Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
Valmieras futbolisti mēģina panākt Artūru Karašausku. Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga" FC.

Nedēļas nogalē aizvadītas Virslīgas 3. kārtas spēles. Piedāvājam treneru sacīto pēc savu komandu mačiem.

RFS - "Jelgava" 2:1

Marians Pahars, "Jelgavas" galvenais treneris: "Protams, no šodienas spēles gribējām iegūt kaut ko vairāk - viņi savu iespēju izmantoja, mēs nē. Spēle bija līdzīga, varbūt viņi bija nedaudz pārliecinošāki, bet kopumā mēģinājām kaut ko izdarīt un man nav pretenziju pret saviem puišiem."

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Sarežģīta spēle, ko arī gaidījām, redzot, kā "Jelgava" cīnījās pret "Riga" un "Ventspili". "Riga" klājās smagi, bet "Ventspili" Jelgava uzveica. Arī šodien viņi izgāja ar savu plānu. Mēs sev apgrūtinājām uzdevumu ļoti vienkāršā situācijā - domāju, abas komandas apzinājās, ka mums, panākot 2:0, viss būs cauri, taču pēc šī rezultāta iegūšanas mēs no nekā uzdāvinājām pretiniekam vārtus. Pie plus viens ir grūti pret jebkuru pretinieku. Uzslavas "Jelgavai", kura bija drosmīga, uzņēmās riskus. Laba spēle."

Kāpēc šodien pārgājāt uz spēli ar trim centra aizsargiem, lai gan arī "Riga" un "Ventspils" bija līdzīga līmeņa pretinieces?
Pahars: "Pamatojums bija spēlētāju izvēle. Mums nebija Dāvja Indrāna, RFS neļāva viņam spēlēt [tāda bija abu klubu vienošanās pēc Indrāna pārejas no RFS uz "Jelgavu" - aut.], Eisdens ir traumēts un principā mums paliek tikai Artis Lazdiņš un Jakovs Biljans [runa par centra pussargiem - aut.]. Tiesa, ir arī jaunais Artjoms Vorobjovs, kurš otrajā puslaikā nāca uz maiņu [nomainīja savainoto Minkeviču, "Jelgavai" pārejot uz spēli ar četriem aizsargiem - aut.]. Turklāt RFS spēlē ar diviem uzbrucējiem, kas nav tik ierasti - mēs zinājām par to un gribējām būt viņiem abiem tuvāk viens pret vienu segšanā."

Kopumā esi apmierināts ar komplektāciju? Sastāva dziļums ir problēma vai arī šobrīd tā sanācis, ka vairāk savainoto?
Pahars: "Kopumā mums spēlētāju pietiek, bet, ja paskatās uz RFS vai "Riga" soliņu, tad tur sēž nacionālās izlases spēlētāji. Mums arī uz soliņa ir labi spēlētāji, taču varbūt cita līmeņa. Piemēram, mums ir Redjko - ļoti pieredzējis futbolists, bet mēs nevaram viņu salīdzināt ar Zjuzinu. Tā ir starpība."

Kā ar Bulvīša savainojumu?
Dambrausks: "Grūti teikt, viņam ir apakšstilba muskuļa savainojums. Domāju, vienas vai pāris nedēļu attālumā no piedalīšanās mačos."

Lielisks sākums komandai, bet centra uzbrucējs Malecs nav tik daudz pamanāms uzbrukumu noslēgumos.
Dambrausks: "Manuprāt, viņš spēlēja nozīmīgu lomu, kad šodien guvām otros vārtus - šķiet, viņš piespēlēja Savaļniekam vārtu guvumā. Līdzīgi viņš piespēlēja vārtu guvumā iepriekšējā mačā pret "Spartaku". Jums, puiši, jāanalizē labāk un jāredz viņa dalība šādās epizodēs. Malecs mums ir svarīgs spēlētājs, viņš mums dod papildus opcijas. Trīs uzvaras trīs spēlēs dara mani vēl jo laimīgāku tāpēc, ka uzbrucēji nav guvuši vārtus [Malecs un Kuadio nav guvuši, Marusičam ir vieni vārti - aut.]. Kad uzbrucēji sāks gūt vārtus, būs vēl labāk. Ja pareizi sapratu, Marians minēja, ka mums ir dziļāks soliņš un labākas kvalitātes futbolisti - tā ir taisnība. Ir labi uzvarēt mačus, kad uzbrucēji negūst vārtus - tas tieši parāda sastāva dziļumu un to, ka mums ir spēlētāji, kuri rada atšķirību."

Kā vērtējat Savaļnieka sniegumu? Viņš guva vārtus, taču regulāri zaudēja divcīņās Puperhartam.
Dambrausks: "Savaļnieks ir uzbrūkoša tipa malējais spēlētājs un viens no visvairāk progresējošajiem spēlētājiem Virslīgā. Viņa sniegums izlasē un klubā to pierāda. Šajās trīs kārtās viņam ir vārtu guvums un rezultatīvas piespēles. Zinu viņa spējas uzbrukumā, kas, protams, reizēm atstāj brīvās zonas aizmugurē un neļauj viņam pagūt ieņemt aizsardzības pozīcijas. Tomēr šis ir risks, kuru mēs kā komanda labprāt uzņemamies un manā skatījumā Savaļnieks šodien bija "Top3" spēlētājs laukumā."

Džaneiro Puperhartam divi vārti divās spēlēs - tas pārsteidz?
Pahars: "Ja mani tas pārsteigtu, es droši vien viņu nemaz neaicinātu uz "Jelgavu". Redzēju viņa kvalitātes jau starpsezonu periodā. Šodien viņš, rīt, ceru, tas varētu būt Ņikita Ivanovs. Taču kopumā varu atbildēt līdzīgi kā Valds par Malecu - svarīgi, kā spēlē komanda, negribu nevienu izcelt individuāli."

"Liepāja" - "Spartaks" 0:1

Nuncio Dzavatjēri, "Spartaka" galvenais treneris: "[sāk runāt itāliski, bet pēc tam pārdomā, jo tulkojums sekotu latviski - itāļu speciālists izteica vēlmi, lai viņa teikto saprastu arī liepājnieku treneris Gordons Jangs, tāpēc runā angliski - aut.] Grūta spēle, jo Liepājai ir laba komanda. Neaizvadījām labi pirmā puslaika pirmo pusi, jo devām pretiniekam vārtu gūšanas iespējas. Toties esmu ļoti apmierināts ar otro puslaiku. Mūsu komanda ir ļoti jauna - ceru, puišiem šī uzvara dos lielāku pārliecību."

Gordons Jangs, "Liepājas" galvenais treneris: "Uzskatu, ka arī otrajā spēlē bijām labāki nekā pretinieki, taču atkal zaudējām. Piekrītu pretinieku trenerim - pirmajā puslaikā palaidām vējā iespēju nodrošināt uzvaru. Varbūt slikta realizācija, varbūt veiksmes trūkums bija iemesli, kāpēc pārtraukumā devāmies pie 0:0. Pirmajā puslaikā bijām patērējuši daudz enerģijas, lai radītu šīs iespējas - ja tādas netiek izmantotas, tad nevar uzvarēt spēli. Otrajā puslaikā spēle kļuva krietni līdzvērtīgāka un "Spartaks" izmantoja savu labāko iespēju. Apsveicu pretinieku, bet nevaru būt apmierināts - spēlējam labi, veidojam momentus, bet tieši uzvaras, kā teica kolēģis, dod pārliecību. Mums tagad atliek censties uzvarēt nākamo spēli."

Kāpēc "Liepājai" nav gūto vārtu?
Jangs: "Vārtu gūšana ir grūtākais darbs pasaulē - tas ir tas, par ko pasaulē maksā lielu naudu, labākajiem uzbrucējiem maksā milzu algas. Mēs katrā treniņā trenējam momentu veidošanu. Pārtraukumā puišiem teicu, ka sliktākais būtu, ja neveidotos vārtu gūšanas iespējas. Ceru, kad gūsim pirmos vārtus, nākamie sekos vieglāk. Es nevaru būt pārāk neapmierināts - mēs spēlējam ātri, agresīvi, ar bumbas kontroli un ar vārtu gūšanas iespējām. Vienkārši nespējam izmantot iespējas. Ja zinātu atbildi uz šo jautājumu, būtu Sūlšers pie "United" stūres, nevis "Liepājā" [smaida]."

Aizsardzība brīžiem nebija pārāk laba. Vārti brieda.
Jangs: "Nepiekrītu. Kad "Spartaks" guva vārtus, tā bija labākā iespēja un pirmā reize, kad viņi tika cauri mūsu aizsardzības centram. Vilšanās ir par to, ka pēc Zommera atvairītās bumbas pretinieku uzbrucējs bija pirmais pie bumbas. Taču futbolā nevari dominēt 90 minūtes, tas ir normāli. Viegli pateikt, ka viens puslaiks bija labs, otrs slikts, taču patiesībā "Spartaks" vienkārši labi izmantoja savu bīstamāko izdevību."

Kādā formā ir Strumija [tikko atgriezies "Liepājā" un uzreiz nokļuva pamatsastāvā - aut.]?
Jangs: "Viņš ir gatavs par 70%, ņemot vērā izlaisto starpsezonu periodu. Diemžēl uz visu sezonu esam zaudējuši Hmizu [krustenisko saišu trauma - aut.], kas ir ļoti liels zaudējums. Tāpat traumu dēļ trūkst Jemeļina, Negro, Ķigura. Tie ir četri spēlētāji, kuri varētu spēlēt. Tas ir liels zaudējums. Taču esmu drošs, ka arī savu vilni noķersim, izmantosim iespējas, pārliecība augs."

Virslīgā pirmā pieredze Oparam un Obambotam.
Dzavetjēri: "Šodien viņi spēlēja labi, divi jauni spēlētāji [attiecīgi 19 un 20 gadi, no Nigērijas un Kongo Republikas - aut.]. Viņiem tā ir pirmā pieredze ārpus dzimtenes. Domāju, progresēs gan viņi, gan visa komanda - mums vajadzīgs laiks. Pirmajās trijās kārtās esam tikušies ar pretiniekiem, kurus uzskatu par titula pretendentiem - "Ventspils", RFS, "Liepāja". Cerams, nākamajā spēlē manā rīcībā būs visi spēlētāji. Attīstīsim savus spēlētājus. Tas nav viegli, jo Virslīga ir spēcīgs turnīrs, taču vienkārši ir jāstrādā."

"Riga" - "Valmiera Glass" 0:1

Tamazs Pertija, "Valmiera Glass" galvenais treneris: "Vienmēr patīkami apspēlēt čempionu, lai kura čempionāta fāze tā būtu. Ja pareizi atceros, "Riga" nebija zaudējusi 23 kārtas pēc kārtas [Koņevs un Skripņiks pērn sakrāja 19 spēles bez zaudējumiem pēc kārtas, šogad sezonas startā vēl divi tādi mači, kopā 21 ar bilanci 18-3-0 - aut.]. Tāpēc divkāršs prieks. Taču, ceru, sapratīsiet pareizi, esmu absolūti neapmierināts ar otro puslaiku - mēs nepropagandējam tādu futbolu, kādu demonstrējām šajā puslaikā. Saprotu, ka puiši sāka spēlēt, izejot no rezultāta, taču no manas puses nebija un nekad nebūs tāda uzstādījuma šādi sargāt rezultātu, spēlējot tik pasīvi. Mēs to izlabosim. Mums ir problēma saistībā ar jaunajiem spēlētājiem un tiem futbolistiem, kuri Valmieras komandas bija pērn, - viņiem elementāri zudusi ticība uzvarai. Tas ir specifisks moments, lai gan jau divus mēnešus esam kopā un redzu, ka puiši var spēlēt labu futbolu. Cīnāmies par to, lai viņiem būtu pārliecība un šodienas uzvara šai ziņā bija noderīga. Šī pārliecības iegūšana šodien bija pat svarīgāka, nekā iegūtais rezultāts.

Saprotu šīs dienas pretiniekus - viņi tikko atlidojuši no nometnes, nav tik vienkārši pārslēgties. Cits klimats, citi laukumi, tāpēc esmu solidārs. Zinu, ka tā ir spēcīga komanda, kas turpinājumā demonstrēs saturīgu un skaistu futbolu."

Oļegs Kubarevs, "Riga" galvenais treneris: "Mums spēle neizdevās, iemesli ir vairāki. Uz karstām pēdām varu pateikt kaut ko neobjektīvi, bet, pirmkārt, izcelšu pretiniekus - viņi bija ātrāki, agresīvāki, kopumā spēlēja saturīgāk un uzvarēja pelnīti. Otrkārt, otro maču pēc kārtas ielaižam pēc standarta - iepriekšējā reizē [pret "Mettu" - aut.] atspēlējāmies, šoreiz nē. Treškārt, izlašu pauze - komandām, kurām daudzi spēlētāji izbrauc uz izlasēm, treniņprocess kļūst saraustīts. Tagad svarīgākais, kā uz šo zaudējumu reaģēsim, kā labosimies."

Kā komandā dēvējat vārtu guvēju [Pasifiks Hektors], kuram ir vairāki vārdi un uzvārdi? Kad viņš pievienojās komandai?
Pertija: "Jā, viņam patiešām ir vairāki vārdi [smaida]. Mēs saucam par Etoku. Viņš šeit ar mums ir kopš manas pirmās dienas un pirmajā kārtā nespēlēja tikai nenokārtoto formalitāšu dēļ."

Šodien debitējāt oficiāli, bet, kad reāli pārņēmāt komandu?
Kubarevs: "Sekosim likuma burtam - reāli bija tad, kad tiku nozīmēts par treneri. Saprotams, ka atrodos šeit jau ilgāku laiku. Pildīju un piedalījos to funkciju izpildē, kuras varēju [bez noslēgta līguma - aut.]. Čempionāta sākumā jau biju šeit, nometnē [pēdējā, kas bija Kiprā - aut.] biju blakus komandai, teiksim tā."

Kā viens otru ar "Riga" atradāt?
Kubarevs: "Man grūti atbildēt, es taču pats sevi nemeklēju. Man piezvanīja un piedāvāja. Biju brīvs. Sanāca dialogs."

Baltkrievu medijos jūs bieži pieminēja Baltkrievijas klubu sakarā.
Kubarevs: "Ņemt baltkrievu komandu sezonas gaitā nevēlējos. Sasmelt kaut kādu ūdeni un tā tālāk... Vienīgais variants bija Minskas "Dinamo" - lūk, šādu komandu es pārņemtu. Tā kā nesanāca, citus baltkrievu variantus neizskatīju. Tās, kas medijos ir figurējušas, ir vienkārši baumas."

Minskas "Torpedo" beigās izskanēja.
Kubarevs: "Tam nebija nekāda pamata."

"Riga" jūs arī pārņēmāt, kad sezona jau sākusies, neizejot ar to sagatavošanās posmu.
Kubarevs: "Ja ņemtu komandu, kurai nekā nav, tad būtu grūti piekrist. Taču klubam ir vārds, klubs ir čempions un tam ir neslikti futbolisti. Vienīgais, komanda šobrīd nav sagatavota."

Vairāk taktiski?
Kubarevs: "Vēlaties, lai es te visu izklāstītu? Man grūti būt objektīvam, bet šodien zaudējām komandai, kas pēc ranga laikam ir vājāka - pēc futbolistu sastāva un tā tālāk. Kā jau minēju, runa par gudrību, pretinieku komanda labāk kustējās. Praktiski visās komponentēs pretinieks bija labāks. Laikam gan tas attiecas tikai uz pirmo puslaiku. Lai skrietu, jābūt spēka rezervēm un gatavību. Tālāk jau strādāja psiholoģija - viena komanda gribēja sargāt rezultātu, otra komanda psiholoģiski pielika klāt. Jebkura komanda, atrodoties iedzinējos, psiholoģiski pieliek. Taču, kamēr nesāksim no pirmās minūtes, man būs daudz galvassāpju un rūpju."

Lai gan minējāt par otro puslaiku, salīdzinājumā ar pagājušo gadu progress ir fantastisks. Vai snieguma un rezultātu ziņā vispār ir vēl, kur kāpt?
Pertija: "Ļoti grūti atbildēt. Jebkurš treneris un spēlētājs vēlas, lai komanda spēlētu labāk un labāk. Tas tāds komplekss pasākums, pie kura stādā visi, komandas vadību ieskaitot. Pat ģērbtuvēs pateicu spēlētājiem, ka tas, ka šodien apspēlējām "Riga", nenozīmē, ka esam spēcīgāki nekā "Riga". Sastāvu un citu iemeslu dēļ. Taču, jūs mani sen pazīstat, neviena mana komanda nav bijusi necīņasspējīga. Pretējā gadījumā nav jēgas nodarboties ar futbolu. Atbildot uz jautājumu, protams, gribam vairāk, vēlamies, lai komanda dominētu. Nevis tā, kā bija otrajā puslaikā, kad sākām sargāt rezultātu. Tas nav mans stils, es neesmu tāda futbola atbalstītājs."

Lazarevs šogad debitējis Virslīgā, taču pirmajās divās spēlēs viņam, šķiet, sevišķi daudz glābt nav nācies. Piekrītat, ka viņš vēl nav pārbaudīts sarežģītos apstākļos?
Pertija: "Reizēm ir 35 gadus vecs, pieredzējis vārtsargs, taču viņam ir uztraukums. Man Lazarevā visvairāk patīk viņa miers. Par sevi pārliecināts puisis, kuram ir ļoti labi dotumi. Jauns, enerģisks, ambiciozs - domāju, viņš pēc visiem parametriem atbilst tam, lai būtu Virslīgas komandas pirmais vārtsargs. Pat treniņos redzu, ka viņam ir gaiša nākotne. Sākot no dabas dotumiem un beidzot ar viņa profesionalitāti."

Kāpēc nomainījāt komandas kapteini Mārci Ērgli? Taktiski apsvērumi?
Pertija: "Jā, taktiski, jo "Riga" sāka dominēt un mums bija jāpārkārtojas. Pret diviem uzbrucējiem nevarējām spēlēt divatā, tāpēc panācām skaitlisko pārsvaru trīs pret divi. Plus izlaidām flanga spēlētājus. Domāju, šie pārkārtojumi deva rezultātu, vienīgi neesmu apmierināts, ka otrajā puslaikā mums bija maz bumbas, tiesa, pretuzbrukumi bija un momentu varējām izspiest. Taču te atkal var atgriezties pie tēmas par pārliecības trūkumu."

Šodien ārpus pieteikuma Gabovs, rezervē palika Laizāns, kuri izlases rindās spēlēja Polijā. Kāda ir viņu situācija?
Kubarevs: "Gabovs ir savainots, nevaram pagaidām pateikt, uz cik ilgu laiku. Ja par Laizānu, tad ar Ruginu pie esošā izkārtojuma viņi ir aptuveni viena tipa, pozīcijas spēlētāji. Izvēle bija par labu Ruginam - nevaru pateikt, pareizi vai nē. Ja zaudējām, tātad jādomā... Katrā ziņā Laizāns var spēlēt tikpat lielā mērā kā Rugins."

Ruginu nomainījāt uzreiz pēc viņa ļoti neveiksmīga sānu iemetiena. Tamdēļ vai jau iepriekš gatavojāt maiņu?
Kubarevs: "Nē, mēs jau iepriekš vēlējāmies izlaist Brizolu viņa vietā ar domu, lai parādītos vēl viens radošs spēlētājs uzbrukumā. Pirms tam nomainījām Bopesu, visas šīs maiņas bija leģionāru limita dēļ - kombinējām, lai izlaistu Brizolu, nepārkāpjot limitu."

Kāda situācija ar Alekseju Višņakovu?
Kubarevs: "Viņš jau trenējas kopējā spēlētāju grupā - nākamajā spēlē viņš būtu jāredz spēlējam."

Pirmo reizi Karašausks bija jūsu pretinieku sastāvā.
Pertija: "Protams, bīstams futbolists, kura fotogrāfija šīs divas nedēļas bija pakarināta mūsu ģērbtuvēs. Zinām, ka viņš var izšķirt spēles likteni. Ļoti nopietni gatavojāmies konkrēti pret viņu, jo pazīstu viņu labi un zinu, no kuras puses pieiet. Viņš tāpat dažās epizodēs uzbruka bīstami - tas ir spēlētājs, no kura nedrīkst novērsties ne uz brīdi. Viņš var nostāvēt 89 minūtes, bet pēc tam iesist vārtus. Patīkami bija spēlēt pret viņu, bet no otras puses es, protams, pārdzīvoju par katru futbolistu, kuru esmu audzinājis un kurš zaudē. Šodien notika, kā notika, bet viņam tā bija laba mācība - jābūt līderim pret jebkuru pretinieku, ja vēlas atrasties izlasē."

No pagājušā gada Valmieras sastāva šobrīd ļoti maz ir laukumā. Ļoti šaubos, ka skatītāji Valmierā laukumā vēlēsies redzēt 11 svešas sejas. Vai Valmieras spēlētāji nav gatavi līmenim?
Pertija: "Pat nezinu, kā atbildēt. Šodien laukumā bija Klāvs [Kramēns], Madis [Miķelsons], Mārcis [Ērglis]. Tie ir trīs vietējie futbolisti [īsts valmierietis gan ir tikai Ērglis - aut.]. Kopējā sastāvā ir vēl citi vietējie spēlētāji, kuri bija rezervē. Par līdzjutēju apmierinātību - es tam nepievēršu uzmanību, man svarīgāk ir uzvarēt spēles. Labāk tā, nevis zaudēt, piemēram, tamdēļ, ka laukumā ir vietējie. Man pase, pilsonība nav nozīmīga - jau sākumā vienojāmies, ka ir jābūt spēcīgai komandai. Mums ir spēcīga konkurence katrā pozīcijā, mums ir ļoti labi vietējie futbolisti, kuri arī rada šo konkurenci. Iepriekšējā mačā iznāca 1999. gadā dzimušais Alvis Jaunzems un guva vārtus. Tāpēc domāju, ka šis jautājums ir vairāk provokatīvs, nevis skatītāji būs neapmierināti."

Kāda situācija ir ar Lūsiņa un Apiņa traumām?
Pertija: "Lūsiņš diemžēl ir traumēts, Apiņš no rītdienas sāks treniņus. Viņu abu iztrūkums mums ir liels mīnuss."

Pēc iepriekšējās spēles runājāt par pieciem jauniem spēlētājiem, šodien parādījās tikai viens.
Pertija: "Tas ir papīru jautājums, uzturēšanās atļaujas un tā tālāk. Klubā ar to nodarbojas."

"Ventspils" - "Metta"/LU 2:0

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Katrā puslaikā ielaidām pa vieniem vārtiem - pirmajos pozicionāli kļūdījāmies, otrie standartsituācija. Kārtējais klupiens, taču tai pašā laikā izveidojām pietiekami daudz vārtu gūšanas iespējas, kas varēja lauzt spēli - diemžēl vārtu stabi, rikošeti, neveiksmīgas epizodes liedza mums gūt pat vienus vārtus. Paldies spēlētājiem par centieniem izvilkt šo spēli, cīnījāmies un bijām gatavi to paveikt līdz pat pēdējam brīdim."

Dejans Vukičevičs, "Ventspils" galvenais treneris: "Visi, kas seko Latvijas futbolam, redz, ka vieglu pretinieku šogad nav. Uzreiz ir negaidīti rezultāti, plus mākslīgie laukumi un dažu komandu neoptimālā forma. Priecājos par trim punktiem šai mākslīgā seguma laukumā - nākamo mājas spēli jau aizvadīsim uz dabīgā zālāja. Šodien bija sarežģīti, ar "Mettu" mums vienmēr atklāts futbols - viņi arī cenšas gūt vārtus un viņiem otrajā puslaikā bija momenti. Mēs realizējām savējos un uzvarējām. Man sevišķi patīk uzvaras ar neielaistiem vārtiem - nopietnas komandas tādos mačos neielaiž. Pietaupījām spēlētājus, tikai Koļesovs nopelnīja dzelteno kartīti - viss bija kā nākas."

Pretiniekiem momenti sāka rasties pēc Forteša nomaiņas. Uznāca Žo Santoss - viņš netika galā laukuma vidū vai bija uzstādījums atkāpties pie 2:0?
Vukičevičs: "Nē, nedodam laukuma vidusdaļu tāpat vien. Cenšamies spēlēt uzbrūkoši neatkarīgi no rezultāta. Vienkārši pretiniekam pie 0:2 nebija, ko zaudēt, un viņi mēģināja kaut ko izdarīt, uzlaida garus uzbrucējus, kuri sagādāja mums grūtības. Tā nebija Žo problēma, bet gan visas komandas. Koncentrēšanās zudums. Komanda uzskatīja, ka darbiņš jau paveikts un vēlējās pabeigt maču, spēlējot uz vienas kājas. Tā nedrīkst. Divreiz mums aizsardzībā paveicās - vārtu stabs un vēl viens sitiens gar stabu. Pārāk gaidījām spēles beigas."

Tik ļoti gaidījāt, ka vārtsargs Baturins jau 75. minūtē nopelnīja brīdinājumu par laika vilkšanu.
Vukičevičs: "Pusotra gada laikā ne reizi no manis neesat dzirdējuši norādījumus spēlēt lēnāk vai vilcināt laiku. Nekad to nedzirdēsiet."

Mordatenko šodien spridzināja?
Vukičevičs: "Šodien izdarīja praktiski visu, par ko vienojāmies. Pēc zaudējuma Jelgavā bija jāgaida šīs 15 dienas, lai pierādītu mobilitāti, pierādītu, ka tā bija tikai viena slikta diena. Pērn Mordatenko atnāca bez iepriekšēja sagatavošanās posma un parādīja savu talantu - mēs negaidījām, ka tādā līmenī viņš to spēs. Tagad ir citādi - gaidām no viņa un vairs nav runa par talantu, gaidām kvalitātes no viņa katru spēli. Pirms spēles teicu Mordatenko, ka, ja tev traucē kritika, tad šodien tādas nebūs - uzspēlē futbolu, parādi, ko spēj. Katram spēlētājam, ja treneris viņus visus labi pazīst, vajadzīga individuāla pieeja. Mordatenko šodien spēlēja labi, taču tas nav viņa augstākais punkts no potenciāla. Labi spēlēja ne tikai viņš, bet arī Romāns Mickevičs un Eduards Tīdenbergs, kurš nespēlēja pirmajās divās spēlēs [otrajā uznāca uz maiņu vien pašā galotnē - aut.]."

Nākamajā kārtā pretī Valmiera - viena no turnīra līderēm...
Vukičevičs: "Valmiera jūtami pastiprinājusies, tai ir nopietns treneris, kurš, protams, savācis labu komandu. Ja viņi viesos pārspēj "Riga", tas vien parāda, kāda kvalitāte ir šai komandai. Saprotam, ka būs grūti. Kā minēju, šogad vieglu pretinieku nebūs, sagrāvju nebūs daudz. Čempionāts būs interesants un līdzīgs - mēs zaudējām Jelgavā, "Spartaks" uzvarēja Liepājā, Valmiera viesos pārspēja "Riga". Pēc mēneša būs saprotamāks, kurš cīnīsies par augstākajām vietām."

Lasi vēl:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā