Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņa atkal iejūtas citā pozīcijā, Sluckis nosauc latvieti par pamatsastāva futbolistu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Cauņa atkal iejūtas citā pozīcijā, Sluckis nosauc latvieti par pamatsastāva futbolistu
Zorans Tošičs un Aleksandrs Cauņa
Foto: championat.ru

Jau ziņojām, ka vakar Krievijas Premjerlīgas 16. kārtas spēlē Aleksandrs Cauņa palīdzēja Maskavas CSKA ar 3:0 pārspēt Permas "Amkar", gūstot komandas pēdējos vārtus. Cauņa šai mačā spēlēja labās malas pussarga pozīcijā.

Aleksandrs Cauņa iepriekšējās divās kārtās palika Maskavas CSKA rezervē, nākot uz maiņu. Tomēr šajā, 16. kārtā, armijnieku mačā ar Permas "Amkar" Cauņa atgriezās sākumsastāvā, turklāt atkal jaunā pozīcijā. Ja lielāko sezonas daļu Cauņa darbojās centra pussarga lomā, bet tad trīs spēles aizvietoja diskvalificēto Alanu Dzagojevu kreisās malas pussarga pozīcijā (tieši pēc Dzagojeva atgriešanās un Pontusa Vernblūma laba snieguma latvieša pirms tam iesildītajā centra pussarga pozīcijā Cauņa nonāca rezervē), tad vakar izgāja labās malas pussarga pozīcijā, izstumjot no turienes bijušo "Manchester United" futbolistu Zoranu Tošiču no Serbijas izlases.

CSKA uzvarēja ar 3:0, un Cauņa guva komandas trešos vārtus. Cauņam šosezon Krievijas Premjerlīgā trīs vārti un četras rezultatīvas piespēles, un visā turnīrā ar 3+4 latviešu pussargs ieņem dalītu 19. vietu, bet savā komandā ir trešais produktīvākais aiz uzbrucēja Ahmeda Musas (8+4), Japānas izlases līdera Keisukes Hondas (6+4), dalot šo pozīciju ar Dzagojevu (3+4). Svarīgāki gan ir varenie CSKA panākumi - izcīnītas 12 uzvaras pēdējās 13 spēlēs (sezonas ievadā bija 1-0-2) un pārsvars pār vicelīderi "Anzhi" pieaudzis jau līdz pieciem punktiem. Vēl gan nav zināms, kāds lēmums tiks pieņemts "Zenit" (CSKA konkurente) un "Dynamo" pārtrauktās spēles sakarā. Skaidrs, ka būtu patīkami, ja Cauņa kļūtu par Krievijas čempionu, bet līdz tam vēl tāls ceļš ejams - šogad četras smagas spēles (tostarp viesos pret "Zenit" un "Anzhi"), kā arī 10 spēles nākamgad, sākot no 10. marta.

Cauņa pēc iejušanās labās malas pussarga pozīcijā sacīja: "Spēle mums izdevās - pats galvenais, ka paņēmām savus punktus. Pēdējā laikā cenšamies spēlēt caur centru, esam uzlabojuši savstarpējo sapratni. Mani iespēlēja labajā malā. Stipra diskomforta nebija. Labi, ka iesitām 1. puslaikā un atklājām rezultātu. Tā bija vieglāk turpināt spēli. Kad rezultāts kļuva 2:0, sajutu, ka uzvaru neizlaidīsim. Mūsu uzvaru sērija? Par to nedomāju. Koncentrējamies katrai atsevišķai spēlei. Ar citām lietām cenšamies galvas neapgrūtināt."

CSKA trenerim Leonīdam Sluckim pēcspēles preses konferencē, protams, bija jāatbild par Tošiča atstāšanu rezervē: "Viņam bija neliels savainojums. Neteiktu, ka tas ir nopietns, taču Cauņa pirms spēles atradās pieņemamākā kondīcijā. Atzīmēšu, ka abi ir sākumsastāva spēlētāji." Par uzvaru sēriju Sluckis noteica līdzīgi kā Cauņa: "Neaizdomājamies par sērijām - domājam par katru konkrēto spēli. Nākamajā kārtā mums jātiekas ar "Zenit". Pirms tādiem mačiem bezjēdzīgi runāt par kaut kādām sērijām. Tādas spēles ir neparedzamas."

Krievijas Premjerlīgas tabula

VKlubsSP
1PFC CSKA Moskva1639
2FC Anji Makhachkala1634
3FC Zenit St Petersburg1533
4FC Rubin Kazan1630
5FC Spartak Moskva1629
6FC Kuban Krasnodar1628
7FC Terek Grozny1628
8FC Lokomotiv Moskva1625
9FC Krasnodar1622
10FC Dinamo Moskva1518
11FC Amkar Perm1618
12FC Rostov1614
13PFC Krylya Sovetov Samara1613
14FC Volga Nizhny Novgorod1612
15FC Alania Vladikavkaz1610
16FC Mordovia Saransk168

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com

  +2 [+] [-]

, 2012-11-19 22:21, pirms 12 gadiem
kurā datumā ir pret zenit, vajadzētu paskatīties?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-11-19 23:20, pirms 12 gadiem
ezītis Mekijs rakstīja: Cauņa rullē!Vienozīmīgi labākais futbolists pasaulē.

Vienozīmigi tizlākais komentārs

  +2 [+] [-]

, 2012-11-20 01:18, pirms 12 gadiem
nu jebkuras komandas treneris vēlas savā komandā tik universālus spēlētājus,kas var labi spēlēt gandrīz jebkurā pozīcijā,tas ir Cauņas trumpis,kas ar jāturpina izmantot un jāpilnveido treniņos