Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Kūmans: "VAR tiek izmantots tikai pret "Barcelona". Tas bija izšķiroši"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kūmans: "VAR tiek izmantots tikai pret "Barcelona". Tas bija izšķiroši"
Serhio Ramoss krīt Madrides "Real" soda laukumā. Foto: Reuters/Scanpix

Vakar tika aizvadīts sezonas pirmais “El Clasico” - Madrides “Real” izbraukumā ar 3:1 pieveica “Barcelona”. Par izšķirošo momentu kļuva Serhio Ramosa nopelnītā un realizētā pendele. Protams, Barselonas pārstāvji bija sašutumā par soda laukumā fiksēto pārkāpumu.

“Nav ne jausmas, vai pret mums vērstā kritika bija pamatota. Taču zinu, ka esmu lepns par savu komandu. Izcīnījām uzvaru pret pretinieku, kas vienmēr rada problēmas. Tibo Kurtuā bija jāglābj divas reizes, bet mums pašiem bija iespējas gūt četrus vārtus. Priecājos par izcīnītajiem trim punktiem. Varam izbaudīt uzvaru, ņemot vērā visus komentārus, kas tika raidīti pret mums. Nespēlējam, lai aizvērtu citiem mutes - spēlējam savā stilā un ticam tam, ko darām. Tieši to arī paveicām,” teica Madrides “Real” galvenais treneris Zinedins Zidāns. Kritika pār viņa komandu vēlās, jo iepriekš negaidīti tika zaudēts jaunpienācējai “Cadiz” un Čempionu līgas atklāšanas spēlē ciesta neveiksme mājās pret Doņeckas “Shakhtar”.

Par spēles pagrieziena punktu kļuva 58. minūtē Klemēna Lenglē izdarītais pārkāpums pret Serhio Ramosu - “Real” kapteinis tika parauts aiz krekla. Galvenais tiesnesis Huans Martiness-Munuera pēc VAR atkārtojuma noskatīšanās piesprieda 11 metru soda sitienu, un pendeli realizēja pats Ramoss. “Real” pārsvaru mača izskaņā dubultoja Luka Modričs.

“Spēlējām labi, izveidojām iespējas. Bijām labi arī otrajā puslaikā. Nebijām pelnījuši zaudēt. Nesaprotu vairākus tiesneša lēmumus. Līdz pendelei spēlējām labi, bet tad viss pagriezās. Es nesaprotu VAR. Man šķiet, ka VAR tiek izmantots tikai situācijās pret “Barcelona”. Šādas cīņas vienmēr bijušas un būs pie vārtiem,” protams, pretējās domās par pendeli bija Ronalds Kūmans. “Esam aizvadījuši piecas spēles, un VAR izmantots tikai pret mums. Pēc spēles teicu tiesnesim, ka cerams kāds man spēs izskaidrot, kā VAR darbojas Spānijā.”

“Vēl neesmu runājis ar Lenglē, bet man šķiet, ka vispirms bija pārkāpums pret viņu. Jā, viņš parāva Ramosu aiz krekla, bet ne jau tā, lai Ramoss nogāztos uz zemes. Ja reiz tik stipri parāva, viņam būtu jākrīt uz priekšu, ne atpakaļ. Ir normāli, ka “Real” spēlētāji mēģina izmantot visus līdzekļus. Nekādu problēmu. Tāpēc ir tiesnesis, tāpēc ir VAR. Negribu vairs par to runāt, bet tas bija izšķirošais moments,” teica “Barcelona” galvenais treneris.

“Viņš mani parāva brīdī, kad centos palēkties, un tas ir skaidrs noteikumu pārkāpums. Nav godīgi vainot tiesnesi pie tīra pārkāpuma,” savu redzējumu pauda Serhio Ramoss. “Kad rezultāts bija 2:1, nolēmām koncentrēties aizsardzībai. Spējām izmantot to, ka viņi psiholoģiskajā ziņā vairs nejutās pārliecinoši, panācām rezultātu, ko vēlējāmies.”

Ļoti neapmierināts bija arī “Barcelona” direktors Čavi Vilahoana, kurš spēles laikā Twitter publicēja ierakstu, kurā pendeles piešķiršanu nosauca par nolādētu skandālu un nolamāja mača arbitru. Vēlāk ieraksts tika izdzēsts, tā vietā tika publicēta atvainošanās, ka ieraksts tapis uz emocijām.

Jāpiezīmē, ka Lionels Mesi “El Clasico” ietvaros nav guvis vārtus jau septiņās spēlēs pēc kārtas. Iepriekšējā reize, kad viņš iesita pret “Real” bija 2018. gada ievadā. Mesi pret Madrides komandu vārtus nav guvis kopš Krištianu Ronaldu došanās prom.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/r...
https://www.marca.com/en/football/b...
https://www.marca.com/en/football/r...

Slēpts komentārs: Gabiitis

  +3 [+] [-]

, 2020-10-25 11:58, pirms 3 gadiem
Ramos tendēts uz netīru spēli. Tā vienmēr viņš spēlē un tiesnesim to vajadzēja zināt. Pretīgi.

     [+] [-]

, 2020-10-25 12:35, pirms 3 gadiem
Tadu kaa S. Ramoss jebkura komanda gribeetu sastaavaa. Tas ka vinsh provoce pretiniekus ir skaidrs jau sen. Bet ne jau Ramoss izlemj dot pendeli vai nee. Pirmkart bumba lidoja vina virzienaa un to tiesnesis arii nem veeraa. Pamegini palekties ja tevi atsperiena bridi tur aiz krekla.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-25 12:50, pirms 3 gadiem
hahah rauj uz prieksu, bet atkrit uz atpakalu😂😂😂, tas taka gumiju kad atvelk, atlaiz,un ta lido uz prieksu, nesaprotu ka tada limeni tiesnesi uzkeras, Ramosam kartinu par simulesanu

  +1 [+] [-]

, 2020-10-25 13:43, pirms 3 gadiem
gravitons rakstīja: Tadu kaa S. Ramoss jebkura komanda gribeetu sastaavaa. Tas ka vinsh provoce pretiniekus ir skaidrs jau sen. Bet ne jau Ramoss izlemj dot pendeli vai nee. Pirmkart bumba lidoja vina virzienaa un to tiesnesis arii nem veeraa. Pamegini palekties ja tevi atsperiena bridi tur aiz krekla.
ramoss pirms tam vinju pagruuda - un vinsh piekjeeraas, lai nezaudeetu poziiciju. nevajadzeeja, protams, tureet, bet krist pie gruudiena gar zemi ar nelabu kliedzienu...
tachu pa lielam tas nav svariigi - vai kaads tieshaam domaa, ka Barca shosezon uzvarees? daudz buutiskaak ir - kaapeec Barca nospeeleeja tik briesmiigi. kaapeec Messi ne tikai nepiedalaas presingaa, bet izjauc to. kaapeec tik daudz speelee Buskets un nespeelee Pudzhs.
manupraat, Kuumans taapeec arii vaavuljo par tiesneshiem, lai noveerstu uzmaniibu no saviem leemumiem.

     [+] [-]

, 2020-10-25 16:51, pirms 3 gadiem
Personīgi mani besī tā mode turēt aiz krekla. Taču, ja to grib apkarot, sodi ir jādod vienmēr, nevis tikai tad, kad kādam "ļoti vajag"...