Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

FIFA pārceļ Ukrainas un Skotijas spēli cīņā par PK ceļazīmi

Rolands Eliņš

FIFA pārceļ Ukrainas un Skotijas spēli cīņā par PK ceļazīmi
Foto: imago images/Vitalii Kliuiev/Scanpix

FIFA piekritusi Ukrainas Futbola federācijas aicinājumam pārcelt Ukrainas un Skotijas izlašu gaidāmo spēli par vietu Pasaules kausa finālturnīrā, kas nozīmē, ka nāksies pārcelt arī pārspēļu finālu, kas ietekmēs Velsas-Austrijas spēles uzvarētāju.

Ukrainas izlasei 24. martā bija paredzēta spēle pret Skotiju pārspēlēs par vietu PK finālturnīrā. Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā dēļ šīs valsts futbola federācija aicināja FIFA pārcelt spēli uz vēlāku laiku.

FIFA tam devusi piekrišanu, un, lai arī jauns datums oficiāli vēl nav nozīmēts, tiek norādīts, ka ticamākais variants būtu spēles aizvadīšana nākamajā izlašu logā jūnijā, kad paredzētas Nāciju līgas spēles. Skotijai un Ukraina savstarpēja spēle kalendārā paredzēta arī Nāciju līgā septītajā jūnijā.

Ukrainas un Skotijas spēles uzvarētāja par vietu finālturnīrā aizvadīs maču pret Velsas-Austrijas spēles uzvarētāju, un attiecīgi arī šis pārspēļu fināls ticis pārcelts uz vēlāku laiku.

Skotijas Futbola asociācijas vadība iepriekš bija paudusi atbalstu Ukrainai un izteikusi gatavību par spēles pārcelšanu.

Ukrainas izlases iepriekšējos sasaukumos liela daļa spēlētāju bija no vietējās līgas, kuras izspēli šobrīd apturējis Krievijas sāktais karš.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...