Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"La Liga" prezidents: "Superlīgas patiesais veidotājs ir FIFA prezidents Infantīno"

Rolands Eliņš

"La Liga" prezidents: "Superlīgas patiesais veidotājs ir FIFA prezidents Infantīno"
Havjers Tevass. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas augstākās futbola līgas "La Liga" prezidents Havjers Tevass publiski apsūdzējis FIFA prezidentu Džanni Infantīno, ka tieši viņš esot Superlīgas projekta iniciators.

Havjers Tevass jau iepriekš kritizējis FIFA vadību par tās nostāju Superlīgas projektā, un arī šoreiz viņš sarunā ar Spānijas medijiem nav slēpis savu pārliecību, ka tieši FIFA prezidents Džanni Infantīno aktīvi atbalstījis Superlīgas izveidošanos un organizējis šo projektu. Tevass norāda, ka ir ieguvis piekļuvi Superlīgas slepenajiem dokumentiem, kuros Infantīno apzīmēts kā "W01".

"Tieši viņš ir aiz Superlīgas projekta, un es esmu viņam to pateicis arī personīgi," intervijā apgalvoja Tevass. "Esmu to teicis iepriekš, un turpināšu teikt arī turpmāk – tieši Infantīno bīda figūras Superlīgas projektā."
Infantīno par FIFA prezidentu kļuva pēc vairākiem nostrādātiem gadiem UEFA vadībā. Kad Superlīga aprīlī oficiāli paziņoja par savu izveidošanos, FIFA nosodīja šo projektu, taču jāatzīmē, ka UEFA vadība pret Superlīgu vērsās daudz asāk un straujāk, draudot ar diskvalifikāciju no saviem turnīriem.

Tevass norādīja, ka viņa vadītajai līgai pašai nav juridisku iespēju vispār spriest par sankcijām tiem klubiem, kuri joprojām nav publiski atteikušies no Superlīgas projekta, taču viņš izteicās, ka vislielākais sods jau nācis no līdzjutējiem.

Tevass arī izteicās, ka personīgi nejūt nekādu nepatiku pret Madrides "Real" prezidentu Florentino Peresu, kurš bija Superlīgas idejas priekšgalā. "Mums vienkārši ir atšķirīgi viedokļi par futbola nākotni," teica Tevass. "Es viņam nepiekrītu, ka futbols kā spēle ir briesmās. Man nav nekā personīga pret viņu, bet Peress pārstāv futbola industriju, kas grasās iedragāt manis pārstāvēto industriju, un to es nevaru pieļaut."

"Real", "Barcelona" un "Juventus" joprojām nav publiski atteikušās no Superlīgas idejas, kamēr pārējie deviņi līgā apstiprinātie klubi to ir paveikuši.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/spanish...

  -2 [+] [-]

, 2021-05-11 22:04, pirms 3 gadiem
Ja šādi turpināsies, tad atklāsies, ka aiz šī visa Superlīgas projekta stāv Vova Vovičs. Vai pat Thanos.

     [+] [-]

, 2021-05-14 00:22, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Ja šādi turpināsies, tad atklāsies, ka aiz šī visa Superlīgas projekta stāv Vova Vovičs. Vai pat Thanos.
Aiz šī projekta stāv globalizācija, kas ietver nacionālu valstu un to simbolu (t. sk. tādu kā nacionālas futbola līgas) demontāžu.