Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Laikraksts nopludinājis Mesi 555 miljonu līguma detaļas, sekos tiesvedība

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Laikraksts nopludinājis Mesi 555 miljonu līguma detaļas, sekos tiesvedība
Lionels Mesi. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas laikraksts “El Mundo” svētdien publicējis “Barcelona” kapteiņa Lionela Mesi pašreizējā līguma detaļas, un kļuvis zināms, ka argentīnietis četru gadu laikā varējis nopelnīt 555 miljonus eiro. “Barcelona” un arī Mesi komanda paziņojušas, ka pret laikrakstu vērsīsies tiesā.

Lionels Mesi līgumu parakstīja 2017. gadā. Ja tiktu izpildīti visi līgumā iekļautie punkti, Argentīnas lielākā zvaigzne varētu nopelnīt 555 miljonus eiro. Mesi saņēma 115 miljonu bonusu par līguma pagarināšanu un vēl vienu bonusu 77 miljonu apjomā, kas tika izdalīts divos maksājumos.

Mesi katru sezonu algā varējis nopelnīt 72 miljonus, taču tad būtu jāizpilda vairāki punkti - jāpiedalās vismaz 60% maču, jāgūst panākumi Čempionu līgā, jāuzvar Spānijas čempionātā vai kausa izcīņā, kā arī jāiegūst gada labākā futbolista tituls. Daļa punktu gan nav izpildīti, tāpēc Mesi nesaņems maksimālo summu.

Tāpat jāpiezīmē, ka “Barcelona” kapteinis koronavīrusa pandēmijas iespaidā piekrita algas samazinājumam. Līgums beigsies 30. jūnijā, un Mesi nākotne pagaidām ir miglā tīta.

Tiek vēstīts, ka Mesi grasās vērsties tiesā pret laikrakstu. Līguma kopijas bijušas četru pušu īpašumā - “Barcelona”, Mesi, “LaLiga” un “Cuatrecasas” (juristu firma, kuras pakalpojumus izmanto Mesi).

“Barcelona” jau izplatījusi paziņojumu, kurā noliedz jebkādu saistību ar dokumenta nopludināšanu, un paziņojusi, ka grasās iesniegt prasību tiesā pret “El Mundo”. Tāpat vienība paudusi atbalstu Mesi: “Mēs viņu atbalstām situācijā, kurā citi mēģina viņu nomelnot un sabojāt attiecības ar klubu, kurā viņš kļuva par labāko futbolistu vēsturē.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/barcelo...

  +2 [+] [-]

, 2021-01-31 19:50, pirms 3 gadiem
Žurnāls jau varēja nopludināt info cik Messi ir ienesis naudu Barsas un visas LaLigas kasēs. Nebūtu pārsteigts, ja tie būtu pāris miljardi.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-31 20:15, pirms 3 gadiem
Nu bet tāpat tā alga ir par lielu, kā redzam Barsa to pavilkt nespēj.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-31 20:17, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Nu bet tāpat tā alga ir par lielu, kā redzam Barsa to pavilkt nespēj.
Varētu pavilkt ja paši nedarītu stulbus lēmumus attiecībā ar spēlētājiem. Protams pandēmijas laikā ir savādāk loģiski ka grūtāk ar algām,bet tas ir visiem klubiem pārsvarā

  +1 [+] [-]

, 2021-01-31 20:44, pirms 3 gadiem
izredzētais rakstīja: Varētu pavilkt ja paši nedarītu stulbus lēmumus attiecībā ar spēlētājiem. Protams pandēmijas laikā ir savādāk loģiski ka grūtāk ar algām,bet tas ir visiem klubiem pārsvarā
Arī stulba spēlētāju politika, bet vel jau tas, ka uz futbola komandas pleciem balstās visa Barselonas milzīgā sporta komandu un jauniešu sporta akadēmiju sistēma. Ja nav iespējams pelnīt no skatītājiem, muzeja un suvenīru tirgošanas, tad tādam sporta gigantam ir milzīgas finanšu problēmas.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-31 20:44, pirms 3 gadiem
Tad nu gan atraduši vaininiekus - loģiski, ka nopludinajis ir kāds, pie kura bija līguma kopija (tekstā minētās 4 puses)... laikraksts tikai publicēja informāciju, kas līdz viņiem nonākusi, nevis nopludinājis līigumu - to izdarījusi kāda no minētajām četrām pusēm... pašiem iekšienē viņiem vispirms būtu jāveic izmeklēšana, nevis jāvēršas pret laikrakstu...

     [+] [-]

, 2021-01-31 20:48, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Tad nu gan atraduši vaininiekus - loģiski, ka nopludinajis ir kāds, pie kura bija līguma kopija (tekstā minētās 4 puses)... laikraksts tikai publicēja informāciju, kas līdz viņiem nonākusi, nevis nopludinājis līigumu - to izdarījusi kāda no minētajām četrām pusēm... pašiem iekšienē viņiem vispirms būtu jāveic izmeklēšana, nevis jāvēršas pret laikrakstu...
Laikrakstam bija jādabū visu četru kopiju īpašnieku atļauja publicēt šo info. Ja kāda puse to neatļautu, tad laikraksts to nedrīkstēja darīt.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-31 20:56, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Žurnāls jau varēja nopludināt info cik Messi ir ienesis naudu Barsas un visas LaLigas kasēs. Nebūtu pārsteigts, ja tie būtu pāris miljardi.
Pirms Mesi ienākumi bija 400 miljoni gadā, bet pirms Covid jau miljards! Tas tikai par Barselonu!

  +2 [+] [-]

, 2021-01-31 22:26, pirms 3 gadiem
Ko nu tur par juridiskām niansēm, bet CR7 uz šī fona ar savu FIAT apmaksāto aldziņu pēc tāda parasta rūpnīcas strādnieka izskatās

     [+] [-]

, 2021-01-31 23:00, pirms 3 gadiem
Kad tu domā, ka Bartameu neko nespēj darīt madrides labā - tad viņš pierāda, ka tā nav. vienozīmīgi labākais prezidents galvaspilsētas klubam pēdējā desmitgadē.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-31 23:54, pirms 3 gadiem
Vankrots izklausās nopietni. ieteiktu Barsai iepirkt griķus un toaletes papīru - kazi palīdzēs. Tā kā Madrides Realam parādi ir 900 miljoni eiro - tiem arī vajadzētu iepirkt griķus.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-31 23:58, pirms 3 gadiem
Onka rakstīja: Vankrots izklausās nopietni. ieteiktu Barsai iepirkt griķus un toaletes papīru - kazi palīdzēs. Tā kā Madrides Realam parādi ir 900 miljoni eiro - tiem arī vajadzētu iepirkt griķus.
Neņem visādus dīvaiņus galvā.
Tad jau LaLiga visiem klubiem vajadzētu būt uz bankrota robežas, jo visi viņi strādā uz kredītu līnijām.

     [+] [-]

, 2021-02-01 10:39, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Laikrakstam bija jādabū visu četru kopiju īpašnieku atļauja publicēt šo info. Ja kāda puse to neatļautu, tad laikraksts to nedrīkstēja darīt.
Līdz presei tik sensitīvam info nemaz nebija jānonāk. Laikraksts loģiski, ka "pakampa kumosiņu", bet kāds taču to nogādāja arī līdz laikrakstam.