Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Smirnovam pirms derbija puslaiks pārbaudes spēlē

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Smirnovam pirms derbija puslaiks pārbaudes spēlē
Māris Smirnovs uzklausa galvenā trenera
Rišarda Viečoreka ieteikumus
Foto: Lukašs Laskovskis
www.gornikzabrze.pl

Jau esam ziņojuši, ka Polijas čempionātā pārceltas pirmās divas kārtas. Gaidāms, ka turnīrs beidzot sāksies šīs nedēļas nogalē, un latviešu futbolistu gaida dalība varenā derbijā. Sestdien viņa pārstāvētais Zabžes "Górnik" aizvadīja pārbaudes spēli.

Smirnova puslaiks - ne tas labākais

Zabžes "Górnik" šajā pārbaudes mačā ar 3:1 uzvarēja pagājušajā gadā Polijas čempionātā 11. vietu ieņēmušo Lodzas "ŁKS". Pēc pirmā puslaika bija 2:0 "Górnik" labā, un pēc pātraukuma laukumā uz maiņu nāca Smirnovs, nomainot pieredzējušo Tomašu Hajto. Otrajā puslaikā komandas apmainījās ar vieniem vārtiem, un beigās "Górnik" svinēja uzvaru ar 3:1. Pēc spēles "Górnik" treneris Rišards Vječoreks uzslavēja pirmajā puslaikā spēlējušos, bet nedaudz pakritizēja otrajā spēlēs daļā uz maiņu uznākušos futbolistus, tiesa, konkrētus uzvārdus neminot.

Nepārvērtējams derbijs

Jau šajā nedēļas nogalē čempionāta atklāšanas dienā gaidāms intriģējošs derbijs - Smirnova pārstāvētais "Górnik" savā laukumā uzņems Hožuvas "Ruch". Abi klubi nāk no viena novada (Augšsilēzijas), un to savstarpējā cīņa ir jo īpaši principiāla. Tā, piemēram, pēdējā tikšanās reizē "Ruch" savu skatītāju priekšā Hožuvā uzveica "Górnik" skatāmā spēlē ar 3:2, un šo maču nolūkojās 41 tūkstotis skatītāju! Jāpiebilst, ka rekords šajā stadionā gan ir krietni vēl lielāks - 1963. gadā kādā spēlē esot bijuši 120 tūkstoši skatītāji. Tagad drošības apsvērumu dēļ šis stadions maksimāli ietilpina 47 tūkstošus.

"Derbijs - svēta lieta!"

Kā vēsta "Górnik" mājas lapa, arī Zabžē par gaidāmās spēles biļetēm ir milzīga interese, un 18 tūkstošus ietilpīgais "Ernest Pohl Stadium" šajā sestdiennoteikti būs pārpildīts. "Górnik" fani jau izgatavojuši milzu plakātu ar uzrakstu "Derbijs ir svēta lieta, lai katrs no jums to iegaumē!" (poļu valodā ar atskaņām).

Izmantotie resursi:
gornikzabrze.pl
ekstraklasa.pl

  +7 [+] [-]

, 2008-08-04 20:17, pirms 16 gadiem
Kad Polijas čempionāts sāksies, Rīga grims..

  +1 [+] [-]

, 2008-08-04 20:22, pirms 16 gadiem
1 rakstīja: Kad Polijas čempionāts sāksies, Rīga grims..

kaa veestures nostaastos ja?! znachit sanaak ka nekad nesaaksies!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-04 20:42, pirms 16 gadiem
1 rakstīja: Kad Polijas čempionāts sāksies, Rīga grims..


Skaties , ka Rīga nenogrimst arī

  +2 [+] [-]

, 2008-08-04 20:44, pirms 16 gadiem
Fk Riga jau grimst.. un polijas cempis ari tuvojas!

     [+] [-]

, 2008-08-04 22:33, pirms 16 gadiem
Cerams, ka Sirnovs nostiprināsies poļu kluba pamatsastāvā... Un kas zin, varbūt arī saņems uzaicinājumu uz izlasi!