Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

FIFA neizslēdz kompensāciju izmaksu PK rīkošanā cietušajiem strādniekiem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

FIFA neizslēdz kompensāciju izmaksu PK rīkošanā cietušajiem strādniekiem
Stadions 974 Katarā. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) neizslēdz kompensāciju izmaksu 2022.gada Pasaules kausa rīkošanā cietušajiem strādniekiem, tiekoties ar Eiropas Padomi, atzīmēja FIFA ģenerālsekretāra vietnieks Alasdairs Bels.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīra saimniece tiek kritizēta par viesstrādnieku sadzīves apstākļiem valstī. Katara dažus no apvainojumiem noraida un uzsver, ka tiek veiktas reformas, bet cilvēktiesību aizstāvju grupas apgalvo, ka tai bijis iespējams darīt vairāk situācijas uzlabošanā.

Bels tikšanās laikā pauda, ka ir svarīgi, lai visiem cietušajiem kaut kādā veidā tiktu atlīdzināts un organizācija ir ieinteresēta šī jautājuma risināšanā. Tajā pat laikā Bels teica, ka šādu kompensējošu mehānismu ieviešana prasa rūpīgu kontroli un skaidru struktūru.

Simtiem tūkstošu imigrantu no Ugandas, Kenijas, Bangladešas un Pakistānas devās uz Kataru pēc tam, kad Tuvo Austrumu valstij tika piešķirts 2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs. 2021.gada vidū aptuvenais strādnieku skaits bija 2,1 miljons.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-10-14 17:49, pirms 2 gadiem
Tas būtu tikai normāli. Bet FIFAi būtu jāpārdomā pasaules līmeņa sporta notikumu nodošanu autoritāru valdnieku rīcībā. Nauda ir forša lieta, bet dažādi fanu irobežojumi, turnīra pabeigšana nedēļu pirms Ziemassvētkiem u.c. iemesli šo PK padarīs diezgan atšķirīgu no citiem.

     [+] [-]

, 2022-10-14 18:13, pirms 2 gadiem
Jānis piekauj Pēteri...
Pēteris prasa kompensāciju no Miķeļa...

kaut kā tā?

bet nu lai FIFA tagad padalās ar korumpēto naudu, ja reiz tādiem uzticēja futbola čempionātu...

     [+] [-]

, 2022-10-14 18:19, pirms 2 gadiem
Gatis rakstīja: Jānis piekauj Pēteri...
Pēteris prasa kompensāciju no Miķeļa...

kaut kā tā?

bet nu lai FIFA tagad padalās ar korumpēto naudu, ja reiz tādiem uzticēja futbola čempionātu...
Tieši tā! Pašiem nākas uzņemties atbildību.

     [+] [-]

, 2022-10-14 23:49, pirms 2 gadiem
Nevaru saprast, ko tie divi miljoni melnstrādnieku tur darīja?

     [+] [-]

, 2022-10-15 08:59, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Nevaru saprast, ko tie divi miljoni melnstrādnieku tur darīja?
man arī izklausās daudz, bet droši vien infrastruktūras pietika ko būtvēt. Neizslēdzu, ka slikto apstākļu dēļ bija liela kadru manība.

     [+] [-]

, 2022-10-16 10:20, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Tas būtu tikai normāli. Bet FIFAi būtu jāpārdomā pasaules līmeņa sporta notikumu nodošanu autoritāru valdnieku rīcībā. Nauda ir forša lieta, bet dažādi fanu irobežojumi, turnīra pabeigšana nedēļu pirms Ziemassvētkiem u.c. iemesli šo PK padarīs diezgan atšķirīgu no citiem.
Monako, Kīna, Singapūra, AAE, utt arī ir autoritāras.
Turklāt, D-koreja par āzijas drakonu un bagātu valsti palika arī viena diktatora valdīšanas laikā.
diktatūra ir daudz labāka par demokrātiju. Diktatūrai ir viens mīnuss - var gadīties, ka diktators sajūk prātā.
Arī Latvijai vajadzīgs diktators uz gadiem 20, lai te visu savestu kārtībā. Tad var atkal izveidot tirgu, ko sauc par saemu.

     [+] [-]

, 2022-10-16 10:30, pirms 2 gadiem
turpinājums komentāram.
Demokrātija - ir kad debilie ievēl citus debilos. Jo tautas vairākums ir debili. Gudru cilveku ir mazāk par neizglītotiem. Arī veiksmīgu ir mazāk par melnstrādniekiem.
Un tādi melnstrādnieki ievēl tādus pašus muļķus.
Demokrātija laba būtu, ja tiktu ievērota katra pilsoņa vērtība. Piemēram, piedzimstot katram cilvēkam ir 5 balsis. Noziedziniekiem ,cilvēkiem bez izglītības, bez bērniem, pensionāriem, utt. ņemas pa vienai balsij nost. Bet tiem, kuri maksā daudz nodokļus, ir izglītoti, utt - vairākas balsis klāt.
Tad bomžs narkomāns savu vienu balsi par kaut ko, bet ārsts uzreiz 10.