Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Mesi palikšanas dēļ gatavs ievērojami samazināt algu, "Barcelona" izpērk Emersonu

Agris Suveizda

Mesi palikšanas dēļ gatavs ievērojami samazināt algu, "Barcelona" izpērk Emersonu
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" dažu dienu laikā paziņojis jau par trešo jaunpienācēju. Šoreiz par to kļuvis 22 gadus vecais brazīliešu labās malas aizsargs Emersons – Katalonijas grands izmantoja tam pienākošos iespēju par sešiem miljoniem eiro izpirkt spēlētāju no Seviljas "Real Betis".

"Barcelona" un "Real Betis" 2019. gada janvārī veica kopīgu darījumu ar "Atletico Mineiro". Formāli Emersonu no Brazīlijas kluba par 12 miljoniem eiro izpirka "Barcelona", taču Barselonas un Seviljas klubi transfēra maksu dalīja uz pusēm un katrs ieguva pa 50% reģistrācijas tiesību. Emersons pievienojās "Real Betis" divarpus gadu īrē, pēc kuras beigām – 2021. gada vasarā – "Barcelona" drīkstēja brazīlieti izpirkt par sešiem miljoniem. Klubs to ir izmantojis. Emersons divarpus gadu laikā "Real Betis" sastāvā Spānijas čempionātā aizvadīja 73 spēles, pamatsastāvā izejot 70 reižu, guva četrus vārtus, izdarīja desmit rezultatīvas piespēles un nopelnīja 21 dzelteno un vienu sarkano kartīti.

Iepriekš "Barcelona" pievienojās arī brīvie aģenti Serhio Agvero un Eriks Garsija, toties "Barcelona" neizmantoja iespēju no "Real Betis" izpirkt kreisās malas aizsargu Žuanu Mirandu. Barselonas klubs gan saglabās 40% no Mirandas nākamā transfēra. Joprojām nav skaidrs, vai amatā paliks galvenais treneris Ronalds Kūmans, taču starpsezonas galvenais jautājums ir par kapteini un līderi Lionelu Mesi. Spānijas mediji vēsta, ka argentīnietis arvien vairāk sliecoties palikt klubā un piekrist desmit gadu ilgtermiņa piedāvājumam, kas visdrīzāk iekļautu nākamo divu sezonu aizvadīšanu "Barcelona", tad divu sezonu karjeras noslēgumu MLS komandā Maiami "Inter" un atgriešanos Barselonas klubā pagaidām vēl nezināmā amatā uz vēl sešiem gadiem.

Spānijas laikraksts "Sport" ziņo, ka Mesi grasoties ievērojami samazināt savu atalgojumu, lai turpinātu sadarbību. Nākamo četru sezonu laikā, ieskaitot posmu MLS, viņa gada alga pirms nodokļu nomaksas būtu 60 miljoni eiro jeb aptuveni 35 miljoni eiro pēc nodokļu nomaksas. Tādējādi viņa gada alga, kā vēsta itāliešu žurnālists Tankredi Palmēri, samazinātos par aptuveni divarpus reizēm, ja līdzšinējā līgumā ierēķina arī vērienīgo parakstīšanas piemaksu, tomēr tik un tā saglabātu viņam pasaules vislabāk apmaksātā futbolista statusu.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...
https://www.sport.es/es/noticias/ba...
https://twitter.com/tancredipalmeri...

     [+] [-]

, 2021-06-02 20:05, pirms 3 gadiem
Normāli, Mesi parakstīt uz 10 gadiem!
No ASV jau vairs neatgriezīsies! Tur būs Pilsoņu Karš un no turienes neviens neatgriežas!

     [+] [-]

, 2021-06-02 20:12, pirms 3 gadiem
driiz izzinjos, ka arii Kuumans paliks...