Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Rubins: ""Spartak" neesmu vajadzīgs"

Rubins: ""Spartak" neesmu vajadzīgs"
Andrejs Rubins.
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas futbola izlases pussargs Andrejs Rubins, kurš patlaban joprojām pieder Maskavas "Spartak" klubam, arvien ir neziņā par savu turpmāko karjeru. Par pašreizējo situāciju sportists stāsta laikrakstam "Sporta Avīze".

2005. gada janvārī Rubins uz četrām sezonām parakstīja līgumu ar "Spartak" klubu, kuru tobrīd trenēja Latvijas izlases pašreizējais vadītājs Aleksandrs Starkovs, bet pašreizējie Krievijas vicečempioni jau sen nerēķinās ar mūsu futbolistu.

"Joprojām [ar "Spartak" vadību - aut.] neko neesmu sarunājis. Satikos ar kluba galveno treneri Staņislavu Čerčesovu un parunājāmies. Viņš atzina, ka esmu labs futbolists, tomēr atklāti pateica, ka neesmu vajadzīgs viņa pašreizējai komandai. Gribu sarunāt tā, ka man izmaksā 60 procentu no algas un tad mēs varētu lauzt līgumu. Tādā gadījumā līdz vasarai nospēlētu Liepājā un tad varētu domāt par pāriešanu uz kādu ārzemju klubu. Ja vasarā šo ieceri neizdotos īstenot, tad šo gadu pabeigtu Liepājas klubā," laikrakstā citēts Rubins, kura iepriekš minētajam scenārijam "Spartak" vadītāji nav izteikuši piekrišanu.

Pirms mēneša Latvijas pussargs mēģināja iekļūt Rumānijas klubā Bukarestes "Rapid", taču tas neizdevās. "Rumāņi visu laiku apgalvoja: jā, jā, tu mums esi vajadzīgs, bet beigās no manis atteicās. Gribēju saņemt 500 tūkstošus eiro. Sākumā viņi teica, ka gatavi maksāt šo summu, ja par velti pārnākšu no "Spartak", taču vēlāk pārdomāja," sacīja Rubins.

Futbolists arī darīja zināmu, ka viņam bijuši vēl vairāki spēlēšanas varianti, taču visos gadījumos piedāvāta daudz zemāka samaksa nekā viņš pašlaik saņem Maskavā.

"Mani aicināja uz Blekpūlu, bet piedāvāja maksāt uz pusi mazāk nekā tagad "Spartakā". Normāls cilvēks uz tādiem nosacījumiem parakstīsies? Un tā bija ar visiem klubiem, kuri mani pēdējos gados aicināja pie sevis. "Spartak" amatvīri vairākas reizes teica, ka atraduši man citu klubu, kas gatavs maksāt transfēra summu. Uzprasīju viņiem, kāda būs mana alga jaunajā komandā. Sekoja atbilde, ka uz pusi mazāka. Vai man kreklam uz muguras ir rakstīts: "Lohs!?" Nav? Tādēļ joprojām skaitos "Spartakā"," piebilda Rubins.

Izmantotie resursi:
Sporta Avīze


Slēpts komentārs: janchyx
, 2008-03-18 14:52, pirms 16 gadiem
Pēdējais izteiciens bija labs!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-18 14:53, pirms 16 gadiem
Speeciigi teikts!! Bet nauda jau nesmird!
, 2008-03-18 14:54, pirms 16 gadiem
[quote]Mani aicināja uz Blekpūlu, bet piedāvāja maksāt uz pusi mazāk nekā tagad "Spartakā". Normāls cilvēks uz tādiem nosacījumiem parakstīsies? Un tā bija ar visiem klubiem, kuri mani pēdējos gados aicināja pie sevis.[/quote]
paskatīsamies savulaiku un Žoltoku, viņam galvenais bija spēlēt nevis pietiekami labs atalgojums. Ir daudz futbolistu, kuri spēlē, lai spēlētu nevis atalgojuma dēļ. Es domāju, ja futbolists gribētu spēlēt, tad viņš pieciestu zemāku atalgojumu.
, 2008-03-18 14:56, pirms 16 gadiem
nee nu kaadas kuram ir ambīcijas.. vienam tās ir spēlēt, pierādīt sevi un pēc tam nopelnīt vēl lielāku līgumu, bet spēlētājiem kuriem uz muguras rakstīts "Lohs" tās ir saņemt piķi, sēdēt uz soliņa un pēc tam, kad beigsies soliņa sēdēšanas līgums iespējams saņemt vēl vairāk kā divas reizes mazāku algu..

Artudito, un Ozoliņam tagad ir tieši tāpat.. savukārt kā "Loham" ir/bija ambīcijas Kambalam..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-18 14:57, pirms 16 gadiem
redz Andrej viss ir ljoti vienkarshi, jo labaak speelee jo tew wairaak maksaa, bet takaa tu peedeejaa laikaaa aciimredzot neesi paraak labi speeleejis, tapeec tew arii piedaavaa tik sliktus nosaciijumus tie aarzemju klubi. Vinjiem jau nav vajadziigs aarzemnieks, kas seedes rezervee, tapeec arii no tewis atsakaas.Viss ir ljoti vienkaarshi
, 2008-03-18 14:59, pirms 16 gadiem
ļoti pareiza attieksme!
, 2008-03-18 15:01, pirms 16 gadiem
Doktor France rakstīja: redz Andrej viss ir ljoti vienkarshi, jo labaak speelee jo tew wairaak maksaa, bet takaa tu peedeejaa laikaaa aciimredzot neesi paraak labi speeleejis, tapeec tew arii piedaavaa tik sliktus nosaciijumus tie aarzemju klubi. Vinjiem jau nav vajadziigs aarzemnieks, kas seedes rezervee, tapeec arii no tewis atsakaas.Viss ir ljoti vienkaarshi

Izklausās pēc tā, ka Andrejam vajag tagad Metalurgā labi spēlēt līdz tai vasarai un tad meklēt labu darbu ārzemēs.
, 2008-03-18 15:05, pirms 16 gadiem
Verpakovska variants - klubs par vinju ir paarmaksājis un vaļā tikt arī nevar.
, 2008-03-18 15:05, pirms 16 gadiem
Esmu smagi viņā vīlies. Šitā pa gaisu plivināties. Džeks pēdējā laikā neko nav sasniedzis un grib tik pat lielu algu kā spartakā.
, 2008-03-18 15:06, pirms 16 gadiem
viņam jāsaprot, ka nauda nenāk tāpat vien un tas ir arī ir futbolā, viņš 2-3 gadus nekur nav regulāri spēlējis, vienīgi uzspēlējis spartaka dublieros, Liepājā, Šiņikā un tur tikai pāris spēles un viņš grib lai tagad viņam maksā baigo piķi?.....agrāk šis spēlētājs baigi patika un vēl jo projām patīk, bet ar šadu attieksmi viņs nekur nespēlēs, jo nekur priekš viņa domām, labi nemāksās....bet ceru ka vecis atjēgsies un sapratīs ka futbolu spēlē dēļ mīlestības....
, 2008-03-18 15:07, pirms 16 gadiem
naw vinsh augstas domas par sevi !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-18 15:13, pirms 16 gadiem
da ko Juus dir....., ja Jums piemeeram maksaatu 200000 gadaa un seedeetu uz solinja, atnaak cita komanda un saka mees maksaajam 100000, bet Tu vareesi speeleet........tikai nesakat, ka Juus teiktu ka man nevajag dziivokli Riigaa (aptuvenaa starpiiba) es labaak speeleeju.......Juus taadu summu da pat redzeejushu neesat, taa ka nevajag runaat.....divkoshi, pa taadu starpiibu Juus atejas mazgaatu.......un piedevaam Rubinam vairs nav tas vecums, ka var cereet uz baigiem kontraktiem kaut kad naakotnee..........
, 2008-03-18 15:14, pirms 16 gadiem
Spēlētājs viņš ir labs un pareizi, ka par tādu atalgojumu nav vērts spēlēt.. !
Jo viņš apzinās savu vērtību tad ja viņš dabūtu spēlēt un sist golus un padot fantastiskas piespēles.. Tāpēc tieši tā novēlu pelnbīt tikpat cik līdz šim un atrast sev piemērotu klubu.. !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-18 15:15, pirms 16 gadiem
vo, vo, pilnīgi piekrītu oscars

gribu redzēt kādu no šeit d*rsoshiem tā vienkārši atsakoties no tādas naudas. bez tam, nav jau tā, ka viņš nespēlē - spēlē. ok, tas varbūt nav tas augstākais līmenis, kādā viņš varētu, bet tomēr. gada laikā diez vai viņa vērtība tirgū tik strauji kritīsies, tā kā var mierīgi vienu sezonu paciesties.
nevajag aizmirst, ka tas ir viņa darbs, ar ko viņš pelna sev un savai ģimenei iztiku. davai piesakās kurš būtu gatavs atteikties no puses algas, lai tik varētu strādāt to pašu darbu, ko tagad...
, 2008-03-18 15:15, pirms 16 gadiem
Ja labi parādītu sevi Blackpool, tad būtu iespējas tikt pie labāka kluba (Premjerlīgā) un vēl lielākas algas nekā Spartak. Pie tam jāņem vērā, ka ar Spartak līgums beigsies un tā lielā alga vairs nebūs. Ja šajā laikā nespēlēs nopietnā līmenī, tad pie jaunas labas algas netikt. Bet, protams, var arī saprast Rubinu - negribas drošu naudu mest zemē un riskēt iet uz citu klubu.
, 2008-03-18 15:18, pirms 16 gadiem
bez tam vēl viena lieta, ko te nesaprot - nav tā, ka viņš vēlas saņemt tik un tik nākamajā līgumā. ir tā, ka viņš grib saņemt to, kas rakstīts esošajā līgumā. un vienošanās ir vienošanās, viņš savu daļu pilda. kas nav skaidrs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-18 15:18, pirms 16 gadiem
Piekrītu oscars, ja spartaks ir tik stulbs ,ka gatavs maksāt lielu naudu nevis izpirkt līgumu,tad Andrejs ietur pareizu taktiku. Irbe rīkojās līdzīgi.
, 2008-03-18 15:20, pirms 16 gadiem
Lai Andrejs izvēlas to kas sirdij/ makam tuvāks! bet tad ja viņš izvēlas otro, tad Latvijas izlasē viņam nav ko darīt! tad laižam Soloņicinu, Višņakovu vai Žigajevu- tie sevi grib pierādīt spēlējot! lai mācās un spēlē!

Teorētiski var saprast, ka naudu gribās- bet līdz ar to arī spēlēt laikam tik ļoti negribās- tad izlase nav ko darīt- nav nekāda labdarības iestāde, kura ļaus aizvadīt tāpatās 100 spēles!
, 2008-03-18 15:20, pirms 16 gadiem
Tāpēc arī viņš piedāvāja, lai klubs viņam izmaksā 60% algas, kas nozīmē, ka savu aptuveno vērtību viņš jau apzinās tirgū. Līdz ar to līgumu par atlikušajiem 40% vai pat visiem 50% viņš beigu beigās arī bez problēmām atrastu. Tāda tā situācija vienkārši ir. Spartaks protams negrib maksāt to naudu, jo viņiem ir gatavi piedāvājumi un atšķirībā no kaut kāda NBA vai NHL, futbolā vecais līgums nepaliek spēkā, bet tiek slēgts jauns. Līdz ar to neviena no pusēm negribēs piekāpties, un abas paliks zaudētājos (lai arī Spartak varētu būt viens pīpis pašlaik).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-18 15:21, pirms 16 gadiem
to Edmund

padomā reāli - 1. viņam jābūt reālam stāram blackpoolā, pēc tam uzreiz jāiekļūst premjerlīgas top komandas pamatsastāvā, lai saņemtu to pašu... takš pats saprot viņš, ka saņem biš virs savas tirgus vērtības, bet kādēļ no tā atteikties?
, 2008-03-18 15:21, pirms 16 gadiem
lohs? nav!
, 2008-03-18 15:23, pirms 16 gadiem
Nu par to "Lohu" Andrej vēl varētu pastridēties.... ceru jau, ka Rubins tomēr nāks pie prāta un tomēr galvenais šim būs spēlēt, jo domāju neviens viņam vairs tādu piķi kā Spartakā nemaksās, jo ko ta šis ir paveicis...?! Praktiski neko! Tik taumas ārstējis + pie Petroviča pāris reizes uz soliņa pasēdējis... lai dabūtu normalu līgumu ir jāspēlē un jāspēlē labi un sevi jāpierāda! Tas ka tu kaurt kad Chempionshipā labi pakapāji + Euro 2004 biš uzkapāji nenozīmē ka tagad visi Tev par to vien (vecajiem sasniegumiem) tik tagad maksās...
, 2008-03-18 15:23, pirms 16 gadiem
nu veči... 500 000 ir par traki traku!!! Es neatceros nevienu reizi (nu teiksim precīzāk - sen neatcero), kad Rubīns būtu aizvadījis visu sezonu visu laiku aizvadījis no zvana līdz zvanam! Ok, vienā klubā varbūt būs - Šiņnikā, bet tālāk tikai sēdējis uz sola pārejot uz citu komandu. Ja Rubīns spēlētu no zvana līdz zvanam visu sezonu vienā klubā un tāpat nakamajā, tad vēl saprastu... bet nu pusļimonu paprasīt būtu par traku.

Un te apgalvojums par ģimeni - pietiek ģimenei pie LV apstākļiem 1000-5000 Ls ienākumus mēnesī. Tā kā džekam arī tie 250 000 un pat 200 000 nekristu sliktumā, bet vismaz spēlētu. Paskatieties kā Gorkšam iet!!! Būtu pacīnījies kā Gorkš, būtu ticis pie miljona gadā!!!
, 2008-03-18 15:26, pirms 16 gadiem
to oscars

jā ir daudzi tādi piemēri, bet vēl vairāk ir tādi, kas pēdējos karjeras gadus aizvada tuvāk ģimenei. tādēļ viņam nemaz tik slikts variants nav - saņemt algu no spartaka, bet spēlēt mājās. tas nozīmē, ka var būt kopā ar ģimeni, tā nav jārausta līdzi, kas bieži vien ir pārāk sarežģīti. resp. kopsummā dzīves kvalitāte ir daudz augstāka
, 2008-03-18 15:29, pirms 16 gadiem
to tigereens

ko nozīmē pietiek - vienam vienas prasības pret dzīves kvalitāti, citam citas...
bez tam ņem vērā, ka sportā viņam atlikuši ~5 gadi. tālāk jau būs jāsāk domāt kas cits, un labs starta kapitāls ļoti labi noderētu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Andrejs Cigaņiks ar komandas biedriem. Foto: Martyna Kowalska/Widzew Łódź

Cigaņika "Widzew" sabojā Poznaņas "Lech" izredzes sasniegt Eirokausus

Polijas Ekstraklases priekšpēdējā kārtā triju zaudējumu virkni pārtrauca Latvijas valstsvienības futbolista Andreja Cigaņika pārstāvētā Lodzas "Widzew", savā laukumā spēkojoties 1:1 pret Poznaņas "Lech".
Artjoms Puzirevskis. Foto: Football Macedonia
1

Dāvim Ikauniekam uzvaras vārti Lietuvas līgā, Puzirevskim pirmie Ziemeļmaķedonijā

Lietuvas meistarsacīkstēs futbolā Dāvis Ikaunieks šodien pirmā puslaika izskaņā guva Šauļu komandas otros vārtus, palīdzot pārspēt (3:1) Viļņas "TransINVEST".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmā pilnā spēle Ekstraklasē mēneša laikā

Polijas Ekstraklases priekšpēdējās kārtas pirmajā spēlē Latvijas valstsvienības futbolista Alvja Jaunzema Melecas "Stal" savā laukumā spēkojās 0:0 pret Ščečinas "Pogoń".