Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinboru kritizē, Cigaņika "Bayer" apsteidz MU jauniešu Čempionu līgā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šteinboru kritizē, Cigaņika "Bayer" apsteidz MU jauniešu Čempionu līgā
Pāvels Šteinbors
Foto: Tomašs Fanfara (Sportowefakty.pl)

Polijā kritiskas piezīmes saņēmis latviešu vārtsargs Pāvels Šteinbors, savukārt jauniešu Čempionu līgā uzvaru izcīnījusi Andreja Cigaņika Leverkūzenes "Bayer".

Atgādinām, ka Pāvels Šteinbors pārstāv Polijas Ekstraklases negaidīto vicelīderi Zabžes "Gornik". Pēdējās trīs spēlēs Šteinbors ielaidis sešus vārtus (uzvara un divi zaudējumi), un saņēmis pirmās kritiskās piezīmes. Kā raksta sport.pl, aizvien biežāk parādās jautājums, cik ļoti Šteinbors palīdz komandai.

58 gadus vecais bijušais Zabžes "Gornik" vārtsargs Eugeņijušs Cebrats, kurš savulaik aizvadījis arī sešas spēles Polijas izlasē, par Šteinboru sacījis: "Viņš ir labāks par Vitkovski [komandas otro vārtsargu, kuru Šteinbors izstūmis - aut.], taču brīnumus nerāda. Viņš nav slikts, taču nav arī tik labs, lai "Gornik" nesāktu meklēt kādu labāku." Cebrats uzsver, ka Šteinbors spēlē nepārliecinoši vārtsarga laukumā.

Iespējams, vairāk vērts ieklausīties "Gornik" vārtsargu trenera Ježi Mahnika teiktajā: "Šteinbors labi sāka, taču pēdējās nedēļās zaudējis pārliecību par sevi. Brīžiem pieņem sliktus lēmumus. Tomēr mums jāpatur prātā, ka katru spēli viņš aizvada ar citu aizsardzības līniju."

Šodien pēdējo sesto spēli jauniešu (U-19) Čempionu līgas grupu turnīrā aizvadījusi Andreja Cigaņika pārstāvētā Leverkūzenes "Bayer", kas izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Real Sociedad". Vācu komanda jau pirms šodienas bija zaudējusi cerības izkļūt no grupas, toties šī uzvara ļāva izvairīties no pēdējās vietas - izdevās apsteigt "Manchester United" U-19 komandu. Cigaņiks, kurš traumas dēļ pirmajās četrās spēlēs nepiedalījās, bet 5. kārtā iekaroja tieši "Manchester United" vārtus 3:1 uzvarā, arī šodien pret "Real Socied" nāca uz maiņu. Ticis laukumā 64. minūtē, Cigaņiks 69. minūtē reāli esot varējis gūt vārtus, tomēr aizsita garām. Mača izskaņā tikai 16 gadus vecajam Cigaņikam arī dzeltenā kartīte, bet būtiskākais, ka "Bayer" nosargāja minimālo 1:0 pārsvaru.

Tikmēr Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs pirms "Reading" sestdienas spēles pret "Huddersfield" un pēc zaudējuma iepriekšējā mačā sava kluba oficiālajai mājas lapai readingfc.co.uk sacījis sekojošus vārdus: "Vienmēr grūti tikt pāri tam, ka zaudē mājās. Bijām uzvarējuši divas spēles - spēlējām labi, kontrolējām bumbu, taču mačus maina gūtie vārti. Šķiet, 1. puslaikā viņiem bija divi sitieni un abi sasniedza mērķi - mēs nonācām iedzinējos. Labi kontrolējām spēli, taču trūka momentu. Nekādi nespējām gūt vārtus, lai ieskrietos. Ja gūtu vārtus savlaicīgi ["Reading" iesita pašās beigās un zaudēja ar 1:2 - aut.], tad būtu cita spēle. Taču būtu godīgi atzīt, ka "Bournemouth" spēlēja labi. Tagad mums priekšā sarežģīts izbraukuma mačs ar "Huddersfield". Mums nav laika būt saīgušiem, mūsu mērķis nemainās - katrā spēlē jācīnās par trim punktiem. Nav starpības, kurš mums stājas pretī. Mums jāmācās no kļūdām, kas tika pieļautas pret "Bournemouth" un jācenšas tās neatkārtot nākotnē."

  +2 [+] [-]

, 2013-12-10 19:58, pirms 11 gadiem
Jā, gadās Šteinboram kļūdas, bet neizšķirtā pret Widzew viņš bija komandas varonis un izvilka komandai punktu, tas lieliskais seivs mača beigās pat nav jāatgādina. Varbūt jāsāk skatīties uz aizsargiem ne vārtsargu, jo normālā situācijā aizsargiem būtu jāstrādā tā, lai vārtsargam ir pēc iespējas mazāks darba apjoms.