Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Leģionāriem klājies dažādi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

eSports.lv piedāvā apkopojošu ieskatu un vērtējumu, kā 2007. gadā klājies Latvijas futbolistiem, kas spēlēja ārzemēs.

Aleksandrs Koliņko.
Turpināja spēlēt Kazaņas klubā “Rubin”. Ja 2006. gadā Aleksandrs vēl brīžiem zaudēja vietu pamatsastāvā, tad šogad viņš bija neapstrīdams komandas pirmais numurs (spēlēja 27 no 30 mačiem, dažus izlaida savainojuma dēļ). Aizvadīja praktiski visas spēles Krievijas Premjerlīgā, kas, protams, dod neatsveramu pieredzi. Klubam gan tik labi negāja – pēc 5. vietas 2006. gadā, šogad nācās samierināties ar 10. pozīciju. Arī Eirokausi “Rubin” neizvērtās veiksmīgi – Intertoto kausa izcīņā tika pārvarēta 2. kārta (Kazaņas komanda sāka no šīs stadijas), bet izšķirošajā 3. kārtā par iekļūšanu UEFA kausa izcīņā piekāpās Austrijas “Rapid” (1:3 un 0:0).

Koliņko ieraksti savā futbolista CV ir ļoti spēcīgi, tomēr bažas rada fakts, ka pēc šīs sezonas “Rubin” iegādājies vārtsargu Kozko (pirms vairākiem gadiem jau bijis šajā komandā) un grūti iedomāties, ka viņam būtu paredzēta tikai otrā vārtsarga loma. Lai nu kā – tik pieredzējušam un meistarīgam vārtsargam kā Koliņko nebūtu jāsēž uz rezervistu soliņa – “Rubin” vai kādā citā klubā, bet Koliņko ir jāspēlē.
Autora vērtējums (piecu zvaigznīšu vērtējumā, vērtējums balstīts uz 2007. gada sekmēm ārzemēs) - ****

Andrejs Prohorenkovs.
Pirmo pusgadu pavadīja Spānijas 3. līgas komandā "Racing Ferrol". Klubam veicās tik labi, ka tas spēja iekļūt 2. līgā. Prohorenkovam spēles laiks bija liels (kopā nospēlēja 1000 minūtes jeb gandrīz 17 stundas 15 spēlēs), taču neguva nevienus pašus vārtus... Komandas līdzjutēji internera forumā pat apgalvoja, ka tas ir visu laiku sliktākais "Racing Ferrol" leģionārs. Pēc komandas iekļūšanas 2. līgā klubs Prohorenkovu nepaturēja, un viņš pārcēlās uz Grieķijas 1. līgas klubu "Ionikos", kur klājās jau nedaudz labāk. Astoņās spēlēs Prohorenkovs ir iesitis divus vārtus.
Vērtējums - *

Deniss Romanovs.
No visiem mūsu ārzemniekiem Romanovs ir vienā no spēcīgākajiem klubiem – Rumānijas “Dinamo” no Bukarestes. Šī komanda pavasarī pārliecinoši kļuva par čempioni un izrādīja nopietnu pretestību Romas “Lazio” cīņā par iekļūšanu Čempionu līgas grupu turnīrā (1:1 un 1:3). Jaunajā sezonā “Dinamo” Rumānijas čempionātā šobrīd atrodas 6. vietā pēc 19 no 30 kārtām.

Tiesa, visās šajās komandas sekmēs Romanovs praktiski nepiedalās, bet gan deldē rezervistu soliņu, kas arī ir saprotams, jo ļoti stabils pamatvārtsargs ir Rumānijas izlases galvenais vārtu sargātājs Lobonts. Gada beigās parādījas informācija, ka Romanovs varētu pārcelties uz Krieviju – jebkurā gadījumā Romanovu neapmierina rezervista statuss, un viņš ziemas periodā mēģinās atrast sev jaunu klubu.
Vērtējums - bez vērtējuma

Edgars Gauračs.
Jauns spēlētājs, kuram viss vēl ir priekšā, ja vien pats darīs visu iespējamo. Pagājušās sezonas beigās, kad jau bija skaidrs, ka "Ascoli" būs jāpamet Itālijas A Sērija, viņš tika pieteikts divām šī turnīra spēlēm, laukumā gan neizejot. Šo sezonu Gauračs sāka "Ascoli" dublieru komandā, kurā viņš sevi apliecināja no labākās puses. Gauračs četrās čempionāta spēlēs iesita trīs vārtus (vēl vienus dublieru kausa izcīņā) un tika izsaukts uz galveno komandu. Vairākus mačus pēc kārtas Gauraču pieteica B Sērijas spēlēm, taču laukumā galvenās komandas sastāvā viņam tā arī nav izdevies iziet. Toties dublieru komandā Gauračs spēlē pamatsastāvā, bet pati vienība savā turnīrā atrodas pārliecinošā 1. vietā.
Vērtējums - ***

Igors Stepanovs.
Janvārī notika labs pavērsiens Stepanova karjerā – no “Jūrmalas” izdevās pārcelties uz spēcīgā Dānijas čempionāta komandu “Esbjerg”. Gan klubam, gan pašam Stepanovam 2006./07. sezonas otrā puse izvērtās veksmīga, tika izcīnītas vairākas labas uzvaras (piemēram, pār čempioniem “Kobenhavn” ar 2:1) un turnīra finišā 7. vieta 12 komandu konkurencē. Diemžēl jaunā sezona izvērtusies pagalam neveiksmīga – savainojuma dēļ Stepanovs “Esbjerg” nav spēlējis gandrīz pusgadu. Pēdējo maču klubā Stepanovs aizvadījis 5. augustā (4. kārtas mačs). Savainojums tagad ir izārstēts, taču Dānijas čempionātā ir ziemas pārtraukums. Klubam šobrīd 8. vieta pēc 18 no 33 kārtām.
Vērtējums - **

Juris Laizāns.
Šo gadu pavadīja Krievijas Premjerlīgas jaunpienācēju komandā “Kuban” no Krasnodaras. Bija brīdis, kad Laizāns netika sastāvā, taču kopumā sezonu var uzskatīt par pietiekami veiksmīgu – izspēlējās diezgan daudz, 24 spēlēs no 30 un izcēlās individuāli - četri gūti vārti (nevienam kluba spēlētājam nebija vairāk), vieni no tiem ļoti skaistā stilā pret nākamajiem čempioniem Sanktpētrburgas “Zenit”. Īpaši jāizceļ fakts, ka šogad Laizāns ievērojami progresējis soda sitienu izpildīšanas ziņā. Mūsdienu futbolā standartsituācijas ir ļoti svarīgs elements, un Laizāna soda sitieni šogad allaž bijuši ļoti bīstami. Tāpat jāatzīmē, ka Krievijā izkarot vietu pamatsastāvā leģionāriem nav viegli - to skaits ir limitēts un laikam jau nav jāstāsta, cik bagātīgi krievu klubi iepērk brazīliešus, argentīniešus, korejiešus, kamerūniešus utt.

Diemžēl “Kuban” nedaudz pietrūka, lai noturētos Premjerlīgā. Komanda beigās finišēja 15. vietā 16 klubu konkurencē, kad nozīmē to, ka “Kuban” nākamsezon jāspēlē 1. divīzijā. Laizāns ar šādu likteni samierināties nevēlas un meklē sev jaunu komandu.
Vērtējums - ***

Kaspars Gorkšs.
Noteikti veiksmīgākais un visstraujāk progresējušais mūsu leģionārs. Kamēr viņa pārstāvētais “Blackpool” spēlēja “League One” čempionātā (Anglijas 3. līgā), tikmēr gāja kā pa viļņiem – dažreiz Kaspars aizvadīja vairākas spēles pēc kārtas un pat tika ļoti atzinīgi novērtēts, taču tad atkal bija ilgāki posmi, kad treneris Saimons Greisons turēja Kasparu rezervē, ar ko latvietis izrādīja ļoti lielu neapmierinātību. Gorkšam neizdevās piedalīties arī “Blackpool” izšķirošajās spēlēs par iekļūšanu 2. līgā, ieskaitot neaizmirstamo spēli “Wembley” stadionā 59 tūkstošu skatītāju klātbūtnē pret “Yeovil” (2:0), kurā izcīnītā uzvara “Blackpool” ļāva atgriezties “Championship” (2. līgā) pēc 30 gadu pārtraukuma.

Nespēlēšana aizvadītās sezonas pēdējās spēlēs Kasparam un Latvijas līdzjutējiem noteikti jau ir aizmirsusies – kā nu ne, ja jaunajā sezonā, spēlējot augstākā līmenī, Gorkšs piedalās ikvienā spēlē, pie tam dara to lieliski. Viņš ir īsts aizsardzības balsts, labs gaisa divcīņās. Kā vienīgais aizsargs visā “Championship” līgā ir veselas trīs reizes iekļauts simboliskajā nedēļas komandā (“Team of the Week”). Šāda atzinība skaidrojama ne tikai ar labi izpildītiem tiešajiem pienākumiem aizsardzībā, bet arī vairākiem gūtajiem vārtiem. Gorkšs jaunajā sezonā ir iesitis jau četrus vārtus, visus ar galvu. Jāatzīmē divi no tiem – gūti pamatlaika un papildlaika pēdējās minūtēs Anglijas Līgas kausa izcīņas spēlē pret Anglijas Premjerlīgas komandu “Derby”. Ļoti lielā mērā pateicoties Gorkšam, “Blackpool” šajā spēlē uzvarēja un ieguva tiesības astotdaļfinālā uzspēlēt pret spēcīgo “Tottenham Hotspur”. Arī šajā mačā Gorkšs spēlēja, tiesa, “Blackpool” zaudēja ar 0:2.

Gorkša sniegums un iegūtās atzinības daudziem liek domāt, ka Gorkšs jau diezgan drīz varētu pārcelties spēlēt uz augstāku līmeni, piemēram, Anglijas Premjerlīgu. Taču pagaidām “Blackpool” cer paturēt visus savus labākos spēlētājus, arī Gorkšu, lai nosabilizētos “Championship” līgā. Ja Gorkšs turpinās iesākto, tad 2008. gadā noteikti sagaidīsim jaunus pavērsienus Kaspara karjerā.
Vērtējums - *****

Marians Pahars.
Visu gadu pavadīja Kipras trešajā spēcīgākajā komandā “Anorthosis”. 2006./07. sezonas beigas Paharam bija labas – diezgan liels spēles laiks, trīs gūti vārti (divi – čempionātā, viens – kausa izcīņā). Tāpat Pahars spēlēja “Anorthosis” sastāvā UEFA kausa izcīņā. Klubs pārvarēja divas kārtas (ļoti pārliecinoši tika apspēlēts spēcīgs Rumānijas klubs “Cluj”), bet trešajā piekāpās Anglijas Premjerlīgas klubam “Tottenham Hotspur” – Paharam atkal izdevās uzspēlēt Anglijā, uznākot uz maiņu. Izbraukumā zaudējums 1:6, savā laukumā 1:1 (Pahars atkal nāca uz maiņu). Diemžēl jaunā sezona nav iepriecinoša – tās sākumā Pahars vēl tika laukumā, bet tagad jau krietnu laiku sēž uz rezervistu soliņa. Tikmēr “Anorthosis” pēc 14 kārtām atrodas 1. vietā, apsteidzot tuvākos sekotājus par četriem punktiem.
Vērtējums - **

Māris Smirnovs.
Pirmo pusgadu kopā ar Romanovu pavadīja Rumānijas "Dinamo", taču tā kā pie spēlēšanas netika, nolēma mainīt klubu. Izvēle krita uz Polijas "Gornik Zabrze", kas šobrīd pēc 17 kārtām ar 24 punktiem atrodas 8. vietā 16 komandu konkurencē. Iepriecinoši, ka Smirnovs kluba sastāvā spēlē praktiski katrā mačā, stabili ieņemot vietu pamatsastāvā. Ir guvis arī vienus vārtus.
Vērtējums - ***

Māris Verpakovskis.
Tāpat kā 2006., arī 2007. gads mūsu izlases uzbrukuma līderim nebija pārāk veiksmīgs. Galvenokārt jau tāpēc, ka īsti nesanāca tas, kas uzbrucējam ir pats svarīgākais – pastāvīgi gūt vārtus (Spānijas čempionātā 12 spēlēs vieni vārti, Horvātijas čempionātā 13 spēlēs divi vārti). Gads sākās daudzsološi, jo Verpakovskis kļuva par pirmo latvieti, kurš spēlē Spānijas čempionātā – viņu uz 2007. gada pirmo pusgadu īrēja Madrides “Getafe”. Līdz šim tik augstā līmenī (kādā no TOP5 čempionātiem) spēlējuši vien Marians Pahars un Igors Stepanovs, pavisam minimāli arī Imants Bleidelis un Andrejs Štolcers (visi Anglijas Premjerlīgā). Pie tam arī spēles laiks Mārim nebija no mazākajiem. Verpakovskis piedalījās daudzos neaizmirstamos un ļoti plašai futbola auditorijai interesējošos mačos, taču, kā jau minēts, pats individuāli diemžēl īpaši neizcēlās. Debija “Getafe” sastāvā, uznākot uz maiņu Spānijas čempionāta spēlē, notika 7. janvārī pret pašu “Barcelona” (1:1). Verpakovskis piedalījās arī citās lieliskās “Getafe” spēlēs Spānijas čempionātā un kausa izcīņā – pret “Valencia” 4:2, pret “Osasuna” 3:0 (Mārim gūti vārti), pret “Zaragoza” 2:2, pret “Villarreal” 3:0 (gūti vārti), pret “Real Sociedad” 1:0 (pamatsastāvā). Bet pats galvenais – fantastiskais sniegums Spānijas kausa izcīņā.

Pirmajā pusfināla spēlē “Getafe” bez Verpakovska sastāvā zaudēja “Barcelona” ar 2:5, bet atbildes mačā savā laukumā, Verpakovskim spēlējot pamatsastāvā un aizvadot 66 minūtes (rezultāts tobrīd – 2:0), “Getafe” izdevās sagraut šo superklubu ar 4:0 un iekļūt finālā. Tur 23. jūnijā “Getafe” ar 0:1 zaudēja “Sevilla”, Verpakovskis spēlēja pēdējās 10 minūtes. Neskatoties uz šo zaudējumu, “Getafe” pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē nodrošināja vietu 2007./08. sezonas UEFA kausa izcīņā. Verpakovskim turpināt karjeru Spānijā gan nebija lemts – turpmāka sadarbība neizdevās, jo netika panākta vienošanās ar Verpakovska saimniekiem Kijevas “Dynamo”, tāpat arī par labu noteikti nenāca “Getafe” trenera Bernda Šustera pāriešana uz Madrides “Real”.

Otro 2007. gada pusi Verpakovskis , arī uz īres tiesībām, pavadīja Horvātijas komandā “Hajduk” no Splitas. Arī tur ar iesistajiem vārtiem pārāk labi negāja, brīžiem Māris pat netika pie spēlēšanas. Šobrīd skats uz dzīvi Verpakovskim noteikti ir pozitīvāks – pēc kluba ilgstošajām neveiksmēm Horvātijas čempionātā par “Hajduk” treneri kļuvis Roberts Jarni, kurš Mārim uzticas, un mūsu uzbrucējs diezgan īsā laika periodā guva divus vārtus un pēdējās spēlēs allaž spēlē pamatsastāvā. Žēl, ka nekādi neizdodas izrauties no Kijevas “Dynamo” važām – īres uz neilgiem laika periodiem futbolistam noteikti nedod drošības sajūtu.
Vērtējums - ***

Mihails Miholaps.
Šo gadu pavadījis Kazahstānas komandā “Shahter” no Karagandas. Sezona gan klubam, gan Miholapam bija ļoti veiksmīga. “Shahter” ieņēma 3. vietu 16 komandu konkurencē, nodrošinot dalību nākamās sezonas Eirokausos, savukārt pats Miholaps, gūstot astoņus vārtus Kazahstānas čempionātā, kļuva par rezultatīvāko savas komandas spēlētāju.

Vērtējums - ****

Pārējie.
Bez jau pieminētajiem Latvijai ir vēl virkne leģionāru, taču viņi nespēlēja tik augstā līmenī (ne augstākā par mūsu pašu Virslīgu), lai atsevišķi izceltu.

Igaunijā joprojām daudz mūsējo bija Tallinas “TVMK” komandā – aizsargs Jevgeņijs Kačanovs (30 spēles, vieni vārti), aizsargs Vladislavs Gabovs (23 spēles), pusargs Andris Kuvšinovs (astoņas spēles, vieni vārti), vārtsargs Antons Trifonovs (sešas spēles, ielaisti divi vārti). Sezonas sākumā “TVMK” komandā bija arī Viktors Dobrecovs (12 spēlēs septiņi vārti), kurš vēlāk pārcēlas uz Daugavpils “Daugavu”. Sezonas noslēgumā “TVMK” ar 79 punktiem 36 spēlēs ierindojās Igaunijas čempionāta 3. vietā.

Lietuvā spēlēja aizsargs Intars Kirhners (“Siauliai”, deviņi gūti vārti, pārsvarā ar 11 metru soda sitieniem), vārtsargs Ingus Lukovičs (arī “Siauliai”) un aizsargs Bogdans Ņesterenko (Klaipēdas “Atalantas”). “Atalantas” Lietuvas čempionāta noslēgumā ar 45 punktiem 36 spēlēs izcīnīja 6. vietu, bet “Siauliai” ar tikpat punktiem 8. vietu 10 komandu konkurencē.

Kristaps Grebis janvārī pārcēlās laimes meklējumos uz Anglijas 5. līgas komandu “Oxford”, taču pārāk labi tur neklājās un jau martā viņš Angliju pameta, pārceļoties uz FK “Ventspils”. Vācijas 5. līgā labāk klājās 18 gadus vecajam Raivo Kalniņam, kurš vairākkārt ar precīziem sitieniem izcēlās “Makkabi Berlin”. Šai pašā komandā spēlēja arī Dmitrijs Mihailovs. Jāņem vērā, ka minētais saraksts visticamāk nav pilnīgs - gan jau, ka visā plašajā pasaulē ir vēl vairāki mūsējie (viens, piemēram, spēlējot Armēnijā).

Saistītais raksts.
2006. gada leģionāru vērtējums

Rītvakar eSports.lv lasītājiem piedāvās video, kurā vienkopus būs redzami 28 vārti 2007. gadā - visi Latvijas izlases iesistie vārti (12), kā arī Māra Verpakovska (4), Jura Laizāna (4), Mariana Pahara (3), Kaspara Gorkša (4) un Māra Smirnova (1) vārtu guvumi savu klubu labā.

1 2 46 komentāri

 +25 [+] [-]

, 2007-12-29 21:38, pirms 17 gadiem
video jābūt labam!

 +10 [+] [-]

, 2007-12-29 21:41, pirms 17 gadiem
konfektei!

  +4 [+] [-]

, 2007-12-29 21:48, pirms 17 gadiem
Labs raksts.. Paldies autoram.. Par Gorkshu piekriitu vinjsh var kaapt veel augstaak, pat liidz Premjerliigai =]

  +1 [+] [-]

, 2007-12-29 21:53, pirms 17 gadiem
labs raksts. ar nepacietību gaidu video!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2007-12-29 22:04, pirms 17 gadiem
cepums autoram! ar nepacietiibu gaidaam video....jaabuut labam!

  +3 [+] [-]

, 2007-12-29 22:08, pirms 17 gadiem
labs aparaksts! video... vot tas būs labs! man ir kompī daži izlases vārtu guvumi kā arī Gorkša iesistie!

  +1 [+] [-]

, 2007-12-29 22:14, pirms 17 gadiem
riktiigi labs un liels paldies autoramn
un autors intereses pec vareetu atrast vel kadu latvieti kas kkur pasaule spele!?

     [+] [-]

, 2007-12-29 22:20, pirms 17 gadiem
ļoti labs raksts!! Paldies!! un novēlu mūsējiem labāku 2008Gadu un Verpim tikt prom no Kijevas dinamo!! Gorksšam aiziet uz labāku klubu, lai gan var palikt arī tur pat. M>Paharam jāsak spēlet uzmanīgāk un atgūties no savainojumiem.. un pavadīt labas karjeras beigas... tass viss no manis
Gaidu VIDEO!! es aizmigt newareeshu

  -1 [+] [-]

, 2007-12-29 22:22, pirms 17 gadiem
aa un Vel Kaļinko ej prom no KRIEVIJAS.. ej kautvai uz Anglijas "Championship" vai uz Itālijas B vai A sēriju..
Laizān arī prom no Krievijas

     [+] [-]

, 2007-12-29 22:33, pirms 17 gadiem
Labs raksts! Paldies autoram!

     [+] [-]

, 2007-12-29 22:35, pirms 17 gadiem
Paldies par interesantu rakstu!

  +1 [+] [-]

, 2007-12-29 22:38, pirms 17 gadiem
Malači! Tiešām Gorkšs visveiksmīgākais! Varētu vairāki vēl paprovēt Blackpool uzkapāt, piemēram, tas pats karlsons vai verpakovskis! Būtu interesanti paskatīties!

  +1 [+] [-]

, 2007-12-29 22:49, pirms 17 gadiem
Es savukārt stipri šaubos, ka šie vērtējumi ir objektīvi. Par dažiem spēlētājiem tie ir objektīvi, par citiem nav. Es uzskatu, ka 5 zvaigznes bija pelnījis Koļinko, savukārt Gorkšs bija pelnījis 4 zvaigznes. Bet te laikam vairāk nostrādāja PR, ka E-sports vispār vairāk kultivē britu futbolu.

  +1 [+] [-]

, 2007-12-29 22:57, pirms 17 gadiem
kasagrande - viss ir normaali
Bet man liekas ka Janvara transvēros uzināsim uz kurieni čāpos mūsējie

  -1 [+] [-]

, 2007-12-29 22:58, pirms 17 gadiem
ervain91,
Redz kā ir ar tiem Koļinko un vēl atsevišķiem kadriem rietumeiropā - viņi aizbrauc, pāris spēlēs uzspīd, bet tad kaut kā neiekļaujas komandā un sēž uz soliņiem. Tā tas ir noticis ar ļoti daudziem austrumeiropas futbolistiem, vaina visticamāk ir nevis spēlētprasmē, bet dzīvošana vidē, pie kuras šie futbolisti nepieder. Tad viņi parasti atgriežas atpakaļ savā ierastajā vidē un atkal parāda, ka ir laba līmeņa spēlētāji. Latvijā šādi izcilākie piemēri ir Rubins un Koļinko, nešaubos, ka arī ar Laizānu notiktu līdzīgi.

  -1 [+] [-]

, 2007-12-29 23:01, pirms 17 gadiem
žēl ka Rubins vairs nav tas kas agrāk

  -2 [+] [-]

, 2007-12-29 23:04, pirms 17 gadiem
Rubinam ir traumas sekas. Viņš vēl ir pietiekami jauns, lai atkoptos un atkal būtu tas pats Rubins, galvenais viņam šobrīd ir atrast klubu, kurā viņu laiž laukumā, kaut vai tajā pat Liepājā. Viņam galvenais ir spēlēt un viss būs labi, meistarība nerūss

  -3 [+] [-]

, 2007-12-29 23:28, pirms 17 gadiem
Vai stepanovs Arsenal sastavaa neaizvadija nevienu speli premjerliigaa?

  +1 [+] [-]

, 2007-12-29 23:33, pirms 17 gadiem
Paldies, Benjamin - precizēts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2007-12-30 00:21, pirms 17 gadiem
Arsenālā 17spēles!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-12-30 00:53, pirms 17 gadiem
Māri, Māri, Māri, Māri!

  +2 [+] [-]

, 2007-12-30 00:56, pirms 17 gadiem
Zarinsh totalakais Māra fans tāpat kā es - es par savējiem!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-30 06:48, pirms 17 gadiem
Nja paskatoties uz musu arzemju spelejoshiem, Neviens nau TOP ligas speletajs(pat rezervistos, kur nu vel dublieros).. Un tape vis ir saprotams, kad kasham visiem pec kartas..
Kurs tur kautko piksteja par kazakstanu kad ta ir cujna? man skiet mes jau sen atpaliekam no vinjiem.
Nja par verpaku vien uzraksiits vairak ka vien var veleties, tikai nesaprotu ar ko vins tadu izcelas sai gadaa noteikti liktu 2 zvaigznes...
Un laizanam divas zvaigznes es uzkatu tas ir par mazs...
Bet es nevar saprast kape prohoram ir viena zvaigzne???? Vaitad vins netiek pie spelesanas(griekija), un ja tiek tad vara ziepes???? uzkatu tur varetu likt vismazs 2,5 zvaigznes, jo 1 griekijas liga man skiet nau vaja.. tad jajauta ar ko bija labaks pahars sava kluba sezhot uz solinja un nakot uz mainju(cauru gadu)???

  -1 [+] [-]

, 2007-12-30 06:51, pirms 17 gadiem
P.S.
Varetu kautko uzrakstit par speletajiem, kas spelejushi izlase sai gada.

  -1 [+] [-]

, 2007-12-30 09:23, pirms 17 gadiem
Lielisks raxts

     [+] [-]

, 2007-12-30 11:11, pirms 17 gadiem
Jā, esmu (es nekad neesmu viņu nolicis), un es ar savu Māra aiztāvēšanu esmu bieži nonācis lielos kašķos (esmu bijis 1 pret kādiem 20 cilvēkiem, bija grūti viņu aizstāvēt, bet es paliku pie sava viedokļa), a man po..i..na, bet pēdējā laikā ir redzams, ka neesmu vienīgais Māra atbalstītājs, aizvienvairāk ir redzami komentāri - Māris malacis! Verpis dod uguņus! u.t.t. Pēc kritumiem nāk kāpumi.. Viss būs bumbās! Vajag tikai atbalstīt un ticēt! Tākā - Lai veicas, Tev, Māri!

Sarauj, Latvija!

P.S. Paldies par uzmanību..

  -1 [+] [-]

, 2007-12-30 11:47, pirms 17 gadiem
raksts vnk super,cepums autoram .

  -1 [+] [-]

, 2007-12-30 12:14, pirms 17 gadiem
nu par Gauraču absolūti nepiekrītu - sezona izgāšanās...normāla līmeņa spēlētāji viņa vecumā tomēr jau spēlē kādā komandā - Gauračs diemžēl nevienā komandā nespēlē, jo dublieri neskaitās

savukārt Gorkšs sāka spēlēt tikai gada otrajā pusē - pirmā bija diezgan ārprātīga - pats redzēju spēli pret Milwall, kur viņa vainas dēļ tika zaudēti izšķirošie vārti un treneris viņu noņēma no laukuma...tā kā objektīvi jau būtu apaļš četrinieks, jo līdz pieciniekam tomēr pietrūka



bet tā -piekrītu raxtītājiem - prieks par raxtu!!!

  -2 [+] [-]

, 2007-12-30 12:15, pirms 17 gadiem
Luudzu Zarinsh malacis saveejos jaaizstaav!!
1 2 46 komentāri