Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Real Madrid" beidzot uzvar ASV, Levandovskim divi vārti pret Milānu

Agris Suveizda

"Real Madrid" beidzot uzvar ASV, Levandovskim divi vārti pret Milānu
Roberts Levandovskis. Foto: Zumapress.com/Scanpix

UEFA Čempionu līgas uzvarētāja un Spānijas čempione "Real Madrid" ASV pilsētā Šārlotā pārspēja Anglijas sestās vietas ieguvēju Londonas "Chelsea" (2:1), bet Spānijas un Itālijas vicečempionu "Barcelona" un "Milan" cīņā bija vajadzīgas pendeles – 2:2, 3:4. Visiem četriem klubiem tās bija pēdējās pārbaudes spēles ASV tūrē.

"Real Madrid" pamatsastāvā devās brazīlieši Vinisiuss un Rodrigu, kuri atzīmējās ar lieliskām piespēlēm Lukasa Vaskesa un Brahīma Diasa vārtu guvumos, palīdzot jau pirmā puslaika vidū panākt 2:0. Pirmā puslaika beigās londoniešiem pēc Enso Fernandesa piespēles vienus vārtus ar galvu atguva Noni Madueke (1:2).

Abām komandām tā bija pēdējā spēle ASV tūrē. Madridieši iepriekš zaudēja "Milan" (0:1) un "Barcelona" (1:2) un pēc nedēļas Varšavā aizvadīs UEFA superkausu pret Bergamo "Atalanta", bet "Chelsea" piecās spēlēs uzvarēja vienīgi Meksikas "America" (3:0), zaudēja arī Glāzgovas "Celtic" (1:4) un "Manchester City" (2:4) un neuzvarēja arī Anglijas trešās divīzijas jaunpienācēju "Wrexham" (2:2). Svētdien "Chelsea" pēdējā pārbaudē uzņems Milānas "Inter".


Agru divu vārtu pārsvaru ieguva arī "Milan", amerikānim Kristianam Pulisikam vispirms 10. minūtē gar vārtiem piespēlējot Lukam Jovičam un 15. minūtē no asa leņķa iesitot arī pašam, tomēr "Barcelona" prata atspēlēties. Jau 22. minūtē Roberts Levandovskis no 17 metriem trāpīja apakšējā stūrī, bet 58. minūtē viņš no vārtu priekšas noslēdza lielisku saspēli – 2:2. Pendelēs ar 4:3 sestajā sērijā tomēr pārāka bija Milāna – milāniešiem kļūdījās Ismaels Bennasers un Pjērs Kalulū, bet Barselonai neiesita Žils Kundē, Kims Žunjents un Mikajils Fajs.

"Milan" iepriekšējās spēlēs ASV uzvarēja "Manchester City" (3:2) un "Real Madrid" (1:0) un otrdien uzņems "Monza", bet "Barcelona" iepriekš tikās ar "Manchester City" (2:2, 4:1 pendelēs) un "Real Madrid" (2:1) un pirmdien uzņems "Monaco". Spānijas čempionāta pirmajā kārtā "Barcelona" 17. augustā viesosies Valensijā, "Real Madrid" dienu vēlāk – Maļorkā, "Milan" A sērijas pirmajā kārtā 17. augustā uzņems "Torino", bet Premjerlīgas pirmajā kārtā "Chelsea" 18. augustā uzņems "Manchester City".