Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

FIFA soda Ungāriju par līdzjutēju rasisma izpausmēm spēlē pret Angliju

Rolands Eliņš

FIFA soda Ungāriju par līdzjutēju rasisma izpausmēm spēlē pret Angliju
Ungārijas futbola skatītāju reakcija pēc Rahīma Stērlinga gūtajiem vārtiem. Foto: AFP/Scanpix

FIFA disciplinārlietu komiteja sodījusi Ungārijas Futbola federāciju, piespriežot tai soda naudu, kā arī liekot aizvadīt Ungārijas vīriešu izlases nākamo mājas spēli pie tukšām tribīnēm.

PK atlases mačs otrā septembra vakarā Budapeštā starp Ungārijas un Anglijas izlasēm izvērtās skandalozs, jo pēc tā Anglijas izlases pārstāvji apsūdzēja vietējo publisku dažādās rasisma izpausmēs pret komandas melnādainajiem spēlētājiem. Tika ierosināta FIFA disciplinārlieta, kurā šodien paziņots lēmums, atzīstot Ungārijas pusi par vainīgu.

Izvērtējot pieejamo informāciju, FIFA atzinusi, ka daudzi Ungārijas izlases līdzjutēji veikuši darbības, kuras var raksturot kā rasisma izpausmes. Tāpat FIFA konstatēja, ka Anglijas izlases futbolisti tikuši apmētāti ar papīra glāzēm un pudelēm, un no tribīnēm tika mests arī galvenajam trenerim Geretam Soutgeitam.

FIFA pieņēmusi lēmumu likt Ungārijas izlasei divas nākamās mājas spēles aizvadīt pie tukšām tribīnēm, tiesa, sods uz otro spēli pagaidām ir tikai nosacīts.

Tāpat FIFA piespriedusi Ungārijas federācijai naudas sodu 200 tūkstošu Šveices franku apjomā (apmēram 180 tūkstoši eiro).

FIFA paziņojumā tieši aiz soda mēru paziņošanas kategoriski norādīts, ka organizācija piekopj nulles tolerances politiku pret rasismu futbolā, tiesa, acīmredzams ir fakts, ka pieņemtais sods diez vai varētu atturēt no līdzīgu gadījumu atkārtošanās. Galu galā, šovasar UEFA jau piesprieda Ungārijas Futbola federācijai līdzīgu sodu par pārkāpumiem "EURO 2020" laikā, liekot izlasei aizvadīt pie tukšām tribīnēm divus UEFA sacensību mačus.

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/media-releases...

     [+] [-]

, 2021-09-21 22:00, pirms 3 gadiem
Slimi tie melnie...

  +1 [+] [-]

, 2021-09-22 00:15, pirms 3 gadiem
Ungārijai jau EČ laikā piesprieda sodu ar skatītāju liegumu nākamajās vienā vai divās spēlēs, nez kāpēc tas netika izpildīts. Iespējams, ka UEFA un FIFA sodi tomēr atšķiras!