Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gulbenē lielā futbola svētki

Gulbenē lielā futbola svētki
Gulbenes līdzjutēji svin savas komandas pirmo un vēsturisko uzvaru 2:1 pār "Olimps" komandu

30. aprīļa vakars Gulbenē bija vēsturisks ar to, ka pirmo reizi Gulbenes sporta draugi varēja skatīties Latvijas futbola Virslīgas spēli ar sava komandas dalību. Komanda izcīnija pirmo uzvaru Virslīgā, priecējot vietējos skatītājus, kas bija aizpildījuši visu Gulbenes stadiona tribīni. Šo rindu autors bija devies spēli vērot klātienē, līdz ar to varēja padalīties ar gūtajiem iespaidiem.

Ierodoties Gulbenes stadionā

Spēles sākums bija paredzēts 18:15, tomēr Gulbenes stadionā jau biju ieradies labu laiciņu iepriekš – 16:30. Pa ceļam, kā izrādās, biju apdzinis JFK „Olimps” autobusu, kuri bija piestājušo pa ceļam. Ierodoties, varēja manīt stadionā lielu rosību. Organizatori īpaši dedzīgi gatavojās spēlei, jo futbola Virslīga Gulbenē līdz šim vēl nebija pieredzēta. Stadionā skanēja enerģiska mūzika, organizatori rosijās, bet daža jauniešu grupiņa tikmēr darbojās blakus stadiona esošajā skeitparkā, bet cita grupiņa jau sāka pulcēties stadiona tribīnēs, kaut gan līdz spēlei vēl bija pusotra stunda.

Apmēram 16:40 stadionā ieradās „Olimps” komana. Uz un ap laukuma sāk rosīties abu komandu pavadošais personāls, kamēr spēlētāji vēl atradās ģērbtuvēs. Tikmēr jau stundu pirms spēles no abām pusēm sāka plūst līdzjutēju straumes uz gaidāmo spēli. Līdzjutēji bija bruņojušies ar visdāžādāko atribūtiku: komandas karogi, bungas, taures un cita veida trokšņu radītāji, kā piemēram tukši lielie krāsu spaiņi un vālītes, ar ko dauzīt pa šiem priekšmetiem. Neskatoties uz to, ka uz spēli tika tirgotas ieejas biļetes, līdzjutēji jau ļoti laicīgi pildīja stadiona tribīni. Priecē, ka kluba vadība bija sagatavojusi bukletu, kur bija plašs komandas, gaidāmās spēles un čempionāta situācijas apraksts.

45 minūtes pirms spēles beidzot laukumā ieradās abas komandas, lai iesildītos spēlei. Apmēram 20 minūtes pirms spēles publiku izklaidēja arī karsējmeiteņu komanda ar vairākiem enerģiskiem priekšnesumiem. Pirms spēlētāju oficiālās iznākšanas laukumā, tribīnes ir pilnas. Visi ar nepacietību gaida, kad sāksies pirmā Virslīgas spēle Gulbenes futbola kluba vēsturā. Kad spēlētāji ir iznākuši laukumā, svinīgo uzrunu saka Gulbenes novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa, pēc kuras uzmundrinājumiem komandām skan Latvijas himna. Beizot pirmā Gulbenes virslīgas mājas spēle var sākties!


Spēles 1. puslaiks

Jau vienā no pirmajiem uzbrukumiem gulbenieši ar asām piespēlēm izspēlēja lielisku uzbrukumu, kuru veiksmīgi noslēdza Ivans Gluško, raidot bumbu vārtu tīklā caur Olimps vārtusarga kājām.
Spēles 15 minūtē gulbenieši aktīvi nospēlēja pretinieku aizsardzības zonā, pārtverot bumbu un izdarot bīstamu uzbrukumu, pēc kā ieguva tiesības izpildīt arī stūra sitienu. Pēc stūra sitiena Yusuhiro Kato izdarīja bīstamu tālsitienu, nedaudz virs Olimps vārtu pārlikņa.

18. munūtē Gulbene nopelnīja iespēju izdarīt bīstamu soda sitienu pie paša soda laukuma stūra. Tomēr Ivana Sputjas raidītais sitiens lidoja nedaudz garām vārtiem. 20. minūtē mājinieki tika pie vēl viena sitiena, tomēr arī tas lidoja garām vārtiem.

28. minūtē beidzot arī viesiem izdevās iespēlēt bumbu soda laukumā, izveidojot bīstamu situāciju, tomēr vārtusargs šajā epizodē bija ātrāks. Bet jau pēc nepilnām divām minūtēm, pēc stūra sitiena izspēles „Olimps” spēlētājs Toms Rajeckis ar filigrānu sitienu ārpus soda laukuma, iegrieza bumbu mājinieku vārtu tīklā. Rezultāts kļūst 1:1, uz ko mājinieku līdzjutēji atbildēja ar svilpieniem.

Puslaika beigās abām komandām izveidojās bīstami momentim tomēr līdz vārtu gūšanai tikt neizdevās.

Ārpus futbola piezīmes:

Spēles informators ļoti azartiski centās uzmundrināt un iekustināt līdzjutējus, kuri pa laikam paši bija ļoti aktīvi. Citreiz informators nedaudz aizrāvās un izteikti sāka pasniegt spēles informāciju pārāk tendenciozā stilā par labu mājiniekiem. Tomēr vietējai atmosfērai tas noteikti nāca par labu un visiem tas likās pašsaprotami. Pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem tika aizdedzinātas arī dūmu sveces. Izskatijās, ka sanākušie atbalstītāji bija nobrieduši īstām svinībām un garam vakaram. Lai gan laiks ārā bija saulains, tomēr temperatūra bija diezgan zema, ko vēl vairāk vēsu padarīja stiprais vējšs.


Spēles 2. puslaiks

Otro puslaiku aktīvāk uzsāka viesi, jau 48. minūtē izdarot bīstamu sitienu pa vārtiem, nopelnot stūra sitienu.
Gulbenes līdzjutēji atdzīvojās, izmantojot taures un bungas, lai atbalstītu savu komandu. Tajā pat laikā saulainais laiks pārvērtās stiprā vējā un 2. Puslaikā sāka līt lietus, sarežģījot spēlētajiem spēles apstākļus.

63. minūtē gulbenieši vairāk kārtīgi bīstami veidoja uzbrukumus pie pretinieku vārtiem, un viens no tālsitieniem lidoja tikai nedaudz virs „Olimps” vārtu pārlikņa. Vēl pāris minūte vēlāk pēc lieliskas japānu spēlētāja Kato piespēles, Ēriks Kokins guva vārtus, tomēr līnijtiesnesis, par apbēdinājumu pilnajai stadiona tribīnei, fiksēja aizmuguri... Protams atskanēja svilpieni un nedaudz iereibušo līdzjutēju saukļi par „tiesnešiem un brillēm”, bet tā jau ir daļa no līdzjušanas kultūras.

Joprojām daudz aktīvāk uzbruka un bumbu pārsvarā kontrolēja mājinieki, līdz 77. minūtē gubenieši izveidoja ļoti bīstamu uzbrukumu, kuru šoreiz atvairiija Olimps vārtsargs.

Pēc lieliskas izspēles uzbrukumā pa kreiso flangu vārtu priekšā brīvs palika jau pieminētais Kato, raidot bumbu vārtos, tomēr arī šoreiz tika fiksēta aizmugure. Jau pēc nepilnām divām minūtēm (apmēram 86. minūte, jo spēles laika tablo stadionā nebija) identisku kombināciju izspēlēja mājinieki, un šoreiz jau gulbeniešu leģionārs no Japānas pēc vārtu guvuma varēja priecāties kopā ar visiem gulbenes līdzjutējiem, jo rezultāts uz tablo vēstija 2:1. Mājinieki, izvirzoties vadībā, turpināja spēlēt ar lielu pacilājumu, jo arī visas tribīnes nemitīgi atbalstīja vietējos furbolsitus.

Spēles 90 minūtē otro dzelteno kartiņu saņēma Olimpa #9 spēlētājs, līdz ar to tika noraidīts no laukuma, atstājot savu komandu pēdējās 3 kompensācijas minūtes mazākumā.

Spēle noslēdzās ar 2:1 un Gulbene izcīna savu pirmo uzvaru Latvijas čempionāta Virslīgā kluba pastāvēšanas vēsturē. Līdzjutēji, atzīmējot savas komandas uzvaru, no tribīnēm šāva petardes un dedzināja dūmu sveces, radot īstu svētku noskaņu Gulbenē! Liekas, ka Gulbenes futbola klubam pirmā mājas spēle bija patiešām izdevusies, jo tika gūta uzvara, kā arī atnākušajiem skatītājiem sarūpētas pozitīvas emocijas, neskatoties uz drēgno laiku ārā, un lietu, kas nolija spēles 2. puslaikā.


Atziņas par 1. Virslīgas spēli Gulbenē

Aizbraucot uz Gulbeni, radās ļoti patīkams iespaids par komandas vadību, ar kuru arī izdevās satikties un aprunāties, kā arī pilsētu, kas komandas dalību čempionātā vēlas panākt par svētkeim vietējiem līdzjutējiem. Bija interesanti atrasties tribīnēs ar publiku, kura dzīvo līdzi savai komandai. Jāuzteic arī pati komanda, kura spēlēja ar ļoti lielu cīņas sparu, un tika pie pelnītas uzvaras, jo daudz vairāk kontrolēja bumbu, kā arī veidoja bīstamākus uzbrukumus, kuri viesiem bija pavisam maz. Noteikti jāizceļa japāņu spēlētājs Yusuhiro Kato, kurš demonstrēja lielisku ātrumu un bumbas pārvaldīšanas tehniku, izvirzot savus uzbrucējus lieliskās pozīcijās, kā arī pa laikam pats spēja bīstami uzbrukt vārtiem. Un ne velti tieši Kato kļuva par uzvaras vārtu autoru, iepriecinot pilno Gulbenes stadionu.

  +7 [+] [-]

, 2011-05-02 07:13, pirms 13 gadiem
Šis ir tikai sākums.GULBENĒ ne viens vien vēl "kritīs".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-02 09:18, pirms 13 gadiem
Nu, droši vien, ka izdosies kādam no "lielajiem zēniem" atņemt punktus. Bet jāņem vērā, ka Gulbenes skatītājs nav pieradis pie smagiem zaudējumiem. Un gan jau FKV vai LM kādā no spēlēm sagraus mājiniekus nopietni. Ar to arī jārēķinās. Jācer, ka pēc tam līdzjutēju pieplūdums krietni nemazināsies. Un pašas komandas azarts arī.
Slēpts komentārs: mariuss

  +6 [+] [-]

, 2011-05-02 10:23, pirms 13 gadiem
Apsveicu visus Gulbeniešus un Stāmerieniešus

  +4 [+] [-]

, 2011-05-02 10:41, pirms 13 gadiem
Un video no spēles nebūs?

  +1 [+] [-]

, 2011-05-02 11:23, pirms 13 gadiem
Interesanti palasīt. Viena no raksta galvenajām domām - lielā interese un Gulbenes stadiona pilnās tribīnes - bet nevienas fotogrāfijas kur to redzētu - mīnuss ..

  +2 [+] [-]

, 2011-05-02 11:51, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: Interesanti palasīt. Viena no raksta galvenajām domām - lielā interese un Gulbenes stadiona pilnās tribīnes - bet nevienas fotogrāfijas kur to redzētu - mīnuss ..
reku te bus:
dzirkstele.lv
 - Portāls
...

  +2 [+] [-]

, 2011-05-02 16:57, pirms 13 gadiem
Kādas ir atziņas par laukuma kvalitāti?
Labas?!

     [+] [-]

, 2011-05-02 20:36, pirms 13 gadiem
Gulbene un Jelgava. Laikam jau vislabāk organizētās un atbalstītās komandas Latvijā.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-03 00:14, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Gulbene un Jelgava. Laikam jau vislabāk organizētās un atbalstītās komandas Latvijā.
Metālfanus nezini?

  +2 [+] [-]

, 2011-05-03 01:46, pirms 13 gadiem
Piedod calit ja tavas pilsetas komandai tas bija japiedziivo..

p.s. Es uzskatu ka Gulbenes komanda ar katru speli klust labaka un stabilaka.. un majas speles nevienam neizdosies Gulbenes team pazemot.

     [+] [-]

, 2011-05-03 01:48, pirms 13 gadiem
donkey tavs komentars galigi nevietaa