Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Apskats: Bulvītis uz pārbaudi pie "Shahter", I.Kozlovs salīdzina Latviju un Lietuvu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Apskats: Bulvītis uz pārbaudi pie "Shahter", I.Kozlovs salīdzina Latviju un Lietuvu
Nauris Bulvītis (priekšplānā)
Foto: R.Kokšarovs (Sporta Avīze/f64)

Iepazīstinām ar vairākiem Latvijas futbola leģionāru jaunumiem.

Latvijas izlases aizsargs Nauris Bulvītis nesen pārbaudījās Kazahstānas 10. spēcīgākajā klubā "Kairat" (tiesa, šis klubs kaļ lielus plānus un komplektē spēcīgu sastāvu), taču neveiksmīgi. Ko Bulvītis? Tēmē augstāk - šobrīd viņš ir Eduarda Višņakova pārstāvētās Kazahstānas čempiones "Shahter" rīcībā un jau paspējis aizvadīt pārbaudes spēli. "Shahter" šodien ar 2:1 (2:0) pārspēja Polijas Ekstraklases klubu Gdaņskas "Lechia" (jā, to pašu, kuru agrāk pārstāvēja Ivans Lukjanovs un Sergejs Kožans), Bulvītim nospēlējot 2. puslaiku. Višņakovs šoreiz nespēlēja. Interesanti gan, ka, lai arī Bulvītis šodien uzvilka "Shahter" kreklu, no rīta baltkrievu portāls goals.by ziņoja, ka Bulvītis devies uz pārbaudi... Baltkrievijas klubā "Belshina" (7. vieta pērn). Tāpat tiek ziņots, ka "Belshina" nometni nu jau pametis urugvajietis Frederiko Martiness, kurš vēl Virslīgas Ziemas kausa atklāšanas spēlē guva vārtus "Ventspils" labā.

Pārbaudes spēli aizvadījis Latvijas futbolistu trio pārstāvētais Kaļiņingradas "Baltika" klubs. Cīņā ar "Neftekhimik" pie rezultāta 0:0 mūsējo komanda jau 17. minūtē palika mazākumā, tomēr prata nospēlēt neizšķirti 1:1. "Baltika" vārtus sargāja Aleksandrs Koliņko, savukārt Artūrs Zjuzins un Aleksejs Višņakovs nospēlēja pa puslaikam - Zjuzins pirmo, Višņakovs otro.

Vitālija Maksimenko "Brighton" Anglijas Čempionātā šodien (bez mūsu futbolista pieteikumā) izspēlēja neizšķirtu 1:1 ar "Blackburn". Lai gan "Brighton" ir 7. vietā, tātad tikai pozīciju aiz "play-off" zonas, punktu izteiksmē no 6. pozīcijas īpašnieces "Middlesbrough" tiek atpalikts par četriem punktiem, bet no 5. vietas īpašnieces "Crystal Palace" pat par sešiem punktiem. Tiesa, jāspēlē vēl pietiekami daudz - atlikušas 15 kārtas.

Vakar Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA ar 1:3 pārbaudes mačā zaudēja Norvēģijas "Valerenga". Cauņa uznāca uz maiņu 63. minūtē pie 1:2, pēc brīža armijniekiem paliekot mazākumā - tika noraidīts Aleksejs Berezuckis. Vienīgos vārtus CSKA labā guva atgriezušais pazudušais dēls Vāgners Lavs.

Tikmēr Igors Kozlovs, kurš no Lietuvas 5. spēcīgākās komandas "Šiauliai" pārcēlies uz Lietuvas čempioni "Ekranas", pirmajā intervijā jaunā kluba preses pārstāvim paudis šādas atziņas (izgriezumi): "Uzaicināja, atbraucu. "Ekranas" ir viena no labākajām komandām Baltijas valstīs un, protams, gribas izmēģināt sevi arī Čempionu līgā. Pazīstu visus spēlētājus, visi pazīst mani, viss ir labi. Apstākļi šeit ir līdzīgi, kādi bija "Skonto" un noteikti labāki nekā "Šiauliai". Domaju, šeit saņemšu arī vairāk uzmanības no Latvijas izlases treneriem. "Ekranas" ir labāka komanda par "Šiauliai" un iespējas iekļūt izlasē no "Ekranas" būs labākas. To izdarīt būs vieglāk. Ja jāsalīdzina Latvijas un Lietuvas TOP3 komandas, domāju, līmenis pašlaik ir vienāds. Komunikācija? Ar komandu pats runāju lietuviski, tā ka problēmu nav."

Noslēgumā piedāvājam noskatīties Vladimira Kameša vakardienas vārtu guvumu "Amkar" labā (skatīt no 47. sekundes):

     [+] [-]

, 2013-02-13 10:38, pirms 12 gadiem
Re kaa Kozlovs jau runaa lietuviski...

     [+] [-]

, 2013-02-13 14:38, pirms 12 gadiem
Kas ar Hscanovicu un Kazuru? Cik vareja saprast Islandes kluba majas lapa tad vinji nepaliek tur.

     [+] [-]

, 2013-02-13 14:43, pirms 12 gadiem

     [+] [-]

, 2013-02-13 19:02, pirms 12 gadiem
Cerams, ka Bulvītis Shakhter noturēsies. Tā tomēr būtu reāla iespēja spēlēt ČL kvalifikācijā. Pēdējā laikā ar spēlēšanu izlasē CV viņam arī uzkačāts, tikai jāparāda sevi labi pārbaudē.

Interesanti, ka arī Martiness bijis Belshina uz pārbaudi, iepriekš jau šī kluba sakarā tika ziņots par Kožanu un Blanku. Kozlovam reāli labas iespējas sevi parādīt Eirokausos no labākās puses. Domāju, ka tā būtu iespēja pievērst lielāku Starkova uzmanību, lai gan viņš jau pagājušogad teica, ka Kozlovs tiekot izskatīts kā viens no kandidātiem. Esmu uzsvēris to, ka, manuprāt, galvenā izlases problēma ir pussargu kvalitāte [Cauņu neskaitot]. Lūk, viens frukts, ko pārbaudīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja