Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Pēc karstasinīgā derbija Svaresam draud diskvalifikācija

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pēc karstasinīgā derbija Svaresam draud diskvalifikācija
Luiss Svaress
Foto: AFP/Scanpix

Vakar Spānijas kausa izcīņas 1/8 fināla pirmajā spēlē "Barcelona" ar 4:1 sakāva "Espanyol", kas maču pabeidza deviņu vīru sastāvā. Spāņu mediji šodien ziņo, ka "Barcelona" urugvajiešu uzbrucējam Luisam Svaresam draud vienas vai divu spēļu diskvalifikācija.

Jau Spānijas čempionāta spēle starp "Espanyol" un "Barcelona" (0:0) pagājušajā sestdienā izvērtās asa un visai nesportiska no mazākā kluba puses (lai gan tika parādītas astoņas dzeltenās kartītes, daudzi uzskatīja, ka tisnesim bija jābūt vēl bargākam), taču vakardienas spēle bija vēl varenāka - daudz asumu, strīdu un neētiskas uzvedības, kā rezultātā tiesnesis kopumā parādīja 12 dzeltenās un divas sarkanās kartītes.

Abi noraidījumi bija "Espanyol" rindās un otrais no tiem skatītājiem šķita dīvains - Svaress ar senegālieti Papu Diopu apmainījās ar mutiskiem izkliedzieniem, bet tiesnesis nekavējoties parādīja sarkano plāksteri Diopam. "Espanyol" pussargs Diops pēc mača sacīja: "Nevēlos atklāt vārdus, kurus teicu Svaresa, taču tā nav pirmā reize futbolā, kad divi futbolisti mutiski viens otru aizvaino." Spēle kopumā? "Cilvēki var runāt, ka mēs spēlējam rupji, tomēr asinis skatītāji taču neredzēja, vai ne? Ja mēs gribētu, "Barcelona" spēlētāji laukumu pamestu uz nestuvēm. Ja mēs spēlējam ar tādām komandām kā "Barcelona" un nevaram darboties intensīvi, jo tiek vilktas ārā kartītes, tad ko gan tu vari padarīt..." Cerības divu spēļu summā pēc 1:4? "Mēs esam "Espanyol" un mums jāiziet laukumā uzvilktiem. Ar mūsu faniem nekas nav neiespējams."

Vairākās epizodēs nesportiski un bezkaunīgi rīkojās arī "Espanyol" vārtsargs Pau Lopess, tostarp uzminot uz kājas Lionelam Mesi. Lopess šodien noliedzis jebkādus pārmetumus: "Nekad neizeju laukumā ar nodomu kādu savainot. Pats arī dabūju pa seju - futbolā tādas lietas notiek. Man pašam spēle patika, izbaudīju to kā nevienu citu maču - priecājos kā bērns. Kad spēle beidzas, mēs, visi futbolisti, esam kolēģi. Ja arī bija "Barcelona" spēlētāji, kuri atteicās man paspiest roku, tā ir viņu problēma. Paspiest roku pēc spēles ir labi, jo visi esam profesionāli kolēģi."

Kā vienmēr mēli aiz zobiem neturēja "Barcelona" aizsargs Žerārs Pikē: "Derbijos vienmēr ir daudz emociju, un viņi spēlē uz ļoti trauslas robežas. Daži tiesneši to ļauj, kā tas bija sestdien, bet šodien neļāva [un sekoja noraidījumi]. Vēlāk pateicoties tam kļuva vieglāk spēlēt. Sākumā viņi spēlēja rupji un spēle nebija plūstoša - Leo [Mesi] ar brīvsitienu palīdzēja mums." Interesanti, ka Pikē, runājot par atbildes maču, atcerējās 2007.gada šausmas, kad "Barcelona" pēc pirmā mača uzvaras ar 5:2 pamanījās atbildes vizītē zaudēt "Getafe", kuras sastāvā spēlēja Māris Verpakovskis, ar 0:4 un no turnīra izstāties. Pikē: "Kausā var notikt jebkas. Mēs joprojām neesam aizmirsuši 0:4 pret "Getafe", tāpēc šodien neapstājāmies arī pie 4:1 un mēģinājām iesist vēl."

"Barcelona" treneris Luiss Enrike jau pēc iepriekšējās tikšanās reizes sacīja, ka nerunās par tiesneša darbībām un to, ka bargāk vajadzētu sodīt komandas, kas spēlē asi, un arī šoreiz principā izteicās diezgan diplomātiski: "Robežas nosaka tiesneši. Viņi ir tie, kuriem ir vara panākt, lai tas ir futbols, nevis amerikāņu futbols. Šodien bija daudz intensitātes un emociju, tomēr tiesneši nosaka, cik tālu futbolisti var aiziet savās darbībās." Tiesa, Enrike mājienus deva, ne tikai pieminot amerikāņu futbolu: "Vai par kaut ko uztraucos pēc šāda mača? Tikai par lietām, kas mums attālina no futbola. Tas, ko mēs mēģinām darīt, ir spēlēt futbolu. Kad kāds pārkāpj robežas, tam ir domāts tiesnesis. Esmu satraucies par antisportisko pusi."

Spēle bija asa, taču emocijas uzvirmoja no jauna arī pēc mača tunelī. Saskaņā ar galvenā tiesneša ziņojumu, incidentu izprovocējis "Barcelona" uzbrucējs Svaress (viņš jau spēles laikā nereti konfilktēja ar pretiniekiem). Tiesneša ziņojumā teikts: "Tunelī "Barcelona" 9.numurs, Svaress Luiss, kamēr "Espanyol" spēlētāji kāpa pa trepēm, gaidīja viņus un kliedza uz viņiem ar vairākiem piegājieniem. Viņš kliedza: "Es gaidu tevi, panāc šurp! Tu esi mēsla gabals." Tas izprovocēja incidentu starp abu klubu spēlētājiem un bija jāiejaucas gan apsargiem, gan arī abu komandu treneriem, lai izšķirtu strīdu."

Piektdien notiks Spānijas Disciplinārā komiteja (RFEF), kurā lems par sodu gan abiem noraidītajiem "Espanyol" futbolistiem, gan Svaresam. Spāņu mediji gan prognozē, ka sods varētu nebūt pārāk bargs, jo spēles ziņojumā nav nekas minēts par to, ka urugvajietis kādu aizvainotu vai kā citādi pārkāptu noteikumus. Ja arī diskvalifikācija Svaresam tiks piemērota, tā attieksies vienīgi uz Spānijas kausa izcīņu. Jāatzīst, ka prognozes atšķiras un citviet minēts, ka Svaress var saņemt vienas vai divu spēļu diskvalifikāciju "Copa del Rey". Labā ziņa ir tāda, ka nākamais mačs, neskatoties uz derbija statusu, pēc 4:1 uzvaras būs vien formalitāte.

Spānijas kausa izcīņa, 1/8 fināli

Pāris1. spēle
Athletic Bilbao - Villarreal3:2
Real Betis - Sevilla0:2
Mirandes - Deportivo La Coruna1:1
Valencia - Granada CF4:0
Barcelona - Espanyol4:1
Rayo Vallecano - Atletico Madrid1:1
Cadiz - Celta Vigo
Eibar - Las Palmas

Izmantotie resursi:
AS.com - Diario online deportivo. Fútbol, motor...
Goal.com

  +1 [+] [-]

, 2016-01-07 18:36, pirms 9 gadiem
Pēc spēles kādam iekoda?

  -1 [+] [-]

, 2016-01-07 18:43, pirms 9 gadiem
Rododendrs rakstīja: Pēc spēles kādam iekoda?
TAK IZLASI RAKSTU JOHAIDĪ!

  -1 [+] [-]

, 2016-01-07 18:46, pirms 9 gadiem
Rododendrs rakstīja: Pēc spēles kādam iekoda?
labāk rakstu izlasi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-01-07 18:56, pirms 9 gadiem
Besij man Barsa,bet pat vakar viņu špieleru bija žēl Labi viņus dauzīja. Viens no Espanyol špieleriem teica,ka ja viņi gribētu tad Barsas špielerus aiznestu ar nestuvēm

  +6 [+] [-]

, 2016-01-07 18:57, pirms 9 gadiem
"Labā ziņa ir tāda, ka nākamais mačs, neskatoties uz derbija statusu, pēc 4:1 uzvaras būs vien formalitāte"
Ļoti objektīvi, Edmund! Kam tā ir labā ziņa?!Tev?!

  +1 [+] [-]

, 2016-01-07 18:57, pirms 9 gadiem
Pēc spēles kādam iekoda?

  +3 [+] [-]

, 2016-01-07 18:58, pirms 9 gadiem
murzilks rakstīja: "Labā ziņa ir tāda, ka nākamais mačs, neskatoties uz derbija statusu, pēc 4:1 uzvaras būs vien formalitāte"
Ļoti objektīvi, Edmund! Kam tā ir labā ziņa?!Tev?!
hahaha

  -1 [+] [-]

, 2016-01-07 18:59, pirms 9 gadiem
tas vaukšķis ir slims....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-07 20:28, pirms 9 gadiem
"Labā ziņa ir tāda, ka nākamais mačs, neskatoties uz derbija statusu, pēc 4:1 uzvaras būs vien formalitāte."

Wow, kaut ko tādu no zurnalista dzirdet negaidiju, pats atcerējies Getafe 2007. gada šausmas.

     [+] [-]

, 2016-01-08 09:40, pirms 9 gadiem
Tiesneša ziņojumā teikts: "Tunelī "Barcelona" 9.numurs, Svaress Luiss, kamēr "Espanyol" spēlētāji kāpa pa trepēm, gaidīja viņus un kliedza uz viņiem ar vairākiem piegājieniem. Viņš kliedza: "Es gaidu tevi, panāc šurp! Tu esi mēsla gabals."

Piektdien notiks Spānijas Disciplinārā komiteja (RFEF), kurā lems par sodu gan abiem noraidītajiem "Espanyol" futbolistiem, gan Svaresam. Spāņu mediji gan prognozē, ka sods varētu nebūt pārāk bargs, jo spēles ziņojumā nav nekas minēts par to, ka urugvajietis kādu aizvainotu vai kā citādi pārkāptu noteikumus.

Kā šis viss iet kopā?

     [+] [-]

, 2016-01-08 09:54, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kā šis viss iet kopā?
Ja pareizi saprotu, runa ir par diviem dažādiem ziņojumiem. Ar "spēles ziņojumu" domāta atskaite par pašu spēli.

     [+] [-]

, 2016-01-08 14:37, pirms 9 gadiem
nu ja iedos diskābeli Suarezam un neiedos neko Lopezam, tad tā RFEF ir konkrēts pamuļķu bars. Jo visu šo pasākumu tieši uzsāka un turpināja Espanyol vārtsargs - vispirms mēģinot ar elkoni izslēgt urugvajieti 1. puslaikā, pēc tam jau bija no abiem - Lopezs pēc katra aizsistā sitiena garām izteica savas domas par urugvajieša "meistarību", savukārt Luiss demonstratīvi "svinēja" golus GK tiešā tuvumā un neaizmirstot atgādināt cik vārtus Lopezs jau ir ielaidis.
Bez tam Lozpeza apzināta kāpšana uz Messi potītes vien jau ir pāris spēļu diskābelis.

     [+] [-]

, 2016-01-08 17:25, pirms 9 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Ja pareizi saprotu, runa ir par diviem dažādiem ziņojumiem. Ar "spēles ziņojumu" domāta atskaite par pašu spēli.
Nu skaidrs.