Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Laikraksts: Itālijas klubs "Spezia" ar Krolli visdrīzāk nerēķināsies arī nākamajā sezonā

Agris Suveizda

Laikraksts: Itālijas klubs "Spezia" ar Krolli visdrīzāk nerēķināsies arī nākamajā sezonā
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Pie komandas stūres paliekot Lukam D'Andželo, arī nākamajā B sērijas sezonā "Spezia" plānos visdrīzāk nebūšot slovēņu un latviešu jauno futbolistu Tio Cipota un Raimonda Kroļļa, kurus klubs vasarā lūkos pārdot, ziņo laikraksts Il Secolo XIX.

Abi spēlētāji tika nopirkti 2023. gada sākumā, kad "Spezia" vēl bija A sērijā. Krollis par aptuveni pusotru miljonu pārnāca no "Valmieras", bet Cipots par nedaudz vairāk kā miljonu tika iegūts no Slovēnijas "Mura". Abu spēles laiks bija mazs. Cipots A sērijā uz maiņu gāja deviņas reizes, Krollis – četras reizes, B sērijā Krollis uz maiņu pirmajā pusgadā izgāja deviņas reizes, bet ziemā tika izīrēts uz Čehijas otro spēcīgāko līgu. Cipots palika komandā, taču visā B sērijas sezonā piedalījās tikai deviņās spēlēs (vienreiz pamatsastāvā) un pavasarī lielākoties mačus vēroja no rezervistu soliņa.

Kroļļa sakarā būtisks faktors būs viņa pašreizējās vienības sekmes pārspēlēs par iekļūšanu augstākajā divīzijā un Čehijas kluba lēmums pēc sezonas beigām – īres līgumā esot arī izpirkuma iespēja. Krollis ziemā pievienojās otrās stiprākās līgas līderei "Vyškov", kas ar bilanci 10-4-2 par četriem punktiem tobrīd apsteidza Prāgas "Dukla", taču aizvadīja briesmīgu sezonas otro daļu, ar bilanci 3-4-7 noslīdot uz ceturto vietu un no līgas čempiones "Dukla" atpaliekot par 13 punktiem.

Tā kā otro vietu ieguva Olomoucas "Sigma" dublieri, "Vyškov" gan tik un tā kvalificējās paaugstināšanas pārspēlēm un ceturtdien, svētdien tiksies ar bijušo Virslīgas leģionāri Adeleki Akinjemi un Duglasa Berjkvista pārstāvēto "Karvina", kas augstākajā līgā ieņēma 14. vietu 16 vienību konkurencē. Krollis 12 spēlēs ir guvis piecus vārtus.

"Spezia" pirms gada ar 18. vietu 20 komandu konkurencē izkrita no A sērijas, bet šosezon ieņēma 15. vietu B sērijā.

Izmantotie resursi:
https://www.spezia1906.com/2024/05/...

  +1 [+] [-]

, 2024-05-27 18:30, pirms 4 nedēļām
Sen zināma informācija
Slēpts komentārs: Švāģeris Bacha

  +2 [+] [-]

, 2024-05-27 19:33, pirms 4 nedēļām
Kas var būt sliktāk, kā nokļūt grimstošā klubā, kur treneris izmisumā par savu vietu, pat īsti nedod iespēju. Speciālisti gan smalki runā, ka neesot sevi pierādījis treniņos. Ja tiks prom no šī neveiksmīgā ceļa, cerēsim, ka atjaunos savu talantu.

  +8 [+] [-]

, 2024-05-27 20:22, pirms 4 nedēļām
Notrolļoja makaronņiki Krolli

  +6 [+] [-]

, 2024-05-27 20:51, pirms 4 nedēļām
Varbūt Valmiera jau vāc naudu pirkumam.

  +9 [+] [-]

, 2024-05-27 21:04, pirms 4 nedēļām
Liepāja vāc dream team. Varbùt uz Liepāju.

  +3 [+] [-]

, 2024-05-27 21:10, pirms 4 nedēļām
Nav pārsteigums, ka nav izturējis konkurenci

     [+] [-]

, 2024-05-27 21:53, pirms 4 nedēļām
Ūz Super nova.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-27 21:55, pirms 4 nedēļām
Nemaz nav pārsteigums, tad jau gaidām atpakaļ Virslīgā, tikai jautājums kurā komandā? Kādā no Rīgas komandām, bet tur jau ir ir priekšā gana kvalitatīvi uzbrucēji

  +5 [+] [-]

, 2024-05-27 22:09, pirms 4 nedēļām
Jautājumi - vai Krollim bija izcils aģents vai Spezia vadība ir ne sevišķi gudra? Vai abi kopā? Vai arī ar pašu Krolli kaut kas pēkšņi notika?

  +3 [+] [-]

, 2024-05-27 22:28, pirms 4 nedēļām
TinderDtae rakstīja: Nemaz nav pārsteigums, tad jau gaidām atpakaļ Virslīgā, tikai jautājums kurā komandā? Kādā no Rīgas komandām, bet tur jau ir ir priekšā gana kvalitatīvi uzbrucēji
Verpakovskis jau pirms sezonas teica, ka Spezia par viņu grib Virslīgai ne īsti pavelkamu summu, kas arī loģiski, ņemot vērā, cik par viņu tika samaksāts

Interesantāk tas, kāpēc Krollis nosēdēja uz beņķa Vyskov sestdienas spēlē? Taupīja pārspēlēm, lai nesavāc kartiņas/traumas?

  +3 [+] [-]

, 2024-05-27 23:11, pirms 4 nedēļām
bassline rakstīja: Verpakovskis jau pirms sezonas teica, ka Spezia par viņu grib Virslīgai ne īsti pavelkamu summu, kas arī loģiski, ņemot vērā, cik par viņu tika samaksāts

Interesantāk tas, kāpēc Krollis nosēdēja uz beņķa Vyskov sestdienas spēlē? Taupīja pārspēlēm, lai nesavāc kartiņas/traumas?
Es skatījos transfermarkt uz īres termiņa beigām un domāju, ka tad viņam līgums ar Spezia beidzās, bet tā jau nu gluži nav taisnība.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-28 00:00, pirms 4 nedēļām
Ak Jūs naivie cilvēki. Ne jau problēma bija Krollis iekš Spezia, bet gan tas kur Serie A tabulas galā viņi atradās. Tā ir standarta situācija klubiem, kas ir uz izkrišanas robežas - treneris darīs visu, lai klubs saglabā vietu augstākajā līmenī. Tas nozīmē, ka Spezia uzticēsies tikai kluba pašiem pieredzējušākajiem spēlētājiem, jo sākuma sastāvā izlaist jauniņos ir neiedomājami riskana avantūra, kas var beigties ar kluba izlidošanu no augstākās līgas. Spezia gadījumā pat ar pieredzējušajiem kadriem neizdevās saglabāt vietu Serie A. Bez Kroļļa sastāvā Spezia knapi noturējās Serie B vispār. Jā Spezia visticamāk pieņēmusi lēmumu, ka Krollis nebūs tas spēlētājs, kas visticamāk spētu vest uzbrukuma līniju tam, lai klubs atgrieztos Serie A - Krollis ir gana talantīgs, bet uz viņu ir jānovēl pārāk daudz laika, lai viņš varētu būt uzbrukuma mašīna priekš Spezia - iespējams kluba menedžeri un treneri saprot, ka Krollim vajadzēs vismaz 2-3 sezonas līdz viņš varētu būt uzbrucējs ar 90 min. stāžu katrā spēlē, bet tā ir Itālija un tur negaidīs kāds 2-3 gadus, kad kāds čalis no Latvijas iespējams iespēlēsies. Vai Krollis atgriezīsies Virslīgā? Šādu scenāriju nevar izslēgt, bet visticamāk, ka vēl nē, jo iekš Čehijas otrās līgas kluba viņš parādīja, ka vārtus gūt viņš prot, bet trūkst stabilitātes. Nav izslēgts, ka viņš uz īri paliek Čehijā, vai arī dodas uz kādu citu līgu (pirms Spezia par viņu esot interesējušies klubi no Beļģijas un Skotijas). Protams, ka var arī kaut ko ietekmēt Pablo Nikolato, kas varbūt kaut kādā veidā iedabon Krolli kādā citā Serie B klubā caur pazīšanos un labām attiecībām ar konkrētiem cilvēkiem.
Un vēl viens nozīmīgs faktors būs - Spezia grib viņu pārdot, vai izīrēt?

  +2 [+] [-]

, 2024-05-28 08:03, pirms 4 nedēļām
berimors rakstīja: Jautājumi - vai Krollim bija izcils aģents vai Spezia vadība ir ne sevišķi gudra? Vai abi kopā? Vai arī ar pašu Krolli kaut kas pēkšņi notika?
Krollim vis notika pēc labākā scenārija un pats neizmantoja iespēju, ticamais nogāja kas greizi kad izrāva no komforta zonas.

  +3 [+] [-]

, 2024-05-28 09:20, pirms 4 nedēļām
Zombijs rakstīja: Krollim vis notika pēc labākā scenārija un pats neizmantoja iespēju, ticamais nogāja kas greizi kad izrāva no komforta zonas.
Kādas bija tad tās iespējas? 80. spēles minūtē izlaistam laukumā pie rezultāta 1:2 nekļuva par galveno varoni negūstot padsmit minūšu laikā 2x vārtus?
Es padziļināti nebiju sekojis līdzi Kroļļa gaitām Itālijā, bet cik mani atmiņa nepieviļ, tad neatceros kaut vienu spēli kur viņš nāktu pamatsastāvā, vai arī spēlētu vismaz 30 min., lai kaut ko varētu parādīt. Ja spēlētāju izlaiž laukumā 10 - 15 min. pirms spēles beigām pie negatīva rezultāta uz tablo, tad tas vairāk liecina par treneru korpusa izmisumu un nevis plānveida taktiku.
Spezia mērķis bija noturēties Serie A un nevis iespēlēt jaunos spēlētājus.