Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Mesi sašutis: ''Stadionā bijām vairāk nekā stundu, viņi varēja pateikt arī pirms spēles''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mesi sašutis: ''Stadionā bijām vairāk nekā stundu, viņi varēja pateikt arī pirms spēles''
Lionels Mesi. Foto: AP/Scanpix

Sašutumu pēc Brazīlijas varas iestāžu apturētās spēles starp Brazīliju un Argentīnu 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā Dienvidamerikas zonā pauda gan komandu spēlētāji, gan treneri un federāciju vadītāji. Lielākā kritika tika vērsta uz faktu, ka spēli varēja arī nesākt.

Svētdien 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēli Dienvidamerikas zonā nepabeidza Argentīnas un Brazīlijas izlases. Vietējās varas iestādes neilgi pirms mača pieprasīja, lai četri Argentīnas izlases spēlētāji nekavējoties dotos karantīnā, jo pārkāpuši ieceļošanas un karantīnas noteikumus. Viņi, nebūdami Brazīlijas pilsoņi, neesot norādījuši, ka iepriekšējo 14 dienu laikā bijuši Lielbritānijā, kas nozīmētu obligātu karantīnu un attiecīgi spēles izlaišanu. Argentīna prasību neizpildīja un Brazīlijas varas iestādes ieradās laukumā konstatēt faktu, pēc kā spēle tika pārtraukta. Četri futbolisti bija - Birmingemas "Aston Villa" spēlētāji Emiljano Martinesu un Emiljano Buendiju un Londonas "Tottenham" futbolisti Kristianu Romero un Džovani Lo Selso.

Pēc spēles tieši Brazīlijas varas iestādes saņēma lielāko kritiku no spēlē iesaistītajiem. ''Kāpēc tika sākta spēle un pēc piecām minūtēm apstādināta? Mēs stadionā bijām vairāk nekā stundu, viņi varēja mums pateikt pirms spēles,'' kritisks par notikumiem bija Argentīnas līderis Lionels Mesi. ''Notiekošais padarīja mani bēdīgu. Nemeklēšu vainīgos, taču šis nebija īstais brīdis šādiem notikumiem. Vēlējamies izbaudīt spēli starp labākajiem pasaulē, nevis noslēgt to šādi. Kā treneris aizstāvēšu savus spēlētājus. Ja kāds nāk un saka, ka kādu spēlētāju vajag deportēt, tad to neļaušu, jo pirms spēles neviens mums neteica, ka nevarēsim spēlēt,'' Mesi piebalsoja Argentīnas izlases galvenais treneris Lionels Skaloni.

Kritisks pret savas valsts veselības speciālistiem bija arī Brazīlijas Futbola konfederācijas prezidents Ednaldo Rodrigess: ''Atvainojos visiem sporta līdzjutējiem pasaulē, kuri vēlējās redzēt šo spēli. Visu cieņu veselības institūcijām, taču viņi varēja šo atrisināt ātrāk un negaidīt spēles sākumu.''

Brazīlijas varas iestādes izplatīja paziņojumu, skaidrojot notikušo: ''Pēc tikšanās ar veselības institūciju darbiniekiem un pēc pasu pārbaudes tika nolemts, ka četri iesaistītie spēlētāji neizpilda nosacījumus iekļūšanai Brazīlijā. Ieceļotāji no Lielbritānijas, Dienvidāfrikas, Ziemeļīrijas un Indijas uz Brazīliju šobrīd ceļot nevar. Viņi ieradās Brazīlijā no Venecuēlas. Saņēmām neoficiālas ziņas, ka šie ceļotāji norādījuši nepareizus datus.''

Plānots, ka spēles tiesneši iesniegs savu ziņojumu FIFA Disciplinārajai komitejai, kura lems par tālākajiem soļiem šajā lietā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/brazil-...

  -4 [+] [-]

, 2021-09-06 12:34, pirms 3 gadiem
lai priecājas, ka nepiemēro kriminālsodu par apzinātu noteikumu pārkāpšanu un nepatiesu ziņu sniegšanu

  +1 [+] [-]

, 2021-09-06 13:31, pirms 3 gadiem
pamuļķi brazīļi. Argentīnas izlase atradās Brazīlijā 3 dienas - un tikai pēc spēles sākuma beidzot apjēdza, ka pamatā ir 3 EPL komandas spēlētāji? veica padziļinātu izmeklēšanu (nevarēja laikam google atvērt pēdējo Hotspurs vai Villas spēles atskaiti) galvenais, ka CONMEBOL bija apstiprinājis, ka visi trīs var piedalīties, jo ievēro komandas "burbuļa" izolāciju. bet nu brazīļi izdomāja, ka pajāt uz tiem federācijas noteikumiem - mums savējie ir svarīgāki. klauni.

     [+] [-]

, 2021-09-06 14:06, pirms 3 gadiem
Iespējams tamdēļ man naktī tika 2x zvanīts no Argentīnas. Labi, ka gulēju un necēlu klausuli

  +1 [+] [-]

, 2021-09-06 14:52, pirms 3 gadiem
riebeklis2000 rakstīja: Iespējams tamdēļ man naktī tika 2x zvanīts no Argentīnas. Labi, ka gulēju un necēlu klausuli
Jā iespējams. būtu pacēlis, būtu atsākuši

     [+] [-]

, 2021-09-06 15:20, pirms 3 gadiem
farss nevis sports!!!