Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" trenerim Vilanovam veiksmīgi veikta operācija

Agris Suveizda

"Barcelona" trenerim Vilanovam veiksmīgi veikta operācija
Karless Pujols un Tito Vilanova
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" šodien savā mājaslapā paziņoja, ka galvenā trenera Tito Vilanovas operācija notikusi saskaņā ar grafiku.

"Tito Vilanovas operācija šorīt notika saskaņā ar grafiku. Trenera pēcoperācijas atkopšanās noteiks viņa palikšanu slimnīcā. Saskaņā ar pacienta vēlmēm, lūdzu, respektējiet procesa privātumu un konfidencialitāti. Vērts atzīmēt, ka komandu Tito Vilanovas prombūtnē vadīs Džordi Roura," teikts kluba paziņojumā.

Paredzams, ka Vilanova slimnīcā paliks no trim līdz četrām dienām. Pēc operācijas Tito aptuveni sešas nedēļas tiks veikta ķīmijas un radiācijas terapija. Šo nedēļu laikā un atkarībā no tā, cik labi viņš atlabs, Vilanovas ārstēšana var būt savienojama ar viņa ierasto grafiku.

"Tito ar savu vēlmi cīnīties deva mums spēku. Spēlētāji bija optimistiski pēc sarunas ar viņu...pēc tam, kad viņš pabeidza izskaidrot situāciju, jutāmies nedaudz labāk. Nekad nevari būt gatavs saņemt šādas ziņas," teica "Barcelona" kapteinis Karless Pujols. "Mums ir jāturpina mūsu darbs, nopietni jātrenējas un nepacietīgi jāgaida Tito atgriešanās. Labākais veids, kā varam viņam palīdzēt, ir turpinot strādāt, kā līdz šim. Tito ir mūsu līderis, un mums ir jāturpina ceļš, kurā viņš mūs veda."

Par spīti preses baumām, ka Barselonā varētu atgriezties Peps Gvardiola vai Luiss Enrike, Vilanovas prombūtnē komandu pārņems viņs asistents Džordi Roura. "Viņš ar mums ir strādājis daudzus gadus. Viņš treniņos ir ļoti aktīvs, un veids, kādā spēlējam, nemainīsies. Esam labās rokās. Rouras kļūšana par galveno ir pareizs lēmums," sacīja Pujols. Karless komentēja arī situāciju ar Eriku Abidālu, kuram aizvakar deva zaļo gaismu karjeras turpināšanai un kurš jau ir atgriezies pirmās komandas treniņos: "Abidāls izskatās labi. Viņam viss ir jādara lēnām, soli pēc soļa. Esmu pārliecināts, ka viņš jau drīzumā būs gatavs sacensties. Ar viņu komandā esam daudz striprāki."

Jau vēstījām, ka neilgi pēc labajām ziņām saistībā ar Abidālu un Pujolu, Lionelu Mesi un Čavi Ernandesu, kuri piekrita pagarināt līgumus, "Barcelona" uzzināja par Vilanovas veselības stāvokļa pasliktināšanos. Pirms gada viņam tika atklāts pieauss dziedzera vēzis un tika veikta steidzama operācija. Maijā ārsti apliecināja, ka Vilanova ir pilnībā izārstēts, tomēr tagad tika atklāta audzēja atgriešanās.

Vilanova pēc Gvardiolas aiziešanas starpsezonā kļuva par jauno "Barcelona" galveno treneri. Ar Vilanovu, kuram nebija nekādas pieredzes galvenā trenera amatā, noslēdza divu gadu līgumu. "Barcelona" Spānijas čempionātā 16 kārtās ir zaudējusi tikai divus punktus un ieņem stabilu pirmo pozīciju. Madrides "Atletico" atpaliek par deviņiem punktiem, bet pašreizējā Spānijas čempione Madrides "Real" ar 33 punktiem ir tikai trešajā vietā.

Izmantotie resursi:
Official FC Barcelona Web Site - Barça |...

  +3 [+] [-]

, 2012-12-20 19:10, pirms 12 gadiem
Labas vēstis! Veseļojies Tito.

     [+] [-]

, 2012-12-20 20:12, pirms 12 gadiem
Anims!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-20 20:17, pirms 12 gadiem
Domājams, ka puiši saplēsīs Valladolid sestdienās spēlē. Veseļojies Tito!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-21 00:39, pirms 12 gadiem
cerams,ka līdz spēlēm ar Milānu jau būs atgriezies formā