzinos, ka mans uzdevums ir strādāt un gaidīt savu iespēju.

Šogad Virslīgā neesi "klusējis" ilgāk kā par divām spēlēm. Vai varētu teikt, ka šī sezona līdz šim ir padevusies tāda, kādu biji vēlējies?
-Nepatīk runāt par vienu sezonas posmu. Kopumā sezona būs izdevusies, ja kļūsim par čempioniem un es iesitīšu 20 vārtus.

Jau sestdien ir spēle pret daudziem bijušajiem komandas biedriem, kas šobrīd pārstāv FK "Ventspils" krāsas, un tieši šī spēle var ļoti ietekmēt zelta likteni. Kādas tev ir noskaņas pirms tik atbildīga dueļa?
- Es gaidu šo spēli ar nepacietību, jo tādas spēles man patīk. Noteikti būs liela spriedze un emocijas. Jo vairāk šādu spēļu, jo ātrāk augs Latvijas čempionāta līmenis.

Izmantotie resursi:
Skonto FC

  -2 [+] [-]

, 2013-10-03 00:34, pirms 11 gadiem
Tātad tomēr Mingazovam savainojums, nevis kādas citas peripetijas, kas tika vērptas? Pret FKV bez viņa būs grūti, bet nu, ja reiz tik pārliecinoši iet pēc titula, tad arī šādā mačā uzvara jāizvelk. Manā skatījumā Mingazovs ir sezonas MVP.