Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņina "Zurich" otrdienas spēli pret "Basel" aizvadīs ar jauniešu komandu

Andrejs Siliņš

Vaņina "Zurich" otrdienas spēli pret "Basel" aizvadīs ar jauniešu komandu
Andris Vaņins. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases ilggadējā vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētais Šveices futbola klubs "Zurich" paziņojis, ka otrdien paredzēto vietējā čempionāta spēli pret "Basel" aizvadīs ar komandu, kas būs veidota no pārsvarā U21 komandā spēlējošajiem futbolistiem.

Iepriekš jau vēstījām, ka Vaņina pārstāvētā "Zurich" komanda pēc vairākiem pozitīviem Covid-19 gadījumiem devusies desmit dienu karantīnā. Tomēr, lai netraucētu čempionāta norisei, klubs pieņēmis lēmumu aizvadīt nākamo spēli kā plānots kalendārā - rītvakar izbraukumā pret "Basel".

"Visi esam ārkārtīgi sarežģītā situācijā. Turklāt vairāki pirmās komandas spēlētāji nedzīvo Cīrihes kantonā, līdz ar to viņiem jāpakļaujas dažādu vietvaru lēmumiem saistībā ar veselības drošības jautājumiem," kluba prezidents Ančilo Kanepa skaidroja, kāpēc laukumā nedosies pirmā komanda. "Izsvērām visus plusus un mīnusus un sapratām, ka Šveices futbola interešu vārdā aizvadīsim nākamās divas spēles pret "Basel" un "Young Boys". Lai gan mūsu otrā komanda ir jauna, tai jau ir pieredze elites futbolā un pagājušajā nedēļā aizvadīja divas pārbaudes spēles."

"Zurich" šobrīd Šveices superlīgā ar 42 punktiem pēc 29 spēļu kārtām ieņem sesto vietu desmit komandu konkurencē. "Basel" ir trešā un sakrājusi desmit punktu vairāk, bet "Young Boys" ar 58 punktiem ieņem otro pozīciju tabulā. No ceturtajā vietā esošās "Servette" Vaņina komanda atpaliek par trim punktiem, taču ar spēli rezervē. Lai kvalificēties UEFA Eiropas līgai, sezonas noslēgumā jāieņem ceturtā pozīcija.

40 gadus vecais Vaņins šajā sezonā superlīgā piedalījies vienā spēlē, pērnā gada septembrī ielaižot četrus vārtus pret "Basel".

Izmantotie resursi:
https://www.fcz.ch/