Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Eiropas vicečempiones Anglijas galvenais treneris Sautgeits pagarinājis līgumu

Agris Suveizda

Eiropas vicečempiones Anglijas galvenais treneris Sautgeits pagarinājis līgumu
Gerets Sautgeits. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Futbola asociācija pavēstījusi par līguma pagarināšanu ar Anglijas vīriešu valstsvienības galveno treneri Geretu Sautgeitu un viņa asistentu Stīvu Holendu. Sadarbība noslēgta līdz 2024. gada beigām.

"Nākammēnes apritēs pieci gadi, kopš Sautgeits vada Trīs lauvas, un viņa vadībā komanda ir piedzīvojusi pozitīvu progresu, tiekot Pasaules kausa pusfinālā, iegūstot trešo vietu Nāciju līgā un šogad aizvadot Anglijas vīriešu izlases labāko Eiropas čempionātu 55 gadu laikā," teikts asociācijas paziņojumā.

Sautgeits trenera karjeru sāka Premjerlīgas klubā "Middlesbrough", no 2006. līdz 2009. gadam tiekot pie 12., 13. un 19. vietas, pēc izkrišanas pametot amatu. Trenera karjeru anglis atsāka tikai pēc četriem gadiem, stājoties pie Anglijas U21 izlases stūres, bet 2016. gada rudenī pie pieaugušo valstsvienības stūres aizstāja skandālā iekļuvušo Semu Elardaisu.

Anglijas izlase Sautgeita vadībā trijos no četriem turnīriem sasniegusi pusfinālu – ceturtā vieta Pasaules kausā, trešā vieta Nāciju līgā (otrajā Nāciju līgas sezonā gan angļi neizkļuva no grupas) un otrā vieta Eiropas čempionātā. Anglija kvalificējusies arī 2022. gada Pasaules kausam, grupā izcīnot astoņas uzvaras un punktus zaudējot tikai divās spēlēs – 1:1 mājās pret Ungāriju un izbraukumā Polijā. Anglija ar 26 punktiem izcīnīja pirmo vietu grupā, aiz sevis atstājot Poliju (20), Albāniju (18), Ungāriju (17), Andoru (6) un Sanmarīno (0).

Izmantotie resursi:
https://www.englandfootball.com/art...