Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta" un "Daugavpils" no leģionāru fonda saņem vairāk par ceturtdaļmiljonu

Agris Suveizda

"Metta" un "Daugavpils" no leģionāru fonda saņem vairāk par ceturtdaļmiljonu
Junusa Muritala pret Iļju Korotkovu. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv

Aizvadītajā "Optibet" Virslīga sezonā klubi par citās valstīs sagatavotu spēlētāju jeb leģionāru pieteikšanu un izmantošanu šim nolūkam paredzētajā fondā iemaksājuši 320 500 eiro, kas pilnā apmērā tiek novirzīti atpakaļ klubos saskaņā ar vietējo jaunatnes spēlētāju izmantošanas rādītājiem, paziņojusi Latvijas Futbola federācija.

"Jau vairākas sezonas šo iemaksu fonds tiek izdalīts klubiem atbilstoši tam, cik daudz tie Virslīgas mačos izmantojuši U-21 vecuma grupas spēlētājus (šosezon - dzimuši 2000. gadā un vēlāk). Klubiem pienākošās naudas summas aprēķināšanā tiek izmantots koeficients, kas ņem vērā jauno futbolistu nospēlēto minūšu skaitu aizvadītajā čempionātā. Lielākais summas īpatsvars nonācis FS "Metta" kluba rīcībā - 149 000 EUR. BFC "Daugavpils" klubam pienākas 106 000 EUR, bet trešā lielākā summa - 26 000 EUR - nonāk "Valmiera FC" rīcībā," teikts federācijas mājaslapā. Tādējādi "Metta" un "Daugavpils" divatā saņēma 255 tūkstošus jeb 79,6% no visa fonda.

"Šī fonda darbība iepriekšējās divās sezonās, kurās kopējā summa bijusi ļoti līdzīga, ir sevi attaisnojusi," federācija citē prezidentu Vadimu Ļašenko. "Šis mehānisms ļauj ar vienādiem noteikumiem klubiem strādāt saskaņā ar savu darbības filozofiju. Daži klubi ieguldās viesspēlētāju piesaistīšanā un cīnās par augstākajiem sportiskajiem rezultātiem, bet citi lielāko savu uzsvaru velta vietējo jaunās paaudzes spēlētāju sagatavošanai. Mums, kā klubu sadarbības partneriem, ir jāatbalsta augsne veiksmīgai to profesionālajai darbībai un savu biznesa vajadzību realizēšanai, bet kā par futbola attīstību atbildīgajai organizācijai vienlaikus ir jāstimulē arī vietējo spēlētāju sagatavošana un attīstības iespējas. Fonda izmantošanu sadarbībā ar klubiem un līgu vēlamies pilnveidot, attīstīt un paplašināt. Tā nepieciešamību un potenciālu visi apzināmies. Šajā jautājumā notiek regulāras diskusijas, lai pie sarunu galda nonāktu pie piemērotākajiem tālākajiem soļiem."

"Daugavpils" ar 32 punktiem, kas ir kluba rekords, 28 spēlēs ieņēma sesto vietu, atkārtojot kluba rekordu, bet "Metta" ar 20 punktiem ierindojās septītajā vietā, arī atkārtojot kluba rekordu – "Metta" septīto vietu ieguvusi piecās no desmit sezonām Virslīgā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13692/klubiem-...

     [+] [-]

, 2021-12-01 10:07, pirms 2 gadiem
Sanāk, ka nākamgad, piemēram, Mettai nebūs ekonomiski izdevīgi laukumā laist Birku, Korotkovu, jo viņi jau būs pārauguši U-21.??

  +1 [+] [-]

, 2021-12-01 10:15, pirms 2 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: Sanāk, ka nākamgad, piemēram, Mettai nebūs ekonomiski izdevīgi laukumā laist Birku, Korotkovu, jo viņi jau būs pārauguši U-21.??
Arī nākamsezon vajadzētu būt tam pašam gadam, jo pēc būtības ir nevis U21, bet gan U21 izlasei atbilstošie.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-01 10:20, pirms 2 gadiem
Nu vismaz Mihelsonam ar Rihteru būs normālas algas.

     [+] [-]

, 2021-12-01 11:14, pirms 2 gadiem
Cik noprotu, tad fonds veidojas no klubiem, kuri piesaka leģionārus? Kāda ir summa par vienu un vai nevajadzētu pacelt vēl vairāk, lai motivētu izmantot vietējos spēlētājus?

     [+] [-]

, 2021-12-01 11:30, pirms 2 gadiem
sabikas rakstīja: Cik noprotu, tad fonds veidojas no klubiem, kuri piesaka leģionārus? Kāda ir summa par vienu un vai nevajadzētu pacelt vēl vairāk, lai motivētu izmantot vietējos spēlētājus?
Par kādiem vietējiem spēlētājiem iet runa? Lielākā daļa vietējo, kuri daudz maz atbilst virslīgas līmenim, ir aizņemti vai nu ar neadekvātām prasībām. Esmu tikai un vienīgi par leģiem, jo tikai konkurence var pacelt vietējo spēlētāju līmeni, kā arī piezemētu savas prasības.

     [+] [-]

, 2021-12-01 11:35, pirms 2 gadiem
sabikas rakstīja: Cik noprotu, tad fonds veidojas no klubiem, kuri piesaka leģionārus? Kāda ir summa par vienu un vai nevajadzētu pacelt vēl vairāk, lai motivētu izmantot vietējos spēlētājus?
Jau tak pacēla to cenu diezgan strauji pirms pagājušās sezonas bez nekādām diskusijām.

     [+] [-]

, 2021-12-01 11:46, pirms 2 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: Sanāk, ka nākamgad, piemēram, Mettai nebūs ekonomiski izdevīgi laukumā laist Birku, Korotkovu, jo viņi jau būs pārauguši U-21.??
Ekanomiski izdevīgi viņiem ir iespēlēt Birku un Korotkovu ar domu par transfēru Ne jau nu fonds ir vienīgais iespējamais ienākumu avots.