Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Milžu cīņa Barselonā

Milžu cīņa Barselonā
Vai arī šovakar ''Barcelona'' komanda līksmos?
Foto: AP

Šodien Spānijas čempionātā futbolā tiks aizvadītas atlikušās 17.kārtas spēles, kur noteikti centrālā spēle tiks aizvadīta Barselonā, kur astoņos vakarā pēc Latvijas laika ''Barcelona'' komanda uzņems Madrides ''Real''.

Pagājušajā gadā ''Barcelona'' komanda ar ''Real'' vienību savās mājās nospēlēja neizšķirti 3:3, bet Madridē uzvaru ar 2:0 svinēja ''Real'' vienība. Līderis uz šo brīdi Spānijas futbola čempionātā ir tieši ''Real'', kura pārsvars pār otrās vietas ieguvējiem ''Barcelona'' komandu ir četri punkti. Protams, ka mājinieki šodien centīsies šo pārsvaru samazināt, lai arī tas būs ļoti grūti izdarāms. Šosezon abas komandas savās mājās ir uzvarējušas visas astoņas spēles. ''Barcelona'' komanda to ir izdarījusi ar diezgan iespaidīgu vārtu attiecību, jo līdzšinējās astoņās spēlēs ir guvusi 22 vārtus, bet ielaidusi tikai četrus. Arī ''Real'' viesos spēlē diezgan labi, jo astoņās spēlēs ir piedzīvoti tikai divi zaudējumi. Kopā viņi izbraukumu spēlēs ir guvuši 15 vārtus, bet ielaiduši uz pusi mazāk – septiņus.

Arī pēdējās spēles abas komandas aizvada diezgan līdzīgi. ''Barcelona'' no savām pēdējām sešām cīņām četras reizes ir uzvarējuši, bet divas reizes spēlējuši neizšķirti, kamēr ''Real'' futbolisti četras reizes uzvarēja, bet pa reizei zaudēja un spēlēja neizšķirti.

''Real'' noteikti galveno uzsvaru šovakar liks uz uzbrukumu, jo komandā priekšējā līnijā būs gan Van Nistelrojs, gan Rauls un Robinjo, bet pa vidu spēli diriģēs formu atguvušais Baptista. Arī komandas aizsardzība ir savu uzdevumu augstumos, jo vidēji spēlē ielaiž tikai 0,9 vārtus.

Ja paskatāmies mājinieku komandas sastāvu, tad var redzēt, ka tur var būt robi, it sevišķi jau uzbrukumā. Jau ziņojām, ka ''Barcelona'' komandas uzbrucējs Lionels Messi savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt komandai apmēram piecas nedēļas, kas ir ļoti liels zaudējums, jo Messi šosezon bija guvis jau astoņus vārtus.
Otrs rezultatīvākais spēlētājs komandā ir Ronaldinjo, taču viņa spēles laiks pēdējā laikā ir neskaidrs. Vienu spēli viņš spēlē, gūst vārtus, bet jau nākamajā spēlē sēž rezervē. Arī šodien visticamāk, ka viņš tiks atstāts rezervē, jo pēc piektdien aizvadītā treniņa viņš ar komandas galveno treneri Franku Rijkārdu savā starpā pārmija diezgan asus vārdus. Tāpat vēl 90 minūtes nav gatavs aizvadīt Tjerī Anrī, kurš izskatās, ka šodien varētu doties uz maiņu.
Vismaz ''Barcelona'' komandu var priecēt tas, ka savā līdz šim labākajā sportiskajā formā ir pussargs Andreas Iniesta, kuram daudzi eksperti pēdējā laikā ir veltījuši ļoti atzinīgus vārdus. Tāpat ar katru spēli aizvien labāk spēlē Jaja Tourē un Eidurs Gudjonsens.

Var redzēt, ka daudz lielākas problēmas ar uzbrukumu un vārtu gūšanu varētu rasties mājinieku komandai, tāpēc nav izskaidrojams, kāpēc treneris Rijkārds tik atbildīgā spēlē laukumā negrib laist savu otru rezultatīvāko spēlētāju, kurš noteikti būtu daudz noderīgāks veidojot komandas spēli, nekā sēžot malā un iznākot uz maiņu, kad varbūt jau uzvarētājs būs skaidrs. Taču ne jau mums ir jāsoda treneris par viņa pieņemtajiem lēmumiem pirms spēles. To varēs darīt tad, kad spēle jau būs beigusies. Tad arī varēs redzēt, kuram bija taisnība, bet kuram nē. Lai vai kā, gribētos cerēt, ka šovakar mēs redzēsim skaistu un vārtiem bagātu futbolu divu lielu grandu izpildījumā.

Ekspertu prognoze.
Betway koeficienti:
1 Barcelona uzvara 2.05
X Neizšķirts 3.25
2 Real 3.75

Izmantotie resursi:
www.goal.com
espn.go.com