Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņinam Šveicē sezonas sausās sērijas rekords

Rolands Eliņš

Vaņinam Šveicē sezonas sausās sērijas rekords
Andris Vaņins
Foto: Le Nouvelliste/Bittel

Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina sausā sērija Šveices Superlīgā aprāvusies 428. minūtē, kas ir šīs sezonas labākais sasniegums līgā. Viņa komanda "Sion" ar 6:2 pārspēja "Young Boys" un saglabā cerības izraut vietu Eirokausos.

Andrim Vaņins pirms šodienas mača Superlīgā nebija ielaidis vārtus jau 396 minūteas, kas tikai nedaudz atpalika līgas sezonas labākā rādītāja. Vaņins mača sākumā kļūdas nepieļāva un saglabāja nulli ielaisto vārtu ailītē, pārspējot Šveices sezonas rekordu. Līdz personiskajam rekordam Šveicē, kas sasniegts 2011./12. gada sezonā (488 minūtes), šoreiz gan neizdevās aizsniegties, jo 32. minūtē "Sion" futbolists Karlitos raidīja bumbu savos vārtos.

"Sion" gan tāpat bija vadībā 2:1, un Karlitos pēc pāris minūtēm laboja savu kļūdu, sitot bumbu "pareizajos" vārtos. Otrajā puslaikā Vaņins kapitulēja vēlreiz, taču arī tad "Sion" ātri atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet kompensācijas laikā pamanījās gūt vēl divus vārtus un gūt graujošo uzvaru 6:2.

Čempionāta kopvērtējumā "Sion" pirms pēdējās kārtas ieņem sesto vietu, taču vēl priekšā spēle pret ceturtajā vietā esošo "Zurich". Uzvaras gadījumā, un ja "St. Gallen" zaudēs "Basel", izdosies pakāpties uz piekto vietu un garantēt vietu Eirokausos. Ja ne, tad visas cerības būs jāatliek uz kausa finālu.

Savukārt "Aarau", kuru pārstāv Edgars Gauračs, šodien ar 1:5 cietusi sakāvi pret "St. Gallen" un vairs pat teorētiski nevar saglabāt vietu Superlīgā. Gauračs smagas traumas dēļ nav spēlējis kopš pagājušā gada vasaras.

Polijas Ekstraklasē Eduards Višņakovs nāca uz maiņu "Ruch" sastāvā 76. minūtē, kas gan neglāba viņa komandu no zaudējuma 2:4. "Ruch" šobrīd ieņem piekto vietu Polijas izkrišanas grupā un pirms pēdējām trim kārtām tikai par vienas uzvaras tiesu apsteidz izkrišanas zonu.

Igaunijā Vitālijs Ziļs bija "Narva" pamatsastāvā, taču viņa komanda palika sausā pret pastarīti "Paide" un zaudēja 0:1. Pēc pirmajām 13. kārtā "Narva" Igaunijas čempionātā ieņem septīto vietu desmit komandu konkurencē. Savukārt Nīderlandē pārspēlēs par tikšanu augstākajā līgā Vitālija Maksimenko "VVV Venlo" ar 0:3 piekāpās NAC vienībai. Maksimenko šajā spēlē palika rezervē, bet divu spēļu summā tika ciests zaudējums ar 0:4.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-25 22:36, pirms 9 gadiem
Drusk smieklīgi, ka savs aizsargs pārrāva "sauso" sēriju !

     [+] [-]

, 2015-05-26 09:12, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Drusk smieklīgi, ka savs aizsargs pārrāva "sauso" sēriju !
Ja, turklat, ja pareizi atceros, tad ari Noeiram Vacija bija rekords (sausas minutes), kuru palidzeja partraukt pasa komandas aizargs

     [+] [-]

, 2015-05-26 12:51, pirms 9 gadiem
jācer jau uz vietu eirokausos, Vaņins to ir pelnījis. Jācer, ka Pahars kaut ko nesadomāsies un pret Nīderlandi vārtos neieliks Koļinko