Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ikauniekam, Šabalam un Višņakovam pirmie vārti, Ontužāns sarūpē "Bayern II" pendeli

Rolands Eliņš

Ikauniekam, Šabalam un Višņakovam pirmie vārti, Ontužāns sarūpē "Bayern II" pendeli
Jānis Ikaunieks. Foto: Albert Gea/Reuters/Scanpix

Vairāki Latvijas futbolisti šodien aizvadījuši rezultatīvas spēles, atzīmējoties ar pirmajiem vārtiem savās jaunajās komandās.

Somijas kausa izcīņā pie uzvaras tika "KuPS" vienība, kas ar 2:1 pieveica "Honka", un komandas uzvarā ar vārtu guvumu izcēlās Jānis Ikaunieks. Viņš iedabūja bumbu pretinieku vārtos 31. minūtē, tobrīd atklājot rezultātu. Ikaunieks nospēlēja pilnu maču un kompensācijas laikā saņēma dzelteno kartīti.

Ikaunieka komanda līdz ar to iekļuva Somijas kausa finālā, kur astotajā maijā spēkosies pret HJK un Turku "Inter" dueļa uzvarētāju.

Ikaunieks nesen jau izcēlās Latvijas izlases spēlē, iesitot skaistus vārtus pret Melnkalni, kamēr "KuPS" sastāvā šie viņam ir pirmie vārti oficiālā spēlē.

Eduards Višņakovs šodien guva vārtus Rumānijas otrās līgas spēlē, palīdzot savai komandai "Resita" ar 2:0 pārspēt "Aerostar Bacau". Višņakovs sāka spēli sākumsastāvā, vārtus guva 22. minūtē un tika nomainīts 64. minūtē. Viņa vārtu guvums bija uzvaru nesošs.

Višņakovam šie bija pirmie vārti oficiālā spēlē kopš 2017. gada. Latvijas uzbrucējam vairākkārt traucējušas traumas, un viņš nebija izcēlies ar rezultatīvu sniegumu kopš spēlēšanas Virslīgā RFS sastāvā pirms četriem gadiem. Viņa vārtu guvums šodien bija komandai uzvaru nesošs, tiesa, tā joprojām atrodas izkrišanas zonā.

Savukārt Vācijas pēc spēka trešajā līgā Minhenes "Bayern II" sastāvā laukumā atkal devās Daniels Ontužāns, darot to trešo reizi šogad. Viņš nāca uz maiņu 78. minūtē mačā pret "Ingolstadt" brīdī, kad komanda bija iedzinējos ar 0:1, un Ontužāna sniegums palīdzēja "Bayern II" tikt pie 11 metru soda sitiena, kad pēc Ontužāna darbības ar roku nospēlēja pretinieku aizsargs. Spēle noslēdzās ar rezultatīvu neizšķirtu 2:2.

Vārtu guvumu savā rēķinā šodien ierakstīja arī Valērijs Šabala, kurš precīzi sita Polijas pirmās līgas mačā, kurā viņa pārstāvētā "Belchatow" ar 2:3 piekāpās "Stomil". Šabala vārtus iesita 47. minūtē, un tie viņam bija pirmie vārti jaunajā komandā, kā arī kopumā pirmie vārti oficiālā spēlē kopš oktobra vidus, kad viņš vēl spēlēja Lietuvā.

Kaspars Dubra bija "Oleksandriya" sākumsastāvā Ukrainas čempionāta spēlē pret "Desna", kurā tika ciests smags zaudējums ar 1:4, lai gan Dubras komanda vadībā izvirzījās pirmā. Dubras komandai šī bija trešā neveiksme pēc kārtas, un tā ieņem septīto vietu līgā.

Savukārt Polijas līgā Kristers Tobers nospēlēja pilnu maču "Lechia" sastāvā, palīdzot savai komandai tikt pie neizšķirta pret "Slask" (1:1). Tobera komandas saglabā ceturto vietu līgā.

  +4 [+] [-]

, 2021-04-10 20:31, pirms 3 gadiem
Ontužāns ļoti aktīvs izskatījās sev paredzētajās minūtēs. Sarūpēja pendeli, ar piespēli izvirzīja komandas biedru 1 pret 1 pozīcijā, kurš aizsita garām, pretinieku spēlētājus apspēlēja - tieši tas, kas trūka izlasei pirms tam - degsmes un drosmes apspēlēt.

Šabala netur konkurenci, bet sit iekšā faktiski vājākos turnīros. Izskatās, ka šobrīd Polijas 1.līga ir viņa līmenis.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-10 23:50, pirms 3 gadiem
Rumānijas iekarotãjs tālāk par POL1 netiek.

     [+] [-]

, 2021-04-11 07:16, pirms 3 gadiem
Vai mums jāseko līdz visiem, kas ir Rumānijas un Polijas zemākajās līgās? Es domāju, ka nolaižoties līdz tādam līmenim būtu kaut kā jāpārslēdzas uz kaut ko interesantāku.

     [+] [-]

, 2021-04-11 19:09, pirms 3 gadiem
backstab rakstīja: Vai mums jāseko līdz visiem, kas ir Rumānijas un Polijas zemākajās līgās? Es domāju, ka nolaižoties līdz tādam līmenim būtu kaut kā jāpārslēdzas uz kaut ko interesantāku.
Kā nu kuram. Es labprātāk lasu par iesistiem vārtiem, nevis kas kur uz cik minūtēm iznācis laukumā, neiznācis vispār vai nebijis pietiekumā.