Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas klubu "Getafe" pārņem Dubaijas kompānija

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Spānijas klubu "Getafe" pārņem Dubaijas kompānija
"Getafe" prezidents Anhels Toress (pirmais no kreisās), komandas kapteinis Manu Del Morals (otrais no kreisās) un šeihs Buti bin Suhails Al Maktums (pirmais no labās)
Foto: AFP/ Scanpix

Aizvadītajā nedēļā jaunu īpašnieku rokās nonācis Spānijas futbola "La Liga" čempionāta klubs "Getafe CF", ko savā īpašumā iegādājusies kāda Apvienoto Arābu emirāta Dubaijas kompānija. Klubs savu nosaukumu nemainīs, taču mārketinga nolūkos ieteikts izmantot terminu "Getafe Team Dubai".

Kā tiek ziņots, Dubaijā bāzēta investīciju kompānija "Royal Emirates Group of Companies", ko vada šeihs Buti bin Suhails Al Maktums, esot pilnībā iegādājusies Madrides priekšpilsētas klubu par 70 līdz 90 miljoniem eiro. Precīzā darījuma summa gan paliek konfidenciāla un netiek minēta. Biznesa pasaulē mazpazīstamās Dubaijas kompānijas pārstāvji atteikušies publicēt finansējuma detaļas, taču apstiprina, ka lielākā daļa no līdzekļiem tiks ņemti no kompānijas kases jeb finansiālajiem ietaupījumiem.

1983. gadā dibinātais Madrides priekšpilsētas klubs Spānijas spēcīgākajā čempionātā aizvada savu septīto sezonu. Pērn Hetafes vienība izcīnīja augsto sesto vietu, taču šosezon piecas kārtas līdz sezonas noslēgumam "Getafe" turnīra tabulā ieņem necilo 14. pozīciju, vien par diviem punktiem apsteidzot izkrišanas zonu. Jāpiemin, ka Hetafes klubs šajā sezonā izceļas ar mazāko mājas spēļu apmeklētību visā čempionātā.

""Getafe" ir jauna, uzlēcoša komanda, spējīga sagādāt pārsteigumus. Tuvāko gadu laikā mēs viennozīmīgi nostiprināsimies labāko sešiniekā," izsakās jaunās kluba īpašnieces "Royal Emirates Group of Companies" direktors Kaisers Rafiks. Tikmēr kompānijas projektu direktors Sulimans Buti savos komentāros ir vēl optimistiskāks, uzsverot, ka Hetafes kluba mērķis ir kvalificēšanās UEFA Čempionu līgai nākamo divu sezonu laikā. "Mūsu vīzija ir pārspēt "Real Madrid"," tā sarunā ar medijiem atklāja Buti.

Foto: AFP/ Scanpix

Hetafes klubs pagaidām saglabās savu vadības personālu un komandas sastāvu, taču nākotnē gaidāmas investīcijas jaunu spēlētāju iegādei. Iespējams, tiks piesaistīti kājbumbas meistari arī no Tuvajiem Austrumiem. Kā atzinis "Getafe" kapteinis Manu Del Morals, kluba vadībai nu jāpierāda saviem atbalstītājiem, līdzjutējiem, ka šis īpašnieku maiņas darījums palīdzēs klubam attīstīties.

Kluba emblēmas gredzenam nu ticis pievienots uzraksts "Team Dubai" (skatīt attēlu), kas būs redzams gan uz komandas formastērpa, gan uz uzrakstiem stadionā, suvenīriem u.c. Dubaijas kompānijas direktors Buti cer, ka šis uzraksts simboliski uzlabos attiecības starp Apvienotajiem Arābu emirātiem un Spāniju.

Nobeigumā jāpiemin arī "Getafe" prezidenta Anhela Toresa Sančesa teiktais: "Mēs vēlamies, lai klubs nostātos pēc iespējas tuvāk Madrides "Real" un "Barcelona". Investoriem šis darījums ir veiksmīgs, jo viņi tādā veidā var parādīt, ko vēlas paveikt mūsu valstī."

"Getafe" nu kļuvis jau par trešo "La Liga" klubu, kuru šajā sezonā pārņēmuši ārzemju īpašnieki. Tā iepriekš "Malaga" iegādājās Kataras Karaliskā ģimene, bet "Racing Santander" - indiešu biznesmenis Ahsans Ali Sajeds.

Izmantotie resursi:
Latest and breaking news | thenational.ae - The...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-25 22:12, pirms 13 gadiem
Arābi ar savu naudu turpina pārņemt Eiropas futbolu. Klubiem jau tieši labāk.

 +13 [+] [-]

, 2011-04-25 22:15, pirms 13 gadiem
tagad būs nauda, lai nopirktu Verpakovski!

  +6 [+] [-]

, 2011-04-25 22:18, pirms 13 gadiem
Jā,kad Verpis tur spēlēja..

  -2 [+] [-]

, 2011-04-25 22:24, pirms 13 gadiem
Kā tad īsti ir - par četriem punktiem atpaliek no izkrišanas zonas vai par četriem to apsteidz?

  -1 [+] [-]

, 2011-04-25 22:24, pirms 13 gadiem
Jā un mēs tik pērkam dārgo naftu lai šeihiem būtu iespēja nopirkt kādu jaunu spēļmantiņu (šoreiz futbola klubu)..........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-25 22:47, pirms 13 gadiem
Nopērciet kāds Skonto, uzceliet stadionu, dabonam Torresu un vēl šo to, tad jau bus labi

 +10 [+] [-]

, 2011-04-25 22:54, pirms 13 gadiem
vesels klubs lētāks par CR7

  +2 [+] [-]

, 2011-04-26 00:01, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: tavi vecāki pērk dārgo naftu no statoil un nestes, pārējiem monstriem,kas uzliek uzcenojumu un atceries par akcīzes nodokli! šeihi kā raksta dienas bizness pat nepārdod vairs tik daudz naftas, jo trūkstot pieprasījums, cenas krītot , bet mums jau ir pasaules labākā valsts!
Tāpēc nafig to benzīnu, es braucu ar riteni vai pa zaķi, ar mašīnu tikai - ja savādāk nevar. Tā šeihu krāniņu mērīšanās konkrēti kropļo futbola tirgu, jo nu vairs neskatās cik kurš spēlētājs ir vērts, bet cik kurš čurbans var samaksāt.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-26 00:04, pirms 13 gadiem
Skarbi, bet Maltas Futbola Asociācija bija gatava ieguldīt naudu Maltas Futbola Centra attīstībai Maltas pilsētā kaut kur Latgales pilskalnos....
Mēs Lepni atteicām!!!!

  -2 [+] [-]

, 2011-04-26 00:26, pirms 13 gadiem
smilchs2 rakstīja: tagad būs nauda, lai nopirktu Verpakovski!
stulbs joks , bet es pasmejos...ari tak esmu latvietis...

  -2 [+] [-]

, 2011-04-26 08:12, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: tavi vecāki pērk dārgo naftu no statoil un nestes, pārējiem monstriem,kas uzliek uzcenojumu un atceries par akcīzes nodokli! šeihi kā raksta dienas bizness pat nepārdod vairs tik daudz naftas, jo trūkstot pieprasījums, cenas krītot , bet mums jau ir pasaules labākā valsts!
ja jau ir tik slikti tad ko tad te vel sēdi? brauc uz savu īrīju, angliju!