Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Sautgeits par Pasaules kausa boikotēšanu: "Nezinu, ko mēs ar to sasniegtu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sautgeits par Pasaules kausa boikotēšanu: "Nezinu, ko mēs ar to sasniegtu"
Gerets Sautgeits. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola izlases galvenais treneris Garets Sautgeits izslēdzis iespēju boikotēt rudenī Katarā paredzēto Pasaules kausu. Vienlaikus viņš norādījis, ka futbolisti var izmantot savu platformu, lai panāktu pozitīvas izmaiņas.

"Nezinu, ko mēs ar šādu rīcību sasniegtu. Tas būtu stāsts, kam tiktu pievērsta uzmanība, bet turnīrs tāpat notiktu. Lielākā problēma saistīta ar stadionu celtniecību, un diemžēl mēs tur neko nevaram padarīt," teica Garets Sautgeits. "Astoņus gadus esam zinājuši, ka Pasaules kauss notiks Katarā. Vai tas būtu lēmums pret Kataru kā valsti? Tā ir sarežģīta situācija. Problēmas pašas par sevi nav sarežģītas, taču diplomātiskās attiecības un sadarbība ar citām valstīm un organizācijām ir sarežģīta."

Sautgeits norādīja – lai kādu lēmumu pieņemtu Anglijas izlase, tāpat sekos kritika. "Spēlētāji apspriežas, cenšoties nonākt pie labākā veida, kā atbildēt un kā ietekmēt lietas, ko viņi patiesi spēj ietekmēt," sacīja galvenais treneris. "Kultūru un reliģiju nav iespējams ietekmēt, taču ir veidi, kā savu platformu izmantot pozitīvā veidā. Spēlētāji ir spēruši milzu soli pareizajā virzienā. Mums sava balss jāizmanto pareizi un pareizajā laikā."

Pasaules kauss Katarā notiks no 21. novembra līdz 18. decembrim. Stadionu celtniecības laikā cilvēktiesību organizācijas vēstīja par cilvēku paverdzināšanu. Darbiniekiem atņemtas pases, aizliegts mainīt darbus vai pamest Kataru. Aplēses liecina, ka stadionu celtniecības laikā bojā gājuši vairāk nekā 6,5 tūkstoši strādnieku no Indijas, Bangladešas, Pakistānas, Nepālas, Šrilankas.

Norvēģijas Futbola asociācija jūnijā, kad vēl saglabāja labas cerības uz izkļūšanu no grupas, rīkoja balsojumu par Pasaules kausa boikotu. Tiesa, kongresā tas netika apstiprināts.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

  +1 [+] [-]

, 2022-03-25 19:02, pirms 3 gadiem
Tikmēr vienīgā no top izlasēm, kas atļāvās boikotēt abus korumpētos čempionātus Krievijā un Katarā, ir Itālija.

     [+] [-]

, 2022-03-26 13:54, pirms 3 gadiem
Şahin rakstīja: Tikmēr vienīgā no top izlasēm, kas atļāvās boikotēt abus korumpētos čempionātus Krievijā un Katarā, ir Itālija.
Tikmēr Anglija kopš 1966.gada veiksmīgi boikotē PK finālus. Apbrīnojama konsekvence.