Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kalašņikovs maina klubu un turpinās strādāt Igaunijas augstākajā līgā

Agris Suveizda

Kalašņikovs maina klubu un turpinās strādāt Igaunijas augstākajā līgā
Dmitrijs Kalašņikovs. Foto: vaprus.ee

Igaunijas augstākās līgas klubs Pērnavas "Vaprus" pavēstījis par 1+1 gada vienošanās panākšanu ar komandas jauno galveno treneri Dmitriju Kalašņikovu.

Simboliski, ka tieši Kalašņikovs aizvadītajā sezonā atstāja Pērnavas klubu pēdējā vietā un nosūtīja to atpakaļ uz zemāku līgu, tomēr Pērnavas "Vaprus" savu simto gada dienu tik un tā sagaidīs augstākajā divīzijā – neilgi pirms Ziemassvētkiem Viljandi "Tulevik", kas ieguva astoto vietu desmit komandu konkurencē, finansiālās situācijas dēļ nolēma atteikties no vietas augstākajā līgā, kas tika atdota Pērnavas klubam.

Kalašņikovs septembrī stājās pie Tartu "Tammeka" stūres, kas tobrīd ieņēma pēdējo vietu, par diviem punktiem atpaliekot no Pērnavas "Vaprus". Kalašņikovs sāka ar trim zaudējumiem, taču pēc oktobra izlašu pauzes piecās spēlēs izcīnīja 12 no 15 punktiem un vēl pirms pēdējās kārtas, kurā ar 2:3 zaudēja "Vaprus", garantēja izvairīšanos no pēdējās vietas. Tādējādi šajā piecu spēļu nogrieznī un kopumā deviņās spēlēs tika iegūts gandrīz tikpat liels punktu skaits, cik "Tammeka" bija sakrājusi pirms Kalašņikova ierašanās (13 punkti 21 spēlē). Pārspēlēs "Tammeka" ar 0:0 un 3:0 pārspēja Kalašņikova bijušo klubu Tallinas "Kalev", kuru Kalašņikovs 2020. gadā neglāba no pēdējās vietas un izkrišanas.

38 gadus vecais liepājnieks Kalašņikovs Igaunijā vadīs jau piekto klubu, pirms Tallinas, Tartu un Pērnavas vienībām trenējot arī Narvas "Trans" un "Kuressaare". Latvijas augstākajā līgā neatbilstošas licences dēļ viņš nav strādājis galvenā trenera amatā, Liepājas "Metalurgā" būdams neoficiāla galvenā trenera statusā, bet "Jelgavā" un Jūrmalas "Spartakā" strādādams kā asistents.

Pērnavas "Vaprus", kā saknes meklējamas jau tālajā 1922. gadā, Igaunijas augstākajā līgā spēlēs sesto sezonu, trijās sezonās pēc kārtas (2017., 2018. un 2021.) paliekot desmitajā vietā. Kluba rekords ir septītā pozīcija debijas sezonā 2006. gadā. Kalašņikovs Pērnavā stāsies tikai 32 gadus vecā Tāvi Midenbrita vietā, kurš komandu vadīja trīs sezonas.

Izmantotie resursi:
https://vaprus.ee/parnu-vapruse-uus...

  +3 [+] [-]

, 2021-12-27 15:23, pirms 3 gadiem
Es protams saprotu, kas par sporta veidu, bet ir jāprot izrakstīt veselu rakstu nepieminot futbols. 😂

     [+] [-]

, 2021-12-27 23:13, pirms 3 gadiem
Kalašņikovs malacis, puisis vienmēr censas, strādā, braukā, vienmēr meklē kā sevi uzlabot un neatrodas vienā komforta zonā. Pie mums Liepājā treneri tikai tukši runā, Zuntners, gan tēvs, gan dēls; Dobrecovs; Kalns; Interbergs; Kļava visi sēž šeit Latvijā un domā, ka viņus uzreiz sauks uz labām komandām, bet strādāt negrib un vēlas palikt komforta zonā. Bet no otras puses, Latvijā viņus nevēlas, kurš gan viņus gribēs ārzemēs 😂 Es atbalstu Kalašņikovu, viņš vēlas augt un attīstīties. Agri vai vēlu viņš sasniegs savu mērķi.