Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakels 1. līgā nāk tikai uz maiņu, Karlsonam puslaiks

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rakels 1. līgā nāk tikai uz maiņu, Karlsonam puslaiks
Ģirts Karlsons
Foto: LFF

Šodien Azerbaidžānas futbola čempionātā uzvaru guvusi Ģirta Karlsona pārstāvētā Baku "Inter" komanda, kas pārceltajā mačā viesos ar 2:0 apspēlēja "Sumqayit". Karlsons spēlēja no starta svilpes, ko nevar teikt par Denisu Rakelu, kurš arī Polijas 1. līgā palicis uz rezervistu soliņa un nācis laukumā vien uz maiņu.

Ģirtam Karlsonam pēdējā laikā Baku "Inter" rindās īsti nesekmējas (arī uz Latvijas izlasi vairs netiek saukts), uzbrucējs mēģinājis atrast izskaidrojums šajā gandrīz septiņu minūšu garajā intervijā. Pēc tās Karlsonam šodien beidzot izdevās iekļūt "Inter" pamatsastāvā, palīdzot pārceltajā mačā viesos ar 2:0 vinnēt "Sumqayit". Teksta tiešraidē Karlsons atzīmēts kā 1. puslaika redzamākais spēlētājs visā spēlē, pāris reizes bīstami apdraudot vārtus, tiesa, viņu nomainīja jau pārtraukumā un iesist neizdevās. Abus vārtus "Inter" iesita tikai pēdējās 20 minūtēs.

Tikmēr Polijas 1. līgas spēlē šodien mūsu talants Deniss Rakels palika rezervē sava Katovices GKS rindās. Atgādinām, ka šai komandai viņš pievienojās uz īres tiesībām pirms 5. kārtas, un piedalījās 5., 6. un 8. kārtas (7. kārtā nebija pieteikumā, iespējams, traucēja kāds savainojums) spēlēs - zīmīgi, ka visās šajās trīs spēlēs GKS neguva nevienus vārtus. Šodien, 9. kārtas mačā, pret "Polkowice" Rakels palika rezervē un laukumā tika 71. minūtē, kad viņa Katovices vienība jau bija nodrošinājusi pirmo(!) uzvaru čempionātā - tablo rādīja 4:0. Spēlējot Rakelam, GKS palielināja pārsvaru līdz 5:0, bet mūsu uzbrucējam joprojām nav izdevies gūt vārtus.

Vēl pieminēsim, ka vismaz pagaidām no amata tomēr nav piekāpies Krievijas 1. divīzijas pastarītes Voroņežas "Fakel" treneru kolektīvs. Pēc kārtējā zaudējuma treneri iesniedza atlūgumu, taču "Fakel" komandas, kuru pārstāv arī Juris Laizāns, spēlētāji sirsnīgi lūguši gan pašiem treneriem palikt, gan arī kluba vadībai nepieņemt atlūgumu.