Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uz Čehiju aizbraukušajam pussargam Liepam krustenisko saišu plīsums

Agris Suveizda

Uz Čehiju aizbraukušajam pussargam Liepam krustenisko saišu plīsums
Kristaps Liepa (sarkanmelnā). Foto: MAS Taborsko Facebook

Latviešu futbolistu Kristapu Liepu šosezon laukumā diemžēl vairs neredzēsim – viņš guvis smagu savainojumu Čehijas otrās spēcīgākās līgas spēlē 17. maijā.

"Taborsko" 17. maijā ar 2:1 pārspēja Kaspara Gorkša kādreizējo klubu Prāgas "Dukla", taču Liepa tika nomainīts jau 23. minūtē. Aizdomas par nopietnu ceļgala savainojumu ir piepildījušas – kā portālam Sportacentrs.com apstiprinājis viens no komandas treneriem Sergejs Golubevs, pussargam atklāts iekšējās sānu saites un aizmugurējās krusteniskās saites plīsums.

Liepa, izturējis pārbaudi, ziemā "Taborsko" pievienojās īrē no "Valmieras". "Taborsko" sezonas pirmajā pusē 12 spēlēs sakrāja astoņus punktus un 14 vienību konkurencē ieņēma priekšpēdējo vietu, par punktu atpaliekot no drošās zonas, taču tai izdevusies lieliska sezonas otrā daļa, 15 mačos izcīnot 23 punktus, pakāpjoties uz 11. pozīciju un vēl pirms sezonas pēdējās spēles pārliecinoši apsteidzot izkrišanas zonu. Liepa sāka deviņas no desmit spēlēm. Kopā ar Liepu uz pārbaudi bija ieradies arī jelgavnieku centra aizsargs Ivo Minkevičs, kurš klubā gan nepalika.

JDFS "Alberts" audzēknim tā bija pirmā pieredze ārzemēs, bet Latvijas augstākajā līgā viņš, pārstāvot RFS, "Metta" un "Valmieru", ir sācis 49 no 65 spēlēm un guvis divus vārtus. Latvijas U21 izlasē Liepa iepriekšējā ciklā sāka deviņas spēles un guva vienus vārtus. Nākamajā ciklā viņš jau būs pāraudzis U21 izlases pieļaujamo vecumu.