Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Maksimenko ar "Yeovil" uzvar Vemblijā un tiek "Championship" līgā

Jānis Pārums

Maksimenko ar "Yeovil" uzvar Vemblijā un tiek "Championship" līgā
Vitālijs Maksimenko
Foto: seagulls.co.uk

Svētdien finālspēlē par tikšanu "Championship" līgā Vemblija stadionā Latvijas aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētais klubs "Yeovil Town" ar 2:1 pieveica "Brentford".

Finālspēle notiks 41 955 līdzjutēju klātbūtnē. "Yeovil Town" vadībā izvirzījās jau sestajā minūtē, kad precīzi sita Patriks Madens. Puslaika izskaņā Daniels Bērns dubultoja pārsvaru, ļaujot "Yeovil" pārtraukumā doties ar 2:0. Otrā puslaika sākumā, mača 51.minūtē, Hārlijs Dīns gan samazināja rezultātu līdz minimumam, tomēr "Yeovil" uzvaru nosargāja – 2:1. Tādejādi bijušā Latvijas izlases trenera Gerija Džonsona vadītā komanda tika "Championship" līgā. Vitālijs Maksimenko laukumā devās mača 77.minūtē, nomainot Džeimiju Makalisteru.

Jāatgādina, ka Maksimenko "Yeovil Town" komandai kopš marta ir izīrēts, bet komanda, kam pieder Maksimenko, "Brighton" jau spēlē "Championship", kur šosezon ieņēma augsto ceturto vietu.

Uzbrucēja Māra Verpakovska pārstāvētais Grieķijas klubs "Ergotelis" svētdien ar 3:1 uzvarēja "Panachaiki", sperot soli tuvāk Grieķijas Superlīgai. Divas kārtas pirms turnīra noslēguma "Ergotelis" ar 70 punktiem ieņem trešo vietu, bet līderēm "Iraklis" un "Apollon Smirnis" ir par punktu vairāk. Tuvu ir arī sekotājas – divas komandas atpaliek vien par punktu, vēl divas – par trim. Lai automātiski iekļūtu Superlīgā, turnīrs jānoslēdz labāko trijniekā. Atlikušās spēles "Ergotelis" notiks trešdien, kad savā laukumā jāspēlē pret priekšpēdējā vietā esošo "Thrasyvoulos" un svētdien, kad pretiniekos būs septītajā vietā esošā "Niki Volos".

Krievijas pirmās divīzijas čempionātā cerību tikt pārspēlēs par tikšanu Krievijas Premjerlīgā zaudējusi uzbrucēju Artūra Zjuzina un Alekseja Višņakova, kā arī vārtsarga Aleksandra Koliņko pārstāvētā Kaļiņingradas "Baltika", kas vakar ar 0:2 zaudēja "Spartak Nalchik". Višņakovs laukumā pavadīja visu spēli, Zjuzins pēc astoņām minūtēm tika nomainīts, bet Koliņko spēlē nepiedalījās. Ar 47 punktiem "Baltika" ieņem piekto vietu.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-20 14:22, pirms 11 gadiem
"Zjuzins pēc astoņām minūtēm tika nomainīts"
Trauma?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-20 14:45, pirms 11 gadiem
Zjuzins sev tā arī sabojaš karjeru. Uz izlasi Starkovs nesauks vairs, Premjerlīgānetika. A gadi ta iet. Būs mūžīgi perspektīvais. Atliek cerēt tikai uz trenera maiņu.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-20 14:51, pirms 11 gadiem
jā, žēl par Zjuzinu. Vienā brīdī likās, ka būs nākamais stārs un spēlēja arī acij ļoti patīkamu futbolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-20 16:00, pirms 11 gadiem
Maksimenko bija gods, kaut vai tās 15 min ar 2. līgas klubu uzspēlēt Vemblijā - leģendārākajā futbola stadionā Pasaulē!

     [+] [-]

, 2013-05-20 16:02, pirms 11 gadiem
Džonsons! Spēles laikā angļu komentētājs uzsvēra arī to, ka šis treneris savulaik vadījis latvijas izlasi.

     [+] [-]

, 2013-05-20 16:58, pirms 11 gadiem
Džonsona sasniegumi Anglijā: četras reizes ievedis savu komandu augstākā līgā, vienreiz zaudējis pleijofu finālā (turklāt palaikam šīm komandām pirmssezonas prognozēs paredzēta izkrišana uz zemāku līgu. Lūk, ko devis Latvijā gūtais rūdījums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-20 18:10, pirms 11 gadiem
Prieks par Maksimenko, taču domāju, ka šis panākums uz viņu nākamās sezonas nozīmē neattieksies. Viņš noteikti atgriezīsies Braitonā, taču tikt pie spēles laikā tik svarīgā mačā tādā stadionā neapšaubāmi ir fantastiski.

     [+] [-]

, 2013-05-20 18:39, pirms 11 gadiem
ļoti aizraujošs mačs bija Maksimenko.
Yeovil mācēja savas iespējas izmantot, tas arī visa pamatā.
Otrajā puslaikā pretinieku pārsvars bija ļoti liels, bet komanda spēja nosargāt savu rezultātu. Apsveicu Maksi!
';