Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Brazīlija piedāvā Titem jaunu līgumu, Jerro neturpinās darbu Spānijas izlasē

Rolands Eliņš

Brazīlija piedāvā Titem jaunu līgumu, Jerro neturpinās darbu Spānijas izlasē
Tite
Foto: AFP/Scanpix

Par spīti izkrišanai Pasaules kausa ceturtdaļfinālā Brazīlijas Futbola federācija vēlas, lai Tite paliktu galvenā trenera amatā un likusi viņam priekšā līgumu uz nākamo Pasaules kausa ciklu, proti, līdz 2022. gadam. Titem esot palūdzis divu nedēļu apdomas laiku, vēsta Brazīlijas mediji. Savukārt Spānijas izlases galvenā trenera vietas izpildītājs Fernando Jerro izvēlējies neatgriezties darbā federācijā.

Brazīlijas Futbola federācija jau pirms finālturnīra sākuma bija ļoti apmierināta ar galvenā trenera Tites darbu, un federācijā jau iepriekš bija atbalsts tam, lai galvenā trenera pozīcijā beidzot būtu lielāka stabilitāte. Kopš 2010. gada Brazīlijas izlasē bijuši pieci galvenie treneri, bet visā Brazīlijas vēsturē neviens treneris nav vadījis izlasi ilgāk par četriem gadiem.

Tagad šāda iespēja ir dota Titem, kurš darbā stājās 2016. gadā. Brazīlijas medijs „Globo” vēsta, ka viņam piedāvāts līgums uz nākamo ciklu, neskatoties uz to, ka Brazīlija arī šo Pasaules kausu pabeidza bez galveno mērķu piepildīšanas, proti, nemaz netiekot pusfinālā, jo ceturtdaļfinālā ar 1:2 tika atzīts Beļģijas pārākums.

57 gadus vecais Tite vēl nesteidzas sniegt atbildi vai atklāt savus nākotnes nolūkus un sarunās ar medijiem norādījis, ka nebūtu pareizi tagad sākt runāt par savu līgumu tik drīz pēc Pasaules kausa beigām. Tite esot palūdzis Brazīlijas federācijai pāris nedēļu apdomas laiku.

Tites vadībā Brazīlija 26 spēlēs izcīnījusi 20 uzvaras un cietusi tikai divus zaudējumus.

Tikmēr amatu atstājis Spānijas Futbola federācijas sporta direktors Fernando Jerro, kurš šajā Pasaules kausā pildīja galvenā trenera pienākumus. Jerro sporta direktora amatā bija kopš pagājušā gada novembra, bet viņa vadībā Spānijas izlase izgāzās astotdaļfinālā pret Krieviju un izstājās.

Jau pirms čempionāta bija paredzēts, ka Jerro būs tikai īslaicīgs PK priekšvakarā atlaistā Lopetegi sekotājs un pēc tam atgriezīsies sporta direktora amatā, taču viņš izvēlējies to nedarīt. Kā norādīts federācijas oficiālajā paziņojumā, Jerro vēlas izmēģināt savus spēkus citos apstākļos.

Izmantotie resursi:
https://oglobo.globo.com/esportes/c...
https://t.co/UjPrVMRHHa

  +1 [+] [-]

, 2018-07-08 14:24, pirms 6 gadiem
Jerro kādreiz izcils spēlētājs, veiksmi viņam.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-08 15:41, pirms 6 gadiem
Jerro kādreiz izcils spēlētājs,bet tas nenozīmē ,ka viņš var būt izcils treneris !!! Tas attiecas uz ļoti daudziem izciliem spēlētājiem. Tas neattiecas uz Maradonnu,viņš ir āksts,ne treneris !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja