Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Kapteinis un remontadas noslēdzējs Roberto nedēļu pirms sezonas atstāj Barselonu

Agris Suveizda

Kapteinis un remontadas noslēdzējs Roberto nedēļu pirms sezonas atstāj Barselonu
Serži Roberto. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola vicečempione "Barcelona" pavēstījusi par līguma nepagarināšanu ar 32 gadus veco kluba audzēkni Serži Roberto, kurš organizācijā pavadīja 18 gadus.

Serži Roberto, kurš var spēlēt kā centra pussargs un malējais aizsargs, pagājušajā līgas sezonā aizvadīja tikai 14 spēles, guva trīs vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Kapteiņa līgums beidzās jau vasaras vidū, un runas par tā pagarināšanu līdz produktīvam iznākumam tā arī nenonāca. Mediji lēš, ka favorīte uz brīvo aģentu ir Florences "Fiorentina", tāpat interesi izrādījusi arī Amsterdamas "Ajax".

Katalānis "Barcelona" akadēmijai pievienojās 14 gadu vecumā un pirmās komandas rindās izcīnīja septiņus Spānijas titulus, sešus Karaļa kausus un divus Spānijas superkausus, 2011. un 2015. gadā triumfēja Čempionu līgā, 2015. gadā ieguva arī UEFA superkausu un uzvarēja Pasaules kausā klubiem. Roberto labākās sezonas bija no 2015. līdz 2020. gadam, Spānijas čempionātā 152 spēlēs gūstot divus vārtus, bet iepriekšējās četrās sezonās viņam savainojumu dēļ tikai 38 spēles pamatsastāvā, tikai 61 spēle kopumā un 10 gūti vārti.

Roberto savus spilgtākos vārtus guva 2017. gada Čempionu līgas astotdaļfinālā – "Barcelona" pēc 0:4 Parīzē mājās atspēlējās ar 6:1, un uzvaras vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē guva tieši Serži Roberto. Spānijas izlasē viņam ir 11 spēles un vieni gūti vārti. "Barcelona" šovakar Žuana Gampera kausā uzņems "Monaco", bet sezonu sāks sestdien Valensijā.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...