Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Jurkovskim piespēle un pirmā uzvara Īrijā; Emša un Šibasa vārti palīdz komandām izcīnīt punktus

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Jurkovskim piespēle un pirmā uzvara Īrijā; Emša un Šibasa vārti palīdz komandām izcīnīt punktus
Raivis Andris Jurkovskis. Foto: thesun.ie

Īrijas čempionāta septītajā kārtā pie pirmās uzvaras tikusi Raivja Jurkovska pārstāvētā “Dundalk”, kas savā laukumā ar 2:1 pieveica “Drogheda”. Jurkovskis pirmajā vārtu guvumā izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Lietuvas “A Lyga” Aivara Emša vārtu guvums palīdzēja “Dziugas” spēlēt neizšķirti, bet Zviedrijas pēc spēka trešajā līgā Rendija Šibasa vārtu guvums un piespēle kaldināja “Dalkurd” trešo uzvaru pēc kārtas.

Īrijas meistarsacīkstēs futbolā pirmo uzvaru izcīnīja Latvijas valstsvienības futbolista Raivja Andra Jurkovska pārstāvētā “Dundalk”, kas savā laukumā ar 2:1 apspēlēja “Drogheda”. Latvietis pirmajā vārtu guvumā no kreisā flanga izdarīja centrējumu, pēc kura Deivids Makmilans izvirzīja vadībā mājiniekus. Jurkovskis spēli uzsāka pamatsastāvā, bet 59. minūtē tika nomainīts. “Dundalk” pēc septiņām kārtām izcīnījusi sešus punktus, kas tabulā ļauj ierindoties septītajā vietā desmit klubu konkurencē.


Lietuvas čempionātā jeb “A Lyga” latviešu pussargs Aivars Emsis 53. minūtē guva vārtus Telšu “Dziugas” labā, izlīdzinot rezultātu pret “Hegelmann Litauen”. Septiņas minūtes vēlāk latvieti nomainīja, bet viņa komanda spēli pabeidza neizšķirti - 1:1. Telšu klubs ieņem sesto vietu starp desmit komandām Lietuvā, bet Emsis guvis divus vārtus.
Citā “A Lyga” mačā turnīra pastarīšu duelī spēcīgāka izrādījās vēl neuzvarējusī latviešu aizsarga Roberta Zelmaņa Alītas “Dainava”, kas izbraukumā 86. minūtē ar 11 metru soda sitienu izrāva uzvaru pret Jāņa Krautmaņa Ķēdaiņu “Nevežis” - 1:0. Zelmanis bija Alītas kluba pieteikumā, taču laukumā neizgāja, savukārt aizsargs Krautmanis mačā iesaistījās 29. minūtē. “Dainava” ar trīs punktiem deviņās spēlēs ieņem devīto pozīciju, bet “Nevežis” ar tādu pašu bilanci ir desmitie Lietuvas čempionātā.

Zviedrijas pēc spēka trešās līgas “Norra” grupā latviešu pussarga Rendija Šibasa pārstāvētā neoficiālā kurdu tautas izlase “Dalkurd” atspēlējās un savā laukumā ar 3:1 pieveica “Sylvia”. Šibass guva mājinieku pirmos vārtus, bet uzvaras vārtu guvumā izcēlās ar rezultatīvu piespēli. 23 gadus vecā latvieša komanda pēc četrām aizvadītām kārtām ir turnīra līdere.


23 gadus vecā latviešu vārtsarga Ivana Baturina pārstāvētā Tallinas “Legion” Igaunijas čempionāta devītajā kārtā ar 2:1 uzveica “Tulevik”. Baturins aizvadīja pilnu spēli, kā arī 59. minūtē izpelnījās dzelteno kartīti. “Legion” turnīra tabulā ieņem augsto trešo vietu starp desmit komandām, taču aizvadījusi visvairāk spēles.

Kipras čempionātā trešo spēli pēc kārtas no rezervistu soliņa noskatījās Deniss Rakels, kura pārstāvētā “Paphos” izbraukumā ar 6:0 sagrāva turnīra pastarīti “Karmiotissa”, kas 31. minūtē palika desmit vīru sastāvā. Pafosas kluba sastāvā laukumā 70 minūtes pavadīja bijušais Latvijas čempionvienības “Riga” kapteinis Stefans Paničs. Rakela komanda Kipras meistarsacīkšu izkrišanas grupā ieņem pirmo vietu ar 48 izcīnītiem punktiem 33 spēlēs.