Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Pučinsks: ”Standarti mums pēdējā laikā labi palīdz”

Pučinsks: ”Standarti mums pēdējā laikā labi palīdz”
Jurģis Pučinsks
Foto: Juris Ģigulis, ventasbalss.lv

FK ”Ventspils” galvenais treneris Jurģis Pučinks pēc savas komandas uzvaras SMScredit.lv Latvijas virslīgas spēlē ar ”Metta/LU” atzina, ka kārtējo reizi palīdzējusi prasme realizēt standartsituācijas, taču piebilda, ka komanda šādu panākumu bija pelnījusi.

”Esmu pateicīgs puišiem par šo uzvaru. Zinājām, ka vienkārši nebūs, jo, lai arī pretinieks šajā sezonā daudz zaudējis, taču zaudējis ar vienu vārtu starpību. To bieži atgādināju komandai, jo tieši psiholoģiskā noskaņošana bija svarīgākais jautājums pirms šīs spēles. Piekrītu, ka pirmajā puslaikā puiši drīzāk gaidīja, ka vis notiks pats no sevis. Pārtraukumā nācās sapurināties, kas varbūt pat ir labi. Pirmos vārtus guvām no standartsituācijām, kas pēdējā laikā mums bieži vien palīdz. Tomēr bijām to pelnījuši, tāpēc paldies visiem par šo uzvaru, kas pirms pauzes mums bija ļoti svarīga,” spēli komentēja FK ”Ventspils” galvenais treneris Jurģis Pučinsks.

”Skaidrs, ka mēs pētījām Ventspils spēli, turklāt bija pauzīte, tāpēc pietika laika to izdarīt. Zinājām, ka viņi ir ļoti spēcīgi standartsituācijās, ar ko arī izšķīra Latvijas kausa izcīņu. Pirmajā puslaikā viss daudz maz izdevās. Neļāvām sāncenšiem izvērsties, uzņemt ātrumu, bet otro puslaiku sākām nepārliecinoši, īsā laikā ielaidām divus vārtus no standartiem, kas arī kopumā izšķīra spēles rezultātu. Atspēlēties no 0:2 mums bija ļoti rūti. Protams, dzīvē viss ir iespējams, taču šajā sezonā mēs vairāk par vieniem vārtiem neesam situši. Žēl, ka ielaidām četrus vārtus, kas ir daudz, sevišķi vienā puslaikā, bet tāpat žēl, ka paši neiesitām. Ventspils šobrīd ir meistarīgāka un labāka komanda. Veiksmi tai tālāk,” pēc mača pārdomās par spēli dalījās ”Metta/LU” galvenais treneris Andris Riherts.

Pēc vairāku spēļu pārtraukuma FK ”Ventspils” vārtos atgriezās Maksims Uvarenko. ”Vajadzēja viņam dot iespēju, jo bija nepieciešama informācija par viņa sniegumu tieši spēlēs. Galu galā, tuvojas svarīgs spēļu posms čempionātā, tālu nav arī Eiropas Līga, tāpēc nepieciešama informācija. Varu teikt, ka mums joprojām ir divi līdzvērtīgi, laba līmeņa vārtsargi.”

”Metta/LU” pirmo apli noslēgusi ar izcīnītu vienu punktu un pēdējo vietu turnīra tabulā, tāpēc Riherts atzīst, ka, lai arī kā mainījis komandas sniegums, apmierināts ar šādiem sasniegumiem viņš nevar būt: ”Pieaugušo sportā progress tomēr ir mērāms punktos un iegūtajās vietās. Var jau būt, ka bērnu futbolā varam priecāties par progresu, bet profesionālajā sportā gandarījums tomēr ir par punktiem. Jā, mēs cenšamies, cīnāmies, zaudējam tikai ar 1:2, tomēr esam izcīnījuši tikai vienu punktu. Tas ir ļoti maz. Tas nav tas, kas mums vajadzīgs un uz ko mēs ceram, lai saglabātu vietu augstākajā sabiedrībā. Pirmajā riņķī neizdevās uzbrukums, jo skaidrs, ka mēs laidīsim iekšā, bet tajā pašā laikā, mums jācenšās gūt vairāk par pretiniekiem. Pagājušajā gadā bija mači, kad sitām arī četrus vārtus, bet šogad neesam guvuši vairāk par vieniem. Protams, patīkami aizsardzībā nospēlēt uz nulli, taču, būsim godīgi, mēs neesam tik pieredzējuši un meistarīgi, lai regulāri to darītu, līdz ar to vairāk jācenšās izvērsties uzbrukumā, kas līdz šim neizdodas. ”


, 2013-06-02 07:02, pirms 11 gadiem
Nu pirmo puslaiku FKV nospēlēja pārāk akadēmiski un vēl neizmantoja savas retās izdevības.Otrā puslaika sākums izdevās un divi ātrie iesistie vārti visu salika pa plauktiņiem.Kad spēlē divas dažāda līmeņa komandas,tad svarīgi ir ātri gūtie vārti.Šoreiz gan tas Ventspilij izdevās otrajā puslaikā.Metas komandā aktīvs bija bijušais ventspilnieks Romāns Rožkovskis.Pirmajā puslaikā tika galā ar Ahmedu,otrajā pats bīstami uzbruka.Ventspils vārtos atgriezies Uvarenko.Komandā tiešām abi vārtsargi ir labi un treneriem grūti izvēlēties.Maksim iznāca sezonas sākumā atbildīgās spēles pret top komandām un deviņos ielaistos vārtos ,sava daļa vainas jāuzņemās arī Maksim.Sevišķi krita acīs nepārliecinošā spēle izgājienos.Uz vārtu līnijas Maksims spēlē pārliecinoši,ko pierādīja arī šajā spēlē.Toties Vitālijs savu iespēju izmantoja pilnībā ,nospēlējot sausā pret Rīgas Daugavu un labu maču aizvadot kausa finālā.Tagad vārtsargu trenerim Diguļovam patīkamas galvas sāpes ,kuru likt vārtos nākošā spēlē. Diemžēl mūsu top komandās nav īpašā cieņā vārtsargu rotācija,tāpēc cīņa par pirmā vārtsarga vietu komandā turpinās.Būtu mana teikšana,dotu spēlēt abiem vārtsargiem pārmaiņus.
"Grobiņas" futbolisti un līdzjutēji. Foto: Liepājniekiem.lv
13

Tukumnieki uzbrūk biežāk, taču "Grobiņa" gūst pirmo uzvaru izbraukumā

Latvijas futbola Virslīgā pirmoreiz izbraukumā uzvarējusi "Grobiņas" komanda, šodien reabilitējoties "Tukumam 2000"/"Telms" par klupienu (0:2) savstarpējā cīņā pirmajā aplī.
Aleksejs Golijanins. Foto: Margarita Vigule
27

Daugavpils trāpa no stūra, grauj un kļūst par vicelīderi, Golijanins apvainojas un dezertē

"TonyBet" Virslīgā turpina uguņot mazbudžeta klubs "Daugavpils", kas savā laukumā jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un ar 4:0 sagrāva "Metta", no otrās vietas nostumjot Baltijas bagātāko sporta klubu "Riga". Ar diviem vārtiem izcēlās Jevgenijs Miņins, kurš trāpīja gan pendeli, gan arī…stūra sitienu.
Dmitrijs Zelenkovs guva vārtus savā 24. dzimšanas dienā. Foto: Sanita Sparāne/RFS
3

Čempione un līdere RFS atspēlējas Jelgavā, uzvaras pendeli iesit Lipuščeks

Pirmo mājas spēli uz dabīgā seguma aizvadīja arī "Jelgava", kas Jāņa Lūša Zemgales Olimpiskā centra stadionā pirmajā puslaikā ar tiešo brīvsitienu pat izvirzījās vadībā, tomēr punktus čempionei un līderei RFS neatņēma (1:2) un piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.