Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rimkus spēlēs "Ekranas", vairāki mūsējie cer palikt Baltkrievijā un Ukrainā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Rimkus spēlēs "Ekranas", vairāki mūsējie cer palikt Baltkrievijā un Ukrainā
Vits Rimkus
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jaunus klubus turpina meklēt vairāki Latvijas futbolisti. Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka Vits Rimkus karjeru turpinās stiprākajā lietuviešu klubā Paņevežas "Ekranas", bet vēl vairāki mūsējie tuvākajā laikā cer parakstīt līgumus ārzemēs.

Jau vairāk nekā mēnesi trenējoties kopā ar Lietuvas čempioni Paņevežas "Ekranas", līgumu ar šo klubu pagājušajā nedēļā beidzot parakstīja bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Vits Rimkus (36), kurš kopš 2005. gada pārstāvēja FK "Ventspils". Rimkus intervijā kluba mājas lapai pastāstījis, ka bijuši arī citi piedāvājumi (tos futbolists konkretizēt atteicies), taču ir ļoti apmierināts ar Paņevežas variantu - kā nekā, klubs cīnīsies arī UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā. Gaidāms, ka Lietuvā Rimkus nebūs vienīgais Latvijas futbola pārstāvis, jo kaimiņzemes klubu virzienā raugās arvien vairāk mūsu futbolistu.

Tāpat liels Latvijas spēlētāju pieplūdums varētu būt vērojams Ukrainā. Treniņnometni Spānijā noslēgusi Romana Grigorčuka vadītā Zaporožjes "Metallurg", kuras sastāvā uz pārbaudes laiku bija trīs "Ventspils" futbolisti - moldāvu pussargs Igors Cigirlašs (viņš jau būtībā panācis vienošanos par palikšanu komandā un treniņnometnes laikā guva vairākus vārtus pārbaudes spēlēs), kā arī mūsu vārtsargs Aleksandrs Koliņko un pussargs Jevgeņijs Kosmačovs. Visi trīs piedalījās "Metallurg" pārbaudes spēlēs, tostarp arī pret Maskavas "Spartak", un tuvāko dienu laikā izšķirsies abu mūsu spēlētāju liktenis - nu sarunas veic abi klubi. Tāpat Ukrainā palikt cer Vladimirs Koļesņičenko, kurš kopā ar Odesas "Chernomorets" atrodas treniņnometnē Turcijā. Arī Vladimira liktenim jāizšķiras tuvāko dienu laikā - treniņnometne noslēgsies parīt, bet Ukrainas čempionāts atsāksies jau nedēļas nogalē. Koļesņičenko atšķirībā no Kosmačova un Koliņko ir brīvais aģents.

Visbeidzot Baltkrievijā "Vitebsk" klubā, kurā jau spēlē mūsu pussargs Vadims Gospodars, sevi pierādīt turpina divi citi Latvijas futbolisti - aizsargs Jurijs Ksenzovs (iepriekšējais klubs - "Jūrmala-VV") un uzbrucējs Guntars Silagailis (īru "Cork City"). Visi trīs mūsu futbolisti piedalās komandas pārbaudes spēlēs un Vitebskā atrodas jau otro nedēļu - tuvāko dienu laikā jābūt skaidrībai, kurš baltkrievu klubā paliks.

Visbeidzot Ungārijā gatavoties čempionāta otrajam aplim (tas sāksies šīs nedēļas nogalē) turpina Vadims Žuļevs ar savu "Lombardi Papa". Pirms pāris dienām notikušajā pārbaudes mačā "Lombardi" ar 14:1 sakāva "Répcelak", bet mūsu U-21 izlases pussargs šajā mačā guva divus vārtus.

Izmantotie resursi:
fkekranas.lt
football.ua
fc.vitebsk.by
lombardfcpapa.hu

  +4 [+] [-]

, 2010-02-22 15:38, pirms 14 gadiem
veiksmi Vītam
atgriezies ''ETNISKAJĀ'' dzimtene!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-22 16:29, pirms 14 gadiem
Pirms pāris dienām notikušajā pārbaudes mačā "Lombardi" ar 14:1 sakāva "Répcelak", bet mūsu U-21 izlases pussargs šajā mačā guva divus vārtus

wow, 14 varti furbola ari kautkas tads notiek?

     [+] [-]

, 2010-02-22 17:03, pirms 14 gadiem
Malacis Žuļevs. Domāju, ka Vītam Lietuva ir piemērots variants. Ekranas ir salīdzinoši stiprs klubs. Par ukraiņiem jau esmu izteicies vairākkārt... Ar visām četrām par. Ukrainas Premjerlīga jau ir TOP līmenis, kurā tikt spēlēt būtu vairāk nekā labi! Tas attiecas uz visiem mūsējiem, kā arī uz Cigirlašu. Baltkrievija arī nav slikta vieta vidusmēra spēlētājiem. Vitebsk ņem jūrmalniekus - pagājušgad Gospodaru, šogad Ksenzovu. Domāju, ka viņam tas būtu tikai solis augšup karjerā. Silagailim ar nav jēgas atgriezties Latvijā. Baltkrievija priekš viņa būtu OK!

A, kas tad īsti notika beigās ar to Arta Lazdiņa pāreju uz Somijas Honka Espoo? Cik zinu, viņu atlaida no Ventspils, kas tagad? Bez kluba?

Un vēl par Lietuvu runājot. Cik man zināms, Vladislavs Pavļučenko pievienojies Banga un vēl uz Tauraģes Tauras vienību tēmē pāris mūsējie. Tur jau ir uzbrucējs Oļegs Semjonovs un aizsargs Jānis Vaitkus no pagājušās sezonas. Vladimirs Žavoronkovs ir prom līdz ar treneri Juriju Popkovu. Itkā Andris Kuvšinovs, Artjoms Gončars un Vitālijs Ziļs tur nākamgad spēlēšot!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 17:49, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: Pirms pāris dienām notikušajā pārbaudes mačā "Lombardi" ar 14:1 sakāva "Répcelak", bet mūsu U-21 izlases pussargs šajā mačā guva divus vārtus

wow, 14 varti furbola ari kautkas tads notiek?
ira ari bijusi 30 varti Vacija ar kaut kadu komandu speleje

     [+] [-]

, 2010-02-22 21:07, pirms 14 gadiem
Lai Lietuvas totalizātori saturās!

     [+] [-]

, 2010-02-23 08:06, pirms 14 gadiem
Lagzdiņš spēlēs Tukumā.

     [+] [-]

, 2010-02-26 12:21, pirms 14 gadiem
žeel, Ventspils vinu vaidzēja paturēt