Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Turku kapracis Šabala jau pametis Rumāniju un atgriezies Polijas 1. līgā

Agris Suveizda

Turku kapracis Šabala jau pametis Rumāniju un atgriezies Polijas 1. līgā
Valērijs Šabala. Foto: gksbelchatow.com

Polijas futbola klubs Belhatuvas GKS savā mājaslapā paziņojis par 26 gadus vecā latviešu uzbrucēja Valērija Šabalas pievienošanos komandai.

Iepriekšējā sezonā ar Marijampoles "Sūduvu" kļuvis par Lietuvas vicečempionu, šā gada sākumā Šabala parakstīja līgumu ar Rumānijas futbola leģendai Georgem Hadži piederošo klubu Konstancas "Viitorul". Pēdējo spēli tā rindās Šabala gan aizvadīja 12. februārī un, komandai pastiprinot uzbrukuma līniju, izbeidza līgumu pēc abpusējas vienošanās. Rumānijā Šabala aizvadīja piecas spēles un tikai vienreiz izgāja sākumsastāvā. Kopš 12. februāra "Viitorul" nav zaudējusi četrās spēlēs pēc kārtas un Rumānijas augstākajā līgā ieņem 11. vietu.

Belhatuvas GKS, kurā 2014. gadā spēlēja Daniils Turkovs, nav uzvarējusi desmit spēlēs pēc kārtas, iepriekšējo panākumu svinot 13. novembrī, un Šabalas misija būs palīdzēt klubam palikt Polijas otrajā spēcīgākajā līgā. Šobrīd GKS tajā ieņem pēdējo vietu un nākamo spēli aizvadīs sestdien pret Lodzas LKS. Šabala Polijas 1. līgā agrāk jau ir spēlējis "Legnica" un "Podbeskidzie" komandās, kopumā 86 spēlēs gūstot 26 vārtus. 2018./19. g. sezonā Šabala ar 12 vārtiem 33 mačos kļuva par līgas labāko snaiperi. Vladislavs Gutkovskis tajā sezonā guva deviņus vārtus.

Šabala Latvijas izlasē debitēja 18 gadu vecumā, 2013. gada maijā saņemot izsaukumu no galvenā trenera Aleksandra Starkova, un jau savā otrajā spēlē, ejot uz maiņu, izcēlās ar diviem vārtiem pret Turciju, kaldinot atspēlēšanos no 1:3. Trijos mačos turkiem Šabala ir iesitis četrus vārtus. Izlasē Šabala pavisam ir aizvadījis 53 spēles un guvis 12 vārtus, kas viņu labāko snaiperu sarakstā ierindo augstajā astotajā pozīcijā. Izlasē Šabala nav spēlējis kopš 2019. gada septembra, kad komandu vēl trenēja Slaviša Stojanovičs.

Tikmēr cits aģenta Aleksandra Čekulajeva klients Rendijs Šibass karjeru turpinās Zviedrijas 3. spēcīgākajā līgā "Dalkurd". Informācijai par līguma parakstīšanu drīzumā jābūt oficiālai. "Mettas" rindās Virslīgā aizvadījis 121 spēli un guvis piecus vārtus, Šibass šoziem pievienojās Virslīgas debitantei "Noah Jurmala", kura gan beigās sezonai nemaz netika pielaista. 23 gadus vecais futbolists var spēlēt malējā pussarga un malējā aizsarga pozīcijās.

Izmantotie resursi:
https://www.gksbelchatow.com/aktual...

  -3 [+] [-]

, 2021-03-30 15:23, pirms 3 gadiem
Jāteic, ka šajā izlases modelī Šabalam vietas nav. Četri vārti trijos mačos vienkārši ir par maz!

  +5 [+] [-]

, 2021-03-30 15:28, pirms 3 gadiem
Vēl viens pierādījums, ka reti kurš mūsējais spēj konkurēt labā ārzemju klubā/līgā, jo viņi vienkārši nespēj izturēt konkurenci, jo savā karjerā Latvijā konkurenci nemaz nav piedzīvojuši.

Nebrīnīšos, ka vasarā vainākamziem Šabala atgriezīsies Latvijā.

  +9 [+] [-]

, 2021-03-30 15:39, pirms 3 gadiem
Šitais klubus maina biežāk nekā sit golus

     [+] [-]

, 2021-03-30 15:48, pirms 3 gadiem
Jaunāks un ātrāks jau nepaliek. Tomēr ceru vēl ieraudzīt Šabalu izlasē, patīk viņa cīņasspars.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-30 15:54, pirms 3 gadiem
Viņš ir vienīgais uzbrucējs kurš manuprāt pietrūkst izlasei.
Izlsē goli bija salīdzinoši bieži skatoties uz citiem talantiem Uldriķis, Kara, utt

  -2 [+] [-]

, 2021-03-30 15:58, pirms 3 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Vēl viens pierādījums, ka reti kurš mūsējais spēj konkurēt labā ārzemju klubā/līgā, jo viņi vienkārši nespēj izturēt konkurenci, jo savā karjerā Latvijā konkurenci nemaz nav piedzīvojuši.

Nebrīnīšos, ka vasarā vainākamziem Šabala atgriezīsies Latvijā.
Kurs seit vinu vispar grib? Piedodiet, bet Polijas 1. liga ir krietni zem Virsligas, vismaz sogad noteikti.

     [+] [-]

, 2021-03-30 16:15, pirms 3 gadiem
autors šodien vislaik joko, bet sakarīgi

     [+] [-]

, 2021-03-30 16:43, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Kurs seit vinu vispar grib? Piedodiet, bet Polijas 1. liga ir krietni zem Virsligas, vismaz sogad noteikti.
Šabala Virslīgā gandrīz visiem klubiem būtu ļoti noderīgs papildinājums. Pat lielajiem Rīgas klubiem viņš noderētu, jo dažās spēlēs mierīgi varētu aizsist vietējo spēlētāju vietu uz laukuma.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-30 16:54, pirms 3 gadiem
LAbāks jau par Uldriķi, Krolli un D.Ikaunieku būtu

     [+] [-]

, 2021-03-30 17:23, pirms 3 gadiem
Tieši domāju , kur šis klejotājs būtu noderīgs. Piekrītu, kad viņam jābeidz klejot pa pus sezonai kkur pa arzemēm un jāatgriežas Latvijā. Rīga, Valmiera noteikti nē. Diez vai arī RFS un Liepājai 😆 vienīgais Ventspilī būtu uz urrā , ja pats vēletos.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-30 17:49, pirms 3 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Šabala Virslīgā gandrīz visiem klubiem būtu ļoti noderīgs papildinājums. Pat lielajiem Rīgas klubiem viņš noderētu, jo dažās spēlēs mierīgi varētu aizsist vietējo spēlētāju vietu uz laukuma.
Nu gan tu stasti pasakas. Vai tu vari iedomaties, ka RIga, RFS, Liepaja vai valmiera parakstitu Sabalu? Viniem pasiem ir 2x labaki uzbruceji. Kas vel? Spartaks? - Sabala neatbils vinu profilam, Metta? Domajams, ka ne. Daugavpils, varbut, bet nu tas ari viss. Ir iemesls kapec vins Rumanija tik atri pazuda...un Lietuva pilnigi neko neparadija ari, tad Virsliga, kura ir vel specigaka par Lietuvu vinu gribetu katrs klubs? Ta nu gan nebutu. Var dabut labakus un letakus arzemniekus. Iedomajies, ka Rigas klubi nosedinatu Ramosu vai Lemajicu uz solina, lai Sabala varetu spelet

  -1 [+] [-]

, 2021-03-30 17:59, pirms 3 gadiem
fagcentrs rakstīja: LAbāks jau par Uldriķi, Krolli un D.Ikaunieku būtu
Ir gruti gut vartus spele, kura mums nav bumba un pretinieki vislaik uzbruk. Ari Messi aizejot uz Argentinas izlasi ta ari neko neparadija...slikts futbolists? Protams, ka ne. Futbols ir komandas spele un uzbrucejam vajag lai kads iesak uzbrukumus. Ir iemesls, kapec Sabala nevar nostiprinaties NEVIENA kluba ilgak par sezonu un vislaik nak uz mainu, nevis spele pamatsastava. Skonto laikos skaitijas talantigs, bet ta karjiera kautkur aizgajusi pa pieskari.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-30 18:06, pirms 3 gadiem
Vienīgais pozitīvais ir faktā, ka darbu vienmēr atrod.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-30 18:54, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: Ir gruti gut vartus spele, kura mums nav bumba un pretinieki vislaik uzbruk. Ari Messi aizejot uz Argentinas izlasi ta ari neko neparadija...slikts futbolists? Protams, ka ne. Futbols ir komandas spele un uzbrucejam vajag lai kads iesak uzbrukumus. Ir iemesls, kapec Sabala nevar nostiprinaties NEVIENA kluba ilgak par sezonu un vislaik nak uz mainu, nevis spele pamatsastava. Skonto laikos skaitijas talantigs, bet ta karjiera kautkur aizgajusi pa pieskari.
piekrītu

     [+] [-]

, 2021-04-03 02:09, pirms 3 gadiem
Staigulis