Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

7. un 8.grupa: Serbijai un Itālijai iespēja nodrošināt pirmo vietu

Agris Suveizda

7. un 8.grupa: Serbijai un Itālijai iespēja nodrošināt pirmo vietu
Vai Serbijas karogs augstu plīvos arī pēc spēles?
Foto: AFP

Šodien norisināsies kārtējās Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēles. Eiropas zonas 7. un 8.grupā Serbija savā laukumā uzņems Rumāniju, bet Īrija ļoti svarīgā mačā tiksies ar Itāliju.

Serbiem iespēja nodrošināt pirmo vietu

Ļoti izšķirošs mačs norisināsies Serbijā, kur mājinieki uzņems Rumāniju. Ja serbu futbolisti izcīnīs uzvaru, ceļazīmes uz DĀR būs jau rokā. Tiesa, teorētiski Serbijai pirmā vieta var tikt atņemta, jo FIFA draudēja, ka, ja nekārtības tribīnēs un ārpus tām atkārtosies, iespējams, tās pārvērtīsies punktu zaudējumā.

Savukārt Francijas izlase, kas vēl teorētiski var apsteigt Serbiju, šovakar savā laukumā tiksies ar Fēru salām. Tā kā par šo spēli interese nav diez ko liela, tā norisināsies Guingāmas stadionā, kur ir tikai "nieka" 18 tūkstošu vietu (divreiz vairāk kā visā pilsētā iedzīvotāju!). Daļēji zemā publikas interese izskaidrojama ar Fēru salu (ne)spēku, taču būtisks faktors ir arī ārkārtīgi vājais izlases sniegums. Potenciāla ziņā nav šaubu, ka Francija ir starp pasaules "Top" izlsēm, taču Raimona Domeneka vadībā tā ne tuvu nespēj izmantot savu potenciālu. Izlase un treneris (jo īpaši treneris) tiek bargi kritizēta, tomēr Francijas Futbola federācija devusi Domenekam ievērojamu uzticamības kredītu. Šovakar Francijas sastāvā nespēlēs tās līderis Frenks Riberī, uzlēcošā zvaigzne Joans Gorkufs, kā arī Samirs Nasri. Iepriekšējā spēlē pret Fēru salām Francija izmocīja uzvaru ar 1:0. Toreiz vienīgos vārtus guva Andrē Pjērs Žinjaks.

7. grupa

VIzlase SVAP
1.Serbija8+1019
2.Francija8+215
3.Austrija8011
4.Lietuva8-19
5.Rumānija8-39
6.Fēru salas8-84

Īrijas pēdējā iespēja

Viens no šodienas centrālajiem mačiem norisināsies Īrijā. Tajā ne tikai savā starpā tiksies divas pietiekami spēcīgas izlases - Īrija un Itālija -, bet arī spēles likme ir ļoti augsta. Neizšķirta un uzvaras gadījumā Itālija nodrošinās pirmo vietu grupā un vietu arī Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Ja uzvarēs mājinieki, īriem vēl saglabāsies teorētiskas izredzes uz pirmo pozīciju grupā. Tiesa, tad īriem jācer uz brīnumu - Itālijas uzvaras zaudējumu vai neizšķirtu mājās pret Kipru. Īrijas izlasei sāpīgs zaudējums ir pussargu līnijā, jo savainojuma dēļ nespelēs "Fulham" futbolists Damjens Dafs. Savukārt Itālijai laukumā nedosies centra aizsargs Fabio Kanavaro.

Bulgārijas izlase, kas arī turpina cerēt uz brīnumu - 2.vietu - izbraukumā tiksies ar Kipru. Protams, favorītes lomā būs bulgāri, taču Kipra allaž ir spēcīga savā laukumā. Interesants būs arī divu "mazo" komandu duelis Gruzijā - Gruzija pret Melnkalni. Astotā grupa uz citām apakšgrupām izceļas ar lielo neizšķirtu skaitu - no 24 spēlēm 11 noslēgušās neizšķirti. Cik neizšķirtu būs šovakar/

8. grupa

VIzlase SVAP
1.Itālija8+1020
2.Īrija8+416
3.Bulgārija8+311
4.Kipra8-46
5.Melnkalne8-65
6.Gruzija8-73

Vairāk par situāciju 1., 2. un citās grupas lasi šeit:
Cīņa par PK2010 finālturnīru finiša taisnē

Izmantotie resursi:
fifa.com
skysports.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja