Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Ukrainas cīņa pret Skotiju par Pasaules kausu pārcelta uz 1. jūniju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ukrainas cīņa pret Skotiju par Pasaules kausu pārcelta uz 1. jūniju
Andrijs Kravčenko un Oleksandrs Zinčenko. Foto: PA

FIFA un UEFA vienojušās, ka Pasaules kausa kvalifikācijas playoff spēle starp Ukrainas un Skotijas futbola izlasēm norisināsies 1. jūnijā Glāzgovā.

Ukraina savā apakšgrupā palika aiz 2018. gada čempiones Francijas un nodrošināja dalību pārspēlēs, lai turpinātu cīnīties par ceļazīmi uz Pasaules kausu. Mačam pret Skotiju vajadzēja norisināties marta beigās, taču Krievijas iebrukums Ukrainā lika maču pārcelt uz vēlāku laiku.

Tagad panākta vienošanās, ka spēle norisināsies 1. jūnijā Glāzgovā. Dueļa uzvarētāja četras dienas vēlāk dosies uz Kārdifu, lai spēkotos pret Velsu. Tikai viena no šīm trim izlasēm iegūs biļeti uz Katarā paredzēto Pasaules kausu, kas sāksies novembrī. Izlozē jau noteikts, ka būs jāspēlē vienā grupā ar Angliju, ASV un Irānu.

Marta izskaņā playoff ceļā biļetes jau ieguva Polijas un Portugāles valstsvienības.

Ukraina pasaules kausā spēlējusi tikai vienu reizi – 2006. gadā Vācijā izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, kurā ar 0:3 tika zaudēts topošajai čempionei Itālijai. Arī Eiropas čempionātā labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls – 2020. gada vasarā ar 0:4 nācās piekāpties angļiem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/fifa-wo...