Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Portugāle aizņem pēdējo vietu Pasaules kausa izlozes pirmajā grozā

Agris Suveizda

Portugāle aizņem pēdējo vietu Pasaules kausa izlozes pirmajā grozā
Krištianu Ronaldu un Pepe. Foto: Chine Nouvelle/Sipa/Scanpix

Līdz ar bijušās Eiropas čempiones Portugāles kvalificēšanos Pasaules kausa finālturnīram kļuvis zināms izlozes pirmā jeb nomināli spēcīgākā groza sastāvs. Pašlaik ir noskaidrotas 27 no 32 finālturnīra dalībniecēm.

Naktī uz ceturtdienu vēl divas ceļazīmju īpašnieces taps skaidras Ziemeļamerikā, bet Pasaules kausa finālturnīra izloze gaidāma jau piektdienas vakarā plkst. 19:00 – tobrīd būs zināmas tikai 29 no 32 finālturnīra komandām. Izlases izlozes grozos tiks dalītas pēc jaunākā jeb 31. marta FIFA ranga izlaiduma, un vēl pirms Ziemeļamerikas un Okeānijas šomēnes atlikušajām spēlēm lielākā daļa komandu jau zina, kurā grozā atradīsies.

Pateicoties Portugāles uzvarai Eiropas pārspēļu finālā pār Ziemeļmaķedoniju (2:0), jau ir nokomplektēts pirmais grozs, kurā mājiniecei Katarai (pašlaik 51. vieta vēl neoficiālajā jaunajā rangā) piebiedrosies ranga pirmais piecinieks Brazīlija, Beļģija, Francija, Argentīna un Anglija, kā arī septītās un astotās vietas īpašnieces Spānija un Portugāle. No ranga pirmā desmitnieka uz finālturnīru nebrauks vienīgi Eiropas čempione Itālija.

Gandrīz nokomplektēts arī otrais grozs – tajā noteikti būs Nīderlande, Dānija, Vācija, Šveice, Urugvaja un Horvātija. Visdrīzāk otrajā grozā būs arī Meksika un ASV, kurām vēl jāsper pēdējais solis pretī ceļazīmes garantēšanai – Kostarikai, lai ielauztos trijniekā un izvairītos no pārspēles pret Okeānijas labāko komandu, nepieciešams brīnums (uzvara ar vismaz piecu vārtu pārsvaru pār ASV vai arī uzvara pār ASV un Meksikas zaudējums mājās Salvadorai, likvidējot četru vārtu deficītu kopējās bilancēs).

Tā kā brīnuma gadījumā vienlaikus bez ceļazīmes paliks tikai viena no ASV un Meksikas dueta, tad otrajā grozā teorētiski brīva ir tikai viena vieta, kuru iegūtu Āfrikas čempione Senegāla. Ziemeļamerikā pašlaik vienīgā ar oficiālu ceļazīmi ir Kanāda, kurai uzvara Panamā garantēs trešo grozu izlozē, taču citādi trešajā grozā būs Tunisija, kurai vēl der arī ASV vai Meksikas fiasko. Visu trīs pēdējo ceļazīmju topošās ieguvējas izlozē būs pēdējā grozā neatkarīgi no jaunākā ranga.

Pēdējo trīs ceļazīmju dalīšana paredzēta jūnijā. Eiropas pusfināls starp Skotiju un Ukrainu tika pārcelts Krievijas iebrukuma dēļ, un šā pusfināla komandu finālā jau gaida Velsa. Savukārt starpkontinentālajos finālos Peru tiksies ar AAE un Austrālijas pārspēles uzvarētāju, bet Ziemeļamerikas ceturtās vietas īpašniece – visdrīzāk Kostarika – tiksies ar Okeānijas fināla uzvarētāju, kas kļūs zināma šovakar Jaunzēlandes un Zālamana salu duelī. FIFA rangā no iespējamajām finālturnīra dalībniecēm viszemāk šobrīd atrodas Zālamana salas – 137. vieta tiešraides rangā, par divām vietām atpaliekot no Latvijas. Zālamana salas mūs jaunākajā rangā apsteigs tikai tad, ja Jaunzēlandi uzvarēs bez pendeļu palīdzības.

Pasaules kausa izlozes provizoriskie grozi

1. grozs2. grozs3. grozs4. grozs
KataraNīderlandeIrānaKamerūna
BrazīlijaDānijaJapānaEkvadora
BeļģijaVācijaMarokaSaūda Arābija
FrancijaŠveiceSerbijaGana
ArgentīnaUrugvajaPolijapārspēle
AnglijaHorvātijaDienvidkorejapārspēle
Spānija(Senegāla)pārspēle
Portugāle(Kanāda)(Tunisija)

Pārspēles

Fināls
Velsa – Skotija/Ukraina
AAE/Austrālija – Peru
Kostarika/Meksika/ASV – Zālamana salas/Jaunzēlande

  -1 [+] [-]

, 2022-03-30 12:56, pirms 2 gadiem
...visas 2.groza komandas gribēs nonākt grupā, kur no 1.groza nāks mājas komanda...nu, pat naturalizētie brazīļi neglābs no 3 zāģiem...vienīgā cerība uz tiesnešiem...

  -3 [+] [-]

, 2022-03-30 13:31, pirms 2 gadiem
Vēlos vienu vai divas nāves grupa
Francija, Vācija, Polija, Gana
Portugāle, Nīderlande, Dienvidkoreja, Kameruna

     [+] [-]

, 2022-03-30 13:53, pirms 2 gadiem
HK OLIMP rakstīja: Vēlos vienu vai divas nāves grupa
Francija, Vācija, Polija, Gana
Portugāle, Nīderlande, Dienvidkoreja, Kameruna
..kas tur nāvīgs? pirmajā tālāk tiem Francija ar Ganu, otrajā – Nīderlande ar Kamerūnu

     [+] [-]

, 2022-03-30 15:50, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ...visas 2.groza komandas gribēs nonākt grupā, kur no 1.groza nāks mājas komanda...nu, pat naturalizētie brazīļi neglābs no 3 zāģiem...vienīgā cerība uz tiesnešiem...
Nav jau tik slikta komanda Katarai - 4. groza līmenis. Tur ir daži spēlētāji, kuri var vai agrāk varēja arī Eiropā spēlēt. Hasans, Afifs (abi ir bijuši atzīti par labākajiem Āzijā), Heidoss. Al Sadd, kas ir vadošais Kataras klubs, pat diezgan augstu kotējas Āzijas futbolā.

Cik grādi arī rudenī būs Katarā, pie kā citi nav pieraduši.

     [+] [-]

, 2022-03-30 15:57, pirms 2 gadiem
HK OLIMP rakstīja: Vēlos vienu vai divas nāves grupa
Francija, Vācija, Polija, Gana
Portugāle, Nīderlande, Dienvidkoreja, Kameruna
Pamu.. no eiropas tikai 2 izlases var būt vienā grupā, FAIL (facepalm)

     [+] [-]

, 2022-03-30 15:59, pirms 2 gadiem
Es vienmēr esmu bijis par portugāli, urugvaju, vai angliju..Nuno Gomes kad spēlējā..tā blice bija super..nokrāpa toreiz viņus ar blondā melnādainā aizsarga roku..bet tagad ar nav sliktu un Portugāle ir dienvidnieku valsts kur vācu kārtība, kas bijis tur sapratīs

     [+] [-]

, 2022-03-30 16:01, pirms 2 gadiem
beckham9 rakstīja: Nav jau tik slikta komanda Katarai - 4. groza līmenis. Tur ir daži spēlētāji, kuri var vai agrāk varēja arī Eiropā spēlēt. Hasans, Afifs (abi ir bijuši atzīti par labākajiem Āzijā), Heidoss. Al Sadd, kas ir vadošais Kataras klubs, pat diezgan augstu kotējas Āzijas futbolā.

Cik grādi arī rudenī būs Katarā, pie kā citi nav pieraduši.
kad tur notika PČ vieglatlētikā, tad bija diezgan karsts un daudzas sacensības notika vēlu vakarā, pat naktī (kā soļošana). Šķiet toreiz tas bija oktobrī. Tagad novembra beigās droši vien nav tik karsts. Google saka, ka vidējā dienas temperatūra ir ap 24 grādi C, naktī ap 16 C, bet par šo neesmu drošs.

     [+] [-]

, 2022-03-30 16:18, pirms 2 gadiem
Smacee nost rakstīja: Es vienmēr esmu bijis par portugāli, urugvaju, vai angliju..Nuno Gomes kad spēlējā..tā blice bija super..nokrāpa toreiz viņus ar blondā melnādainā aizsarga roku..bet tagad ar nav sliktu un Portugāle ir dienvidnieku valsts kur vācu kārtība, kas bijis tur sapratīs
Tikai tāda nianse, ka tur bija gan roka, gan pendele Šavjers notizlojās pēc pilnas programmas.

     [+] [-]

, 2022-03-30 16:26, pirms 2 gadiem
Cikos būs tās spēles pēc mūsu laika?

     [+] [-]

, 2022-03-30 16:40, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Cikos būs tās spēles pēc mūsu laika?
mums ar Kataru šobrīd ir viena laika josla.

     [+] [-]

, 2022-03-30 20:28, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: mums ar Kataru šobrīd ir viena laika josla.
Žēl tomēr ir tā odziņa vērot spēles naktī speciāli celties, vai rīta pusē, gluži kā šogad OS

     [+] [-]

, 2022-03-30 20:47, pirms 2 gadiem
HK OLIMP rakstīja: Žēl tomēr ir tā odziņa vērot spēles naktī speciāli celties, vai rīta pusē, gluži kā šogad OS
jā, piekrītu, ka tas ļauj to ieplānot kā notikumu, kam gatavoties. Te gan arī varētu būt vēlas spēles, bet tad jau redzēs, jāpagaida klendārs. Novembrī-decembrī tās temperatūras varētu būt zemākas un toreiz vieglatlētikā bija stadions ar kondicionieriem